langes Napisano 30 Września 2015 Share Napisano 30 Września 2015 Witam serdecznie ! Chciałbym zaprezentować model Citroena 2CV - Revella w skali 1/24. Początkowo bardzo sceptycznie byłem nastawiony do tego modelu ze względu na jakość Revella. Wolałem kupić "Cytrynę" Tamiyi ale niestety od dłuższego czasu nie była ona dostępna dlatego zaryzykowałem i szczerze mówiąc opłaciło się. Wbrew pozorom Revell popisał się dobro jakością spasowania i szczegółowości elementów. Mój bardziej doświadczony kolega modelarz również zdziwił się dobrą jakością modelu - sam sklejał nie jednego Revella i wie czym to grozi Podsumowując - przy modelu pracowało mi się bardzo dobrze bez większych problemów, elementy bardzo fajnie do siebie pasowały a sam model super odwzorowany i bardzo szczegółowy. Wracając do mojej pracy - drugi model na tym forum (galeria) i pierwszy warsztat. Będąc samokrytyczny muszę przyznać że model można było lepiej dopracować pod kilkoma względami. Proszę o komentarze pod galerią i sugestie, które mogą przydać mi się w dalszej zabawie w modelarza. Serdecznie pozdrawiam ! Warsztat PS: Przepraszam że model jest zakurzony na zdjęciach dopiero teraz to zauważyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 30 Września 2015 Share Napisano 30 Września 2015 Fajny brzydal Jest kilka błędów, ale w sumie sympatyczny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mac09 Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 Urocza "Cytrynka" . Przyglądając się Twojemu warsztatowi od jakiegoś czasu można zauważyć wkład pracy w ten model - i widać efekty. Fajny akcent z kartką na sprzedaż Jedyne cobym się przyczepił to okolice pasów na kanapie - coś tam Ci chyba wpadło do mokrej farby. Ogólnie model dobrze się prezentuje, szczególnie w tym kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 3 Października 2015 Share Napisano 3 Października 2015 Konkretnie to tak: - Bardzo lubię ten samochodzik, choć mistrzostwo świata w wykonaniu jego modeli (w większej skali) osiągnął Christophe Goujon. Nawet nie ma się, co próbować zbliżać do jego poziomu. - Bardzo lubię kiedy ktoś pisze dobrze o modelach Revella, bo uważam osobiście, że opinie na temat ich fatalnej jakości są mocno przesadzone. Co do modelu to, to mi się w oczy rzuciło: - Widać twoją staranność. - Świetny pomysł z tą kartką. - Nieźle wyszły szyby, ale uszczelki zdecydowanie do poprawy. - Fajnie wyszły koła. - Jest trochę niedociągnięć przy przejściach kolorów, co szczególnie widać we wnętrzu. - Kierownica słabo „dopiesczona”. - Fatalnie wyszły kierunki z przodu (zbyt mała przeźroczystość). - Przeciągnij jakimś kolorem śruby mocujące chlapacze z przodu. - Fatalnie wyszła antena. - Rura wydechowa… Środek może na czarno? - Za dużo lakieru, bardziej rozcieńczaj i psikaj cieńszymi warstwami. Generalnie „mi się podoba” i czekam na następną sztukę w twoim wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
langes Napisano 3 Października 2015 Autor Share Napisano 3 Października 2015 Dziękuję panowie za komentarze. Wszelkie wasze rady szczerze wezmę sobie do serca i mam nadzieję że z modelu na model będzie coraz lepiej a może kiedyś dojdę do poziomu takiego jak Dorotka Tak jak pisałem w opisie model ma parę baboli ale wiadomo że jak człowiek przy nim cały czas pracuję to wielu rzeczy się z czasem już nie zauważa dlatego potrzebne mi wasze komentarze bo patrzycie na niego świeżym okiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi