subaroman Napisano 9 Czerwca 2013 Share Napisano 9 Czerwca 2013 Witam. Po dluzszej przerwie w modelowaniu wrzucam dzis galerie modelu, ktory ostatnio zagoscil w mojej kolekcji. Niestety, zdjecia sa dosc sredniej, moim zdaniem, jakosci, ale nie moglem poradzic sobie z aparatem przy robieniu zdjec matowego modelu... Pozniej postaram sie poprawic fotki i przedstawic moja prace w ciut lepszym wydaniu. Jako baza posluzyl zestaw Tamiya, do ktorego dolozylem felgi z nowszej imprezy i kalkomanie, ktore zakupilem w M-f zone. Ogromny problem mialem z dobraniem koloru kasty. Wyprobowalem kilka roznych odcieni niebieskiego, ale zaden nie byl idealnie taki, jakiego szukalem. Dodatkowo zmienil on troszke ton po pokryciu go matowym bezbarwym lakierem. Ale ogolnie nie jest zle. Model jest w zasadzie pudelkowy, najwieksza zmiana bylo usuniecie znaczka logo z przedniego grila i zostawienie samego mocowania zamka maski. Dodalem rowniez zapinki na przednia maske. Mialem kilka problemow przy budowie modelu (jak to zawsze bywa), ale ogolnie jestem zadowolony z efektu koncowego i mimo, iz model nie jest pozbawiony wad, pomyslalem, ze dobrym pomyslem bedzie zaprezentowac go szerszemu gronu. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 10 Czerwca 2013 Share Napisano 10 Czerwca 2013 Powiem Ci , że ja tam niczego złego się nie dopatrzyłem, model czyściutki, bardzo starannie wszystko wykonane. A te wszystkie stare auta rajdowe w barwach naszych kierowców dużo bardziej cieszą oko niż każdy inny w oklepanych barwach typu 555, dla mnie bomba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STI22B Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 Jak już pisałem na innym forum, model prezentuje się znakomicie, matowy kolor i brak filmu w okół kalek to prawdziwe mistrzostwo. Jeszcze raz gratuluje i czekam na kolejne prace. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi