Krzychu126 Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 Witam! Najnowszy model który wyszedł z mojego warsztatu to Actros MP3. Do powstania tego sprzętu uzyłem zwykłego Actrosa MP2 z Italeri (ten niebieski) i kitu żywicznego A&N Model Trucks. Model nie jest idealny ponieważ powstawał pod presją czasu, miał być prezentem gwiazdkowym dla mojego kuzyna, który takim jeździ. Dosyć słodzenia bo i tak nie uniknę krytyki Jedziemy z fotkami: Bonusowo kilka fotek z prac: Bijcie panowie, bijcie do woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 27 Grudnia 2012 Share Napisano 27 Grudnia 2012 Jak dla mnie Mercedes pierwsza klasa, czysciutki i w ogole przyjemny dla oka. Dobra robota, jak na model szybko sklejany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Młody Napisano 27 Grudnia 2012 Share Napisano 27 Grudnia 2012 Mi też bardzo się podoba.Czysto i schludnie, o to chodzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilex5 Napisano 27 Grudnia 2012 Share Napisano 27 Grudnia 2012 Krzychu nie ma za co bić, nie przesadzaj. Model bardzo mi się podoba a w szczególności silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 27 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2012 Dzieki panowie Co do silnika to jakoś nie mogłem trafić na ciekawe zdjęcia więc pomalowałem jak uważałem PS: Kuzyn jak i zleceniodawca byli bardzo zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 27 Grudnia 2012 Share Napisano 27 Grudnia 2012 Bardzo fajny "merol" jednak kolor jakiś taki mdły wg mnie jest ostatnio widziałem złotego i świetnie wyglądał Ogólnie Twoje autko mi się podoba i mam nadzieję , że i ja kiedyś zrobię tak fajnie jakiegoś cywila. Trochę dziwnie tablica rejestracyjna wygląda ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 28 Grudnia 2012 Share Napisano 28 Grudnia 2012 Krzychu jak zawsze I klasa. Bajka . Będzie u kuzyna stał na pulpicie w dorosłym Mesiu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 29 Grudnia 2012 Share Napisano 29 Grudnia 2012 Kawał dobrej roboty. Gratuluję modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 29 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2012 Bardzo fajny "merol" jednak kolor jakiś taki mdły wg mnie jest Kolor to wg numeru szpraja "Magma Red", dobierałem wg swojego samochodu, efekt mdłości jest od białego tła i ewentualnie od lampy aparatu przy niektórych zdjeciach. Trochę dziwnie tablica rejestracyjna wygląda ;) No może jest dziwna, drukowana na czarno białej drukarce więc wyglada jak wyglada Krzychu jak zawsze I klasa. Bajka . Będzie u kuzyna stał na pulpicie w dorosłym Mesiu ? Dzięki Tego nie wiem, dałem mu go na podstawce z lustrem od spodu więc raczej będzie na półce, ale o tym zadecyduje właściciel Dzięki za komentarze panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Łoj, nie było mnie chwilę i przegapiłem:D Schludny,czysty ciągnik czekający na klienta. Choć sam idę w kurz i rdzawy nalot w swoich "maluchach", to bardzo podoba mi się Twoje najnowsze dzieło. Chętnie bym widział u siebie na półce...albo w pudełku na kanapki:D Gratki, pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Witaj. Pozwolisz że opisze swoje wrażenia po zobaczeniu Twoich zdjęć. 1. Kabina źle spasowana z nadwoziem, za duże szpary. 2. Skoro wybrałeś malowanie wg schematu"czarne osłony i czarny kawałek lustra" to czemu masz czerwone podszybie ? Tak seryjnie wychodziła wersja MP3. 3. Wykończenie górnych części osłony chłodnicy są w tym modelu też czarne. 4. Brakuje dwóch antenek na globie kabiny od czoła. 5. Czemu osłony reflektorów są jakie są, gdzie imitacja czarnych uszczelniaczy. 6. Poza tym model oparłeś na wersji MB1854, zmiana grilla na MB1860 nie zawsze jest zmiana wersji wg producenta. Takiem ma tylko pytania... ale szybki model, szybke wykonanie. Pozdr Marcus p.s. acha, jeszcze logo pod gwiazdą zawsze jest czarne....brak imitacji radaru czołowego.... tu masz linka do orginały http://shrani.si/f/1b/jr/f8ApLzT/novi-actros-mp3.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 3 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2013 Witaj! Rozumiem, że dla ciebie ten model to fikcja, nieudana wizja autora, jednak powtarzam, czas gonił. Nie jestem nie wiadomo jakim znawcą ciężarówek, większość modelu robiłem wg instrukcji, zamiast niektórych elementów montowałem podzespoły zestawu żywicznego. Wiadomo, że gdybym nie musiał patrzeć na terminy to model na pewno byłby jeszcze lepszy. Wiem, że w tym momencie żadnym tłumaczeniem jest mówienie, że kuzynowi model sie bardzo spodobał i że w mojej opinii jest to (chyba) ładny model na półeczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 3 Stycznia 2013 Share Napisano 3 Stycznia 2013 Krzychu... To nie tak jak myślisz, zrobiłeś ten model w presji czasu, ja osobiście nie przeczytałem wszystkich wpisów (moja winna), ale poniosła mnie forma przedstawienia modelu, który znam dobrze z 1:1. Myślę sobie że każdemu ma się podobać model autorski, nie krytykantów. Jak pewnie zauważysz, sam dzisiaj poddałem się krytyce, droga otwarta......... Zapewne jako przedstawiciel Scale Tunning będziesz miał uwagi......... Ja pisałem jako fanclub truck scania/mb Pozdr Marcus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi