Bushi Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 Matilda Mk. II. Producent Italeri, nr kat: 7035. Skala 1/72. Pierwszy model sklejony po dość długiej przerwie spowodowanej pisaniem magisterki. Czołg zrobiony prosto z pudła, bez żadnych zestawów waloryzacyjnych. Matyldę potraktowałem jako obiekt testowy, po raz pierwszy chciałem wykonać różnego rodzaju obicia i otarcia. Z tego powodu nie przykładałem się zbytnio do poprawnego sklejenia, potrzebny mi był po prostu jakiś model do ćwiczeń. Wybrałem pustynny wariant malowania (8 Armia, 1941 rok), ponieważ na nim obicia powinny być bardziej widoczne. Użyłem farb akrylowych Model Mastera, Pactry, Games Workshop i Vallejo. Do tego doszły tusze Vallejo z serii Games Color i jakieś pastele „Made in China”. Wszystko zostało pomalowane pędzlem, obicia zrobiłem gąbką tak jak radzono gdzieś na forum. Poniżej kilka fotek w dużym rozmiarze, zrobionych przy różnym oświetleniu. Pozdrawiam i czekam na wasze opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 bardzo fajny maluszek spodobała mi się ta skala pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 miło popatrzeć. strach pomyśleć co to będzie jak się przyłożysz... zwróć jednak uwagę na położenie gąsienic (krzywizny, zwłaszcza z przodu), mogłeś też postarzyć wydechy. ale cel szkolenowy na pewno zrealizowałeś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 4 Września 2008 Autor Share Napisano 4 Września 2008 Producent dał niestety trochę za krótkie gąski. Ledwo udało mi się je nałożyć na koła. W dodatku pomalowałem je przed założeniem i przy montażu farba zaczęła pękać i schodzić płatami . Taki to już urok gumiaków. Wydech mogę zawsze postarzyć, tylko nie za bardzo wiem jak to ma wyglądać. Może potraktuje go rdzawą farbą i pastelami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 Nooo nieźle panie magistrze! Podoba mi się. Zrób do niego kawałek podstawki bo ładny jest a od tego pustynnego kurzu to aż zgrzyta między zębami ;-) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi