Karol_Max Napisano 10 Sierpnia 2013 Share Napisano 10 Sierpnia 2013 Witam Chciał bym pokazać wam mój trzeci model samochodu, który jak zobaczycie nie jest bez wad. Jak w większości tego modelu u mnie również była krzywa maska, na początku to zlikwidowałem ale po pomalowaniu problem znów wrócił. Poza tą jedną sprawą reszta był czystą przyjemnością, wymieniłem jedynie końcówki rur wydechowych i siatkę wokół nich. Dodałem pasy bezpieczeństwa, własnoręcznie zrobioną rejestrację z tych naklejek które były w zestawie A i najważniejsze nie wybrałem czerwonego lakieru, tylko oryginalny kolor ferrari " blu tour de France" jakoś z takim jest jej ładniej Zdjęcia też genialne nie są, część była robiona w samo południe: A część wieczorem, nie wiem które lepsze. To by było na tyle, ja ogólnie jestem bardzo zadowolony z tego modelu, był to też pierwszy samochód który malowałem lakierem samochodowym z aero i wyszło całkiem ładnie, przynajmniej ja tak myślę ale oceńcie wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 10 Sierpnia 2013 Share Napisano 10 Sierpnia 2013 Trochę maska odstaje, ale to częsta wada Revella. Jedyne co mi się nie podoba to krzywa kalkomania znaczka ferrari na kierownicy i zbyt mocny wash w środku pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 No co, toled ma celne oko i trafne uwagi Zapomniał tylko dodać, że autor nie wybrał czerwonego lakieru, tylko lakier "blu tour de France". Wracając do maski, to nie ma co się martwić, bo jest dobrze zrobione. Teraz kleję Audi R8 V10 od Revella - istna szkoła łaciny Jeśli części nie są z tej samej wypraski, to za nic do siebie nie pasują (oj, było rżnięcia pilnikiem pokrywy silnika). Moje osobiste gratulację, że wygrałeś walkę z modelem revell Jakoś nie leży mi kolor felg. Czy ty oryginalne pseudo-chromy revella? Osobiście pokusiłbym się o zastosowanie mniej błyszczącego koloru, bo taki trochę gryzie się z jasnym nadwoziem. Największy minus to chyba zdjęcia. I nie chodzi mi o to, że są złe, tylko raczej nie oddają prawdziwego efektu. Na zdjęcia jest czysto i fajnie kolorystycznie, ale wierzę, że w rzeczywistości efekt jest dużo lepszy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Często widzę to Ferrari ale w innym odcieniu niebieskiego (szare również) i muszę stwierdzić ,że największy problem i mankament stanowi odwzorowanie lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 13 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Faktycznie w rzeczywistości jest trochę lepiej, lakier ma delikatnie inny odcień, felgi aż tak się nie błyszczą (faktycznie jest to pseudo-chrom revella, nie wiem tylko czy pokusić się o jego zmian bo tragiczny to on nie jest w rzeczywistości). Z tym znaczkiem na kierownicy to przykra sprawa, przykleiłem go równo odstawiłem do wyschnięcia ale kiedy wziąłem kierownice zobaczyłem że jest krzywy i już nic się z tym nie dało zrobić, musiał się jakoś zruszyć, albo ja go zruszyłem Poza tym wcale ten model nie był tragiczny u mnie raczej wszystko pasował, no poza maską Ps. W planach oczywiście mam czerwone Ferrari Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterJanek Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Witaj, fajne ferrari, miło że niebieskie. Plus za fotki terenowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 16 Sierpnia 2013 Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Hej. Ładna maszynka. Jak wspomniano wyżej, przydałyby się lepsze fotki, ale i tak lakier robi wrażenie. Wnętrze bardzo spoko oprócz trochę za mocnego łosza - miejscami wygląda jak brud (okolice schowka). Największy minus w tym modelu revella (w mojej opinii) to te koła. Są po prostu do niczego. Wstają poza błotniki, opony wyglądają zabawkowo...Oczywiście to nie Twoja zasługa, mogłeś co najwyżej zdecydować się na jakiś inny zestaw (opony+felgi). Ogólnie jednak, bardzo fajnie. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 18 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Zrobiłem nowe fotki na jednolitym tle w domu, nie wiem czy są lepsze oceńcie wy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Lakierek fajowy. Jaka to marka? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stifler Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 Wydaje mi sie ze nie jednej osobie lacznie ze mna chodzi gul z powodu lakieru ktory robi ŁAŁ i mysle ze jakos wczesniej czy pozniej bedziesz musial dobrowolnie czy tez nie przekazac swoja wiedze na temat kladzenia lakieru i klaru:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 Stifler, a zapraszamy do działu Tajniki modelarstwa. I nie dziękuj mnie, tylko MartiniOCP. Do tego możesz poczytać tematy bodajże Messera, który takie cuda z puszki wyczynia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syzmond Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 Heh , nie wydaje mi się , żeby do FERRARI szły oponki , o takim wysokim profilu , zdecydowanie revell to zepsuł :/ Ogólnie same felgi też mi się nie podobają , a tak to model jest ok , ładny kolorek , a z maską nie jest aż tak źle Ale revell z tymi kołami przesadził :( , powinny być niższe (opony) i większe całe koło ) 9/10 bo koła szpecą :( Pozdrawiam . A tak , to model jest piekny , pod każdym względem , tylko czy w prawdziwym ferrari jest osłona na podwoziu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stifler Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 Rabbit666, Zapoznalem sie z materialem i w sumie czlowiek stara sie robi model chociaz w moim przypadku to poczatki i wlasnie tym bardziej wieksze zderzenie poniewaz na swoj sposob ciesze sie ze model JAK NA PIERWSZE poczynania w modelarstwie cieszy oko wlasciciela bo to ze nie ma na nim ton kleju juz jest daleko idacym sukcesem a nagle wchodzi sie na forum i oglada lakier ktory robi Ci burdel w glowie bo odrazu rodza sie pytania ile modeli musze zepsuc ciezarowek zeby byc w okolicy czyjegos sukcesu:) ale kazdy stawia swoje pierwsze kroki nawet MartiniOCP wiec nalezy tylko sie studiowac te poradniki i moze cos sie uda:) ale zeby nie zasmieciac forum dodam raz jeszcze ze to naprawde super efekt paralizujacy jak sie juz dobiegnie do takiego poziomu umiejetnosci tak wiec ferrara tez robi burdel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 20 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2013 MartiniOCP Lakier to niejaki IVAT Ciesze się, że lakier się podoba, ale bez pszesady nie jest idealny to dopiero moje trzecie lakierowanie więc dopiero się ucze Felgi i opony może najpiękniejsze nie są ale nie będe w żadne żywiczne inwestował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 25 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2013 Witam! Korzystając z odpowiedniej pogody zrobiłem sobie takie zdjęcie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi