athlon5 Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 No i stało się… Model w założeniu był tylko zabawą i miał nie być nigdy pokazany ale co tam. Doskonale zdaje sobie sprawę, że ma wiele błędów merytorycznych i krytyka będzie całkowicie uzasadniona –czasem wręcz jest niezbędna. Na małe usprawiedliwienie dodam tylko że powstał jako całkowicie niskobudżetowy. Jedynym wkładem był T-72 Zvezdy trochę drucików ,blaszek i kilka centymetrów dodatkowego plastiku. Nie zawiera żadnego kupnego dodatku. Początkowo miał być to Polski PT-91 { który i tak niedługo powstanie}w trakcie prac spodobał mi się „ex” i do niego się zbliżałem. Następny mam nadzieję będzie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 Dobre... i bez gadania. Każdy kto zaczyna krytykować powinien zastanowić się czy jest w stanie zrobić coś lepszego za cenę mniej-więcej 60zł. Wiem co mówię bo byłem przy budowie tego czołgu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 30 Września 2010 Autor Share Napisano 30 Września 2010 no tak.... w tym miejscu muszą się pojawić podziękowania dla maszynisty 93 za pomoc w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klondike Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 Czy cena modelu ma wpływ na niedoskonałości jego budowy? -myślę że absolutnie nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 Błędy merytoryczne....eeeee tam. Domniemam, że dobrze się bawiłeś przy budowie tego modelu i to jest pozytywne.Mam nadzieję, że ci się spodobała ta "babraninka" w dorabianie, a jeśli tak to z pewnością następne scratch-e będą lepsze. Cena nie jest żadnym wyznacznikiem, popatrz na kolegę Szwabu, on też działa na minimalnych kosztach a tworzy świetne modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 Witam.Fajny poligon,ale czysty jak z fabryki albo na wizytacje...Syfu mu brak i obrac ten belek z tylu z kamo.A tak wogole cool. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 Bardzo fajnie wyglada, wg mnie nie ma potrzeby brudzenia go:) Czy mi sie wydaje czy z prawej strony uchwyt liny jeden jest nie pomalowany?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 Po pierwsze - bardzo fajnie, technicznie zrobione zdjęcia. Po drugie - niedoszlifowane niektóre elementy jak na przykład granatniki. Po trzecie - belka pomalowana w kolor kamuflażu? Ogólnie - przyjemnie się na niego patrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 no tak.... w tym miejscu muszą się pojawić podziękowania dla maszynisty 93 za pomoc w budowie A niby co ja Ci pomogłem? Przecież wszystko sam robiłeś. Czy cena modelu ma wpływ na niedoskonałości jego budowy? Rolling Eyes -myślę że absolutnie nie A mi się jednak wydaje, że tak. Wiadomo przecież, że używając oryginalnych części wychodzi to lepiej. Przy tak małej liczbie zrobionych czołgów efekt jest bardzo dobry. Witam.Fajny poligon,ale czysty jak z fabryki albo na wizytacje...Syfu mu brak Czy wszystkie czołgi muszą być brudne i zdziuchrane? (pytanie retoryczne) Ogólnie - przyjemnie się na niego patrzy. A jeszcze przyjemniej otwierając szafkę z modelami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 1 Października 2010 Autor Share Napisano 1 Października 2010 A więc kolejno: 1. Cana nie ma wpływy na niedoskonałości i tez jak już pisałem doskonały nie jest { patrz temat postu} Poprostu nie bawi mnie ładowanie dziesiątek drogich blaszek,lufek,gąsek żywic konwersj itp.itd 2. Uchwyt liny faktycznie goły { poprawię }tu akyrat inaczej niż błotniki blacha bez podkładu i farba prysła 3. Belka w kamo? No właśnie w kamo bo tak ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 Zapomniałeś ,o światłach na przedniej płycie - w zestawie są te elementy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 Czyli mój Ex nie będzie już tym pierwszym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 2 Października 2010 Autor Share Napisano 2 Października 2010 Czyli mój Ex nie będzie już tym pierwszym... Twój ex będzie pierwszy Ten to tylko pseudo-ex A o światłach nie zapomniałem wkleję jeszcze małe conieco ale narazie mi sie nie chciało.Kto wie zresztą jak on skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 2 Października 2010 Share Napisano 2 Października 2010 Kto wie zresztą jak on skończy -co masz na myśli . Napracowałeś się ,przy budowie modelu i chcesz go teraz zniszczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 2 Października 2010 Autor Share Napisano 2 Października 2010 Spokojnie ..narazie trafił do szafy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 2 Października 2010 Share Napisano 2 Października 2010 Dobre... i bez gadania. Każdy kto zaczyna krytykować powinien zastanowić się czy jest w stanie zrobić coś lepszego za cenę mniej-więcej 60zł. Wiem co mówię bo byłem przy budowie tego czołgu Ja nie byłbym w stanie nawet za 500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 12 Października 2010 Autor Share Napisano 12 Października 2010 Teraz na warsztacie kolejny PT tym razem wczesna wersja. Jednak po dość średnim powodzeniu poprzednika zakładam ,ze nie trafi na forum ale kto wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi