subaroman Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 (edytowane) Kolejny model najpiekniejszej, moim zdaniem, rajdowki. Toyota Celica w wersji z rajdu Safari 1994. Przedstawiony model jest ewolucja rajdowki, ktora w 1993 na rajdzie Monte-Carlo startowal Juha Kankkunen. Baza do budowy byl kit Tamiya z Celica w barwach Repsola z Sainzem za kierownica. Dokupiony zostal zestaw z Big Modela, w sklad ktorego wchodzily kalkomanie i stelaz do mocowania kola zapasowego na tylnej klapie (doklejony bedzie ciut pozniej). Modelik wykonany bez specjanych dodatkow, praktycznie z pudelka. Kasta pokryta TS -26, ciut przepolerowana. Na doklejenie czekaja zapinki na maske i klape oraz stelaz na kolo zapasowe. Fotexy: Edytowane 16 Maja 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Bardzo ładna Celica Marzenie mojego brata ... Ogólnie ciekawe auto Co do wykonania ,brak zastrzeżeń Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Chyba ciut przesadziłeś z liniami podziału... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 8 Lutego 2009 Autor Share Napisano 8 Lutego 2009 Chyba ciut przesadziłeś z liniami podziału... Linie sa ok., przyblizenie jest duze i dlatego tak to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orfeusz Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Bardzo ładna "tojka", perfekcyjne wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 bardo ładnie się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Model wygląda super Bardzo duży plus jest za te linie podziału. Jeżeli ktoś uważa że są złe to chyba nie wie co mówi Jakby nie patrzec model ma bardzo dużo szczegółów, ale czy możesz mi powiedziec czy to "coś" ma silnik ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 9 Lutego 2009 Autor Share Napisano 9 Lutego 2009 Model wygląda super Bardzo duży plus jest za te linie podziału. Jeżeli ktoś uważa że są złe to chyba nie wie co mówi Jakby nie patrzec model ma bardzo dużo szczegółów, ale czy możesz mi powiedziec czy to "coś" ma silnik ?? Dzieki za ocene...hehee. Modelik nie posiada silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Chyba ciut przesadziłeś z liniami podziału... Linie sa ok., przyblizenie jest duze i dlatego tak to wyglada. Moim zdaniem linie niestety nie są OK Wyobraź sobie że w rzeczywistości taka szpara byłaby 24 razy szersza PS Model poza tym prezentuje się bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 10 Lutego 2009 Autor Share Napisano 10 Lutego 2009 Moim zdaniem linie niestety nie są OK Wyobraź sobie że w rzeczywistości taka szpara byłaby 24 razy szersza W ciekawosci postanowilem wykonac maly eksperyment. Pomierzylem linie podzialu na modelu i porownalem do kilku aut w 1:1. Linie na modelu maja w najgrubszym miejscu ok. 0.25 milimetra. Pomnozyc ten wynik razy 24 to daje nam ok. 6 mm. Dla porownania linie podzialu elementow na `06 Fordzie Fiesta i `94 Toyocie Corolli wahaja sie od 4 do 6 mm. Tak wiec na "safarce" wychodziloby to nawet nawet. Wiadomo. ze patrzac pod katem widzimy, ze linia podzialu jest gleboka i moze dlatego wydaje sie niesamowicie duza. Jednak na polce i kiedy patrzy sie z odleglosci ok. 20 cm, wszystko gra jak nalezy. Nie mam zamiaru oczywiscie klocic sie i wmawiac, ze moja racja jest mojsza niz Twojsza. Ja jestem zadowolony w 100% z tych linii podzialu, a to najwazniejsze. Oczywiscie dziekuje za slowa krytyki i z cala pewnoscia bede dazyl do tego, aby Wasze uwagi byly wcielane w zycie!!!!!!!!!!! Pozdrawiam wszystkich!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi