kondi93 Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Chciałbym zaprezentować mój drugi ( a w sumie trzeci jeśli wliczać naczepe) model trucka. Jest to Scania R620 Atelier. Nie wyszła mi zbyt dobrze, jestem z niej zadowolony połowicznie. Przede wszystkim namordowałem się z montażem zderzaka, nadkoli, i kabiny. Najpierw przykleiłem zderzak i nadkola, przez co później nie udało mi się przyczepić kabiny tymi dwoma bolcami. Nie wiem czemu ale, zderzak jest nierówny w stosunku do kabiny, wystarczy popatrzeć na grill. Kombinowałem ile mogłem i nic z tego nie wyszło. Dodałem jedynie robione własnoręcznie proporczyki i tabliczke z moim imieniem. Aha nigdzie w instrukcji nie było pokazane nic o lewarku biegów, więc nic nie dawałem, chociaż wydaje mi się to dziwne. Koniec biadolenia - fotki: Naczepka jest z zestawu Renault Magnum. Być może Scania zostanie bez naczepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Model bardzo mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurras Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 W tym typie Scanii lekka krzywizna atrapy w stosunku do zderzaka to normal , sam miałem podobne problemy w R-ce, podstawą do dobrego osadzenia kabiny jest poprawnie sklejona rama , w przeciwnym razie kabina będzie "kantować", lepiej też trzymać się instrukcji kolejności składania modelu , unikniesz wtedy przykrych niespodzianek , chociaż nie jest to regułą . Ogólnie nie jest źle . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kennysp Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Siemka heh tez mam taka w swojej kolekcji, i miałem dokładnie takie same problemy. Dosc długo męczyłem sie tez z kabina ;/. Ale ogółem jestem z niej zadowolony. Pozdrawiam;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maslo Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 Ładny modelik ja tam nie mam nic żeby się czepiać bo moje modele narazie to... ale kiedyś perfekcyjnie złoże taki model i będzie to właśnie Scania R620 ! powodzenia w sklejaniu next modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondi93 Napisano 27 Października 2008 Autor Share Napisano 27 Października 2008 No dzięki dzięki wszystkim, i pozdrawiam kolege z Rzeszowa "maslo" ;D, następny będzie Peterbilt 377 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 Kolego jak byś mógł podrzucić fotki naczepy byłbym wdzięczny. Też mam taką do ciągnika DAF XF Super Space Cab i chciałbym zobaczyć jak ona tobie wyszła. Z góry dzięki. A skakanka super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondi93 Napisano 28 Października 2008 Autor Share Napisano 28 Października 2008 Specjalnie na prośbe Szakala wrzusam zdjęcia naczepki. Sklejałem bez malowania, szpachlowania itd. Malowałem to co musiałem pomalować.Nie jest idealna ale mi się podoba. A tu jeszcze fotki silnika Scanii, jak mówiłem kabina nie jest przymocowana, leży luzem a do zdjęcia ściągnęta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 Skakanka bardzo fajna naczepa zresztą też czysto i schludnie sklejona. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 Dzięki za fotki. Naczepa wygląda ładnie. Prawie identycznie jak moja. U mnie nie mam pomalowanych feli :/ ale plandeki też nie malowałem. Bez malowania czysto sklejona też wygląda niczego sobie, więc po co malować. Powodzenia w następnych modelach. Ja jak na razie szykuje się do REVELL 7650 NEOPLAN CITYLINDER N1216HD. Dość drogi model, dlatego muszę trochę kasy najpierw odłożyć, ale jak tylko kupie postaram się zdać relacje z budowy tego molocha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 jaką farbą malowałes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 Malowałem to co trzeba. Użyłem czerwonej 4630 i czarnej 4768 ModelMaster. Oczywiście mazałem pędzlem :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Też mam taki zestaw Scanie R620 i firankę schmietkę !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Też mam taki zestaw Scanie R620 i firankę schmietkę !!! Temat jest raczej do oceniania modelu, a nie wypisywanie co Ty masz. Zastanów się troszkę. Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondi93 Napisano 20 Listopada 2008 Autor Share Napisano 20 Listopada 2008 Też mam taki zestaw Scanie R620 i firankę schmietkę !!! Lolek, całkiem fajnie, tylko tam u góry pisze że naczepa jest z poprzedniego zestawu Renault Magnum. Tak więc moja Scania jako tako nie ma naczepki, a tą przyłożyłem ot tak do zdjęcia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi