wicher Napisano 3 Sierpnia 2008 Napisano 3 Sierpnia 2008 Jest to mój pierwszy model z gatunku jeżdżących nie licząca Leoparda tylko sklejonego dawno temu. Dla czego ten model, odpowiedź prosta. Cena. Poza tym to chciałem przebrnąć przez kilka Airfixów. Skala 1/76 malowany humbrolami (66) coś próbowałem brudzić. Jest to mój debiut w tych tematach ale zarówno w pojazdach kołowych jak i gąsienicowych. Zdjęcia mogły być lepsze ale albo była straszna lampa albo chmury. Proszę o uwagi, konstruktywną krytykę i opinie. Malowanie z czerwca 44 z Normandii(przynajmniej tak piszę w instrukcji). I wielką porażką są kalki chociaż mogłem położyć je dużo lepiej. Pozdrawiam Wicher I standardowo. Cytuj
Pafica Napisano 4 Sierpnia 2008 Napisano 4 Sierpnia 2008 Model kiepściutki, ale ładnie z niego wybrnąłeś. Hardcorowe projekty to jest to! Cytuj
wicher Napisano 4 Sierpnia 2008 Autor Napisano 4 Sierpnia 2008 Model kiepściutki, Jak to Airfix. wypraski pewnie z lat 60-tych. Cytuj
wicher Napisano 4 Sierpnia 2008 Autor Napisano 4 Sierpnia 2008 Dasz mu jakąś dioramkę? Kiedyś bym chciał tylko że w życiu żadnej nie zbudowałem. Nawet nie wiem jak się za jakąś zabrać, muszę poszukać w internecie co i jak. Cytuj
imek46 Napisano 5 Sierpnia 2008 Napisano 5 Sierpnia 2008 Za nim postawisz go na dioramce to zaszpachluj ślady po wypychaczach i naucz się porządnie kłaść kalki. Pamiętaj żeby przed kładzeniem kalek pociągnąć model Sidoluksem a później lakier bezbarwny mat i na pewno nie będą ci świeciły. Są jeszcze środki do zmiękczania kalek Sol i Set. Proponuje też się w nie zaopatrzyć. Cytuj
Artez Napisano 5 Sierpnia 2008 Napisano 5 Sierpnia 2008 Dokładnie jak piszą poprzednicy , patrząc na 1 zdjęcie widze wielką błyszczącą się gwiazdę , i resztę kalek . Po farbie bazowej daj lakier na połysk&sidolux i dopiero kalki , możesz tez zacząc stosować preparaty Micro set , popróbuj z washem . Cytuj
wicher Napisano 5 Sierpnia 2008 Autor Napisano 5 Sierpnia 2008 Dzięki za rady i komentarze. Jakoś za washa się nigdy nie mogę zabrać. I nad kładzeniem kalkomani też popracuję. Cytuj
Artez Napisano 5 Sierpnia 2008 Napisano 5 Sierpnia 2008 Jakoś za washa się nigdy nie mogę zabrać Nie ma się co bać washa . Sam się przekonasz ile da to Twoim modelom. Na początek najlepiej zrób na jakimś DunkelGelb , najlepiej widać efekt . Cytuj
Patryk Wierzbicki Napisano 6 Sierpnia 2008 Napisano 6 Sierpnia 2008 Za bardzo nie widać tego brudzenia, spróbuj zrobić brud patrząc jak to robią inni i dodaj odpryski farby to zawsze daje fajny efekt. Cytuj
wicher Napisano 9 Sierpnia 2008 Autor Napisano 9 Sierpnia 2008 Za bardzo nie widać tego brudzenia, spróbuj zrobić brud patrząc jak to robią inni i dodaj odpryski farby to zawsze daje fajny efekt. Tylko że za bardzo nie wiem jak się robi odpryski. Może ma ktoś jakiegoś linka. Cytuj
brabazon Napisano 9 Sierpnia 2008 Napisano 9 Sierpnia 2008 O! Mój trzeci zrobiony "pancerniak". Tylko że go ubrudziłem kapkę bardziej. Kiedyś może wstawię jego fotki. Mi się podoba ;) a kalki faktycznie są beznadziejne. To nie jest stary dobry Airfix tylko jakiś Heller czy coś...a odpryski-małym pedzelkiem srebrną farbką ;) Czy na pancerzu Steelem...poprawcie jeśli coś nie tak bo w tym nie siedzę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi