mzmichal Napisano 27 Listopada 2010 Share Napisano 27 Listopada 2010 Przedstawiam wam model pięknego klasyka Merucy 1949 ze stajni amt ertl w skali 1/25. Model możemy wykonać w dwóch wersjach: stock oraz custom. Do wyboru mamy dwa różne oddzielne silniki v8, z czego jeden możemy wyeksponować jako model na podstawce. Wersje stock od custom różnią wspomniane silniki oraz elementy wnętrza, przednia kanapa lub pojedyncze fotele, koła, zderzaki, grill, dodatkowa rura wydechowa, światła przednie i tylne, kierownica itd. Dodatkowo w chromowanej wyprasce możemy znaleźć kilka narzędzi: ręczny podnośnik, młotek, 2 klucze, śrubokręt, obcęgi. Model raczej nie polecam dla początkujących ze względu na dużą ilość nadlewek, niedoróbek, źle spasowanych elementów itd. Wypraski są oczywiście zafoliowane. Instrukcja jest czytelna, przejrzysta, dwu strona, jednoczęściowa w formacie mniej więcej a2. Dla zainteresowanych mogę wrzucić instrukcję. pudło: kalki: chromowane elementy: wypraski: ogumienie: elementy przeźroczyste: kasta: dane techniczne: Nie mam pojęcia co to za wypraska. Elementy nie są oznaczone, nie pojawiają się w instrukcji. Podstawka? Narzędzia do modelowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtuch007 Napisano 27 Listopada 2010 Share Napisano 27 Listopada 2010 Wykonanie typowe dla AMT czyli po amerykańsku - dużo chromu, dużo części i dużo nadlewek Mam jednego mercury z tej serii i całkiem przyjemnie się składało. Planujesz jakiś warsztat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 27 Listopada 2010 Share Napisano 27 Listopada 2010 Teraz już wiem kto go mi sprzątną z przed nosa z alledrogo Chciałem zrobić go w wykonaniu Cobrettiego Czekam na warsztat. P.s Co do tych dodatkowych części to raczej narzędzia będą. Marne bo marne ale cieszy oko że firma dba o takie rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 27 Listopada 2010 Autor Share Napisano 27 Listopada 2010 Warsztat będzie. Bo przeróbek zapowiada się dużo. paczek1981 przepraszam, że zwinąłem ci model przed nosa. Ale allegrowicz "model4" ma dużo do sprzedania takiego typu modeli amerykańskich. Napisz do niego może skądś ściągnie kolejny. Nadal nie wiem co to jest na ostatnim zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 27 Listopada 2010 Share Napisano 27 Listopada 2010 A duże są te elementy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi