myeti Napisano 20 Kwietnia 2009 Share Napisano 20 Kwietnia 2009 Witam Po długiej przerwie wreszcie ukończyłem (jeden z trzech modeli) Lexusa IS 350. Felgi zmienione w ostatnim momencie z seryjnych na aktualne. Modelik składało się przyjemnie bez większych problemów. Moim zdaniem nowe fujimi poprawiło się i to bardzo. Planuje jeszcze delikatne retusze więc jeśli macie jakieś obiekcje to piszcie komenty:) Fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 20 Kwietnia 2009 Share Napisano 20 Kwietnia 2009 Fajny ten lexus a szczegulnie felgi czysto sklejony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 20 Kwietnia 2009 Share Napisano 20 Kwietnia 2009 Model trzeba jeszcze wypolerować,szczególnie maskę bo tam widać jakieś dziwne rozmycia.Ponadto kiepsko wygląda znaczek na grilu.Ale to już nie Twoja wina.Mogłaby firma Fujimi zacząć w końcu dawać takie znaczki jak Tamiya.Z takimi wypukłymi i samoprzylepnymi znaczkami modele prezentowały by się o niebo lepiej.Zapomniałeś też pomalować słupki od wewnątrz i teraz widać jak się patrzy z boku,że jest na nich farba,którą malowałeś cały model.Mogłeś pomalować je na czarno ale to jeszcze można poprawić.Mam jeszcze pytanie.Jakie zastosowałeś w tym modelu felgi? Chodzi mi o rozmiar,firmę i nazwę modelu felg.Jak możesz to napisz też gdzie je kupiłeś .Jak na necie to bym prosił o linka. A tak swoją drogą to nabrałem ochoty na ten model.Bardzo mi się podoba ten Lexus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 21 Kwietnia 2009 Share Napisano 21 Kwietnia 2009 Lakierek wymaga polerki. I chyba odwrotnie przykleiles koncowki wydechu. Popraw je od srodka na czarno, bedzie lepiej wygladac. Mogles tez wymalowac podsufitke i slupki wewnatrz, bo pozostaly w kolorze karoserii. Linie podzialu tez ciut dziwne sa... No i wieksza gleba by sie przydala. Pozdro!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 21 Kwietnia 2009 Share Napisano 21 Kwietnia 2009 No o malowaniu tłumika zapomniałem wspomnieć,fakt trzeba go pomalować wewnątrz.A z tym obniżeniem to będzie trudno chyba,bo koła są spore i wystają poza obrys karoserii.Ale to polerowanie i słupki jak pisałem wyżej to da się jeszcze poprawić.Kwestia czy kolega będzie miał ochotę to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 21 Kwietnia 2009 Share Napisano 21 Kwietnia 2009 A z tym obniżeniem to będzie trudno chyba,bo koła są spore i wystają poza obrys karoserii.. O takich rzeczach trzeba myslec przed wykanczaniem modelu. Kilka przerobek i wszystko pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 21 Kwietnia 2009 Share Napisano 21 Kwietnia 2009 Subaroman chętnie bym się dowiedział jak to się robi.Nie miałem jeszcze okazji obniżać zawieszenia w modelu.Jak masz na to jakiś ciekawy sposób to chętnie go poznam.Ewentualnie jakiegoś linka gdzie to jest pokazane.Lepiej za wczasu coś zobaczyć jak popsuć model nieudolną przeróbką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myeti Napisano 21 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2009 Witam Ze środkowymi słupkami macie rację, poprawię. Co do końcówek wydechu to moje niedopatrzenie i są już czarne co widać na piątym zdjęciu. A co do kół to wcale nie wystają poza obrys auta. Wiem że na niektórych fotkach tak to właśnie wygląda, jak dzisiaj znajdę czas to wrzucę fotkę boku auta. A co do gleby to właśnie nie chciałem jej robić bo uważam ze w tym modelu auta nie bardzo by pasowała (ze względu na koła) nie każde auta muszą jeździć po glebie Link z kołami: http://modelcentrum.pl/go/_info/?id=14989 Jak widać na fotkach, koła prawie idealnie wpasowują się w nadkola: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 21 Kwietnia 2009 Share Napisano 21 Kwietnia 2009 myeti dzięki za linka.Co do obniżania,to mi się podoba tak jak zrobiłeś.Autko wygląda przynajmniej według mnie tak"lekko"Ale i tak z chęcią się dowiem jakie są metody obniżania bo to mi się może przydać przy którymś z następnych modeli.Może ktoś da jakiegoś linka to sobie podpatrzę a jak nie to bedzie trzeba samemu coś wykombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myeti Napisano 22 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Też tak uważam A co do obniżenia modelu również podpatrzyłbym pracę weteranów w tych sprawach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Kupiłem te same felgi Tylko, że ja w moim Porsche zmyje chrom i pomaluje je na czarno Będzie pasowało do białej perły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Przydało by się go delikatnie obniżyć. No i plerka. Ja swojego wiśniowego przerabiam. Robię w nim wide-body. Trochę szkoda mi było zdzierać lakier, bo wyglądał dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi