Skocz do zawartości

Honda CRX del Sol Fujimi

adamuss

Rekomendowane odpowiedzi

Zestaw Fujimi, oczywiście 1:24. Sklejany i malowany na wzór mojego auta 1:1 (od oryginału odbiegają opony i trochę felgi). Miałem ten model od kilku lat ale zwlekałem z budową bo nie mogłem zdobyć drugiej deski rozdzielczej od LHD. W końcu zapadła decyzja o wyciągnięciu jej z wcześniej złożonego modelu, który nie do kończ odpowiadał posiadanej wtedy przeze mnie Solce. W związku z tym w dalszym ciągu chętnie nabędę taką deskę w wersji LHD - może być żywica.

Zastosowane modyfikacje:

- przeróbka felg + robiona na zamówienie kalkomania na dekielki

- nieznacznie obniżone zawieszenie

- przerobiony tylny spoiler na wersję ESi (w zestawie była krótka lotka od VTi)

- napisy del Sol, CRX, ESi i logo Hondy w chromie - kalkomanie na zamówienie

- tablice rejestracyjne robione na zamówienie

- czarna wykładzina w środku

- lakier z palety Hondy - kod zgodny z oryginałem

- deska rozdzielcza LHD

- aktualnie model czeka jeszcze na końcówkę wydechu, gdyż muszę znaleźć coś, z czego będę mógł ją wykonać. Potem już tylko finalne czyszczenie i gablotka

delsolori-1.jpg

1-4-1.jpg

2-4-1.jpg

3-4-1.jpg

4-3-1.jpg

3-5.jpg

4-4.jpg

5-4.jpg

6-4.jpg

7-2.jpg

8-2.jpg

9-1.jpg

1-5.jpg

2-5.jpg

Modelik bardzo fajny. Schludnie wykonany z nienaganną powłoką lakierniczą. Kilka minusów, które dostrzegam:

- coś dzieje się z tylną osią. Koła jakby trochę krzywe (strona kierowcy)

- lakier metaliczny z dużym ziarnem. Osobiście odchodzę od metalików samochodowych bo (szczególnie z użyciem lampy w aparacie) strasznie się te granulki w oczy rzucają.

- słupki przy przedniej szybie fujimi wykonało chyba trochę za grube.

Ogólnie jednak udany Japończyk.

pzdr.

• 6 months later...

Mała aktualizacja - model doprowadzony do stanu na krótko przed sprzedażą auta. Doszła końcówka wydechu, naklejka nr rej na przedniej szybie i reklama żony firmy na tylnej szybie.

Przy okazji próbowałem eksperymentować z ciekawym tłem. Niestety zwykły kompakt + słabe światło dały marny efekt.

01-6_zps0488d8f6.jpg

02-6_zps8bc8b8fa.jpg

03-6_zps7df23b43.jpg

04-6_zps5d73894e.jpg

• 3 weeks later...