pepik Napisano 9 Lutego 2008 Share Napisano 9 Lutego 2008 (edytowane) Witam, Zaczyna konkurs z innym modelem (tamto "pływadło" to niewypał proszę przy okazji admina o usunięcie tamtego postu) Więc model bardzo fajnego auta Zakupiłem go na allegro i była pomalowana karoseria - oczywiście ja i tak jej kolor zmienię. Co tu tyle gadania oto fotki: (niektóre fotki są z telefonu dlatego kiepska jakość) Pudełko: Zawartość pudełka: Pomalowane nadwozie: A to autko na którym się będę wzorował jeśli chodzi o kolorystykę: Edytowane 13 Lutego 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 9 Lutego 2008 Share Napisano 9 Lutego 2008 Fajowy skyline , moja ulubiona wersja , powodzenia w budowie pozdro . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 9 Lutego 2008 Share Napisano 9 Lutego 2008 Wybrałeś malowanie z filmu. Nawet całkiem fajne. Sam zamierzam kupić skyline r34 tyle że w wrsji GTR Nismo S-Tune. Powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepik Napisano 10 Lutego 2008 Autor Share Napisano 10 Lutego 2008 A więc pomału zabrałem się do pracy. Główne położone podkłady czarnego matu i na desce rozdzielczej kolor srebrny. To wszystko i tak będzie poprawiane dokładniej. Tarcze hamulców pomalowane też na srebrno a zaciski na czerwony "italiano" (coś w stylu ferrari red) od model mastera. Zaznaczam przy okazji że nadal nie mam kompresora i ciągle maluję pędzlem. A ze zmian jakie się szykują to na 100% zmienię spojler. Nie pasuje mi jakoś ten co jest pokazany na pudełku. Na szczęście w zestawie jest jeszcze jeden i dwa rodzaje mocowań czy jak to tam się nazywa Kolejną zmianą będzie wydech. Coś "ala" Mugen motocyklowy. Przy okazji mam pytanie: Jak uzyskać głęboki połysk karoserii?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 10 Lutego 2008 Share Napisano 10 Lutego 2008 Świetny model - o takim marzę. Trzymam kciuki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepik Napisano 10 Lutego 2008 Autor Share Napisano 10 Lutego 2008 Kolejne prace. Na początek projekt wydechu: I poszpachlowane i składane w całość: Pomalowana tapicerka (tak na próbę): Podwozie pomalowane i przyłożone do nadwozia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 10 Lutego 2008 Share Napisano 10 Lutego 2008 Połysk karoserii osiągniesz robiąc polerkę lakieru - używając past polerskich Tamiyi - Course, Fine i Finish - efekt fenomelnalny. Na koniec mleczko Tamiyi lub jakiś wosk modelarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 10 Lutego 2008 Share Napisano 10 Lutego 2008 Fotele fajnie wyglądają , oczywiscie prosze sie słuchac porad forumowego lakiernika pana koksika xD . Oczywisicie według uznania , mnie tam na takie bajery woski itp nie stać ale wieże ze są wspaniałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepik Napisano 11 Lutego 2008 Autor Share Napisano 11 Lutego 2008 Czytałem już przy okazji porady u adize Skorzystam z porad na pewno Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepik Napisano 13 Lutego 2008 Autor Share Napisano 13 Lutego 2008 Kolejne prace poszły. Głównie wnętrze. Położyłem tam dywaniki z blachy ryflowanej (z akcesoriów od ciężarówek). oto fotki: A tak to wygląda po przyklejeniu foteli i przypasowaniu deski rozdzielczej. o i trzeba poprawić fotel A tak wygląda nadwozie pomalowane raz tylko na srebrno: To by było na razie na tyle Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 14 Lutego 2008 Share Napisano 14 Lutego 2008 Ta przednia uszczelka szyby wygląda ochydnie...We wnętrzy czarne elementy również chyba nie domalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepik Napisano 14 Lutego 2008 Autor Share Napisano 14 Lutego 2008 Masz racje ale uszczelka będzie poprawiona. A co dokładniej we wnętrzu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 14 Lutego 2008 Share Napisano 14 Lutego 2008 Zdjęcia są słabe ale to co widze to podłokietnik i na tylnej kanapie środkowy czarny pas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepik Napisano 14 Lutego 2008 Autor Share Napisano 14 Lutego 2008 Aa to specjalnie pociągnąłem czarnym błyszczącym żeby uatrakcyjnić wnętrze. Ale jak się nie podoba to matem pociągnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepik Napisano 17 Lutego 2008 Autor Share Napisano 17 Lutego 2008 Ruszyłem troszkę z pracami nad karoserią. (fotki robione wczoraj wieczorem) Poprawiłem najpierw uszczelki i maznąłem jeszcze jedną warstwę srebrną. Po wyschnięciu wziąłem się za maskowanie pasów przez całe auto. (przy okazji polecam Serek Wiejski z biedronki bardzo smaczny heh ) Po maskowaniu poleciałem niebieskim glosem od ModelMastera. Dzisiaj rano po wyschnięciu zerwałem taśmę i wyszły ładne pasy. Na zdjęciu jest małe brzydkie coś na przednim zderzaku ale to się poprawi i przy następnym zdjęciu już tego nie będzie ;) Przy okazji zacząłem maskowanie dla bocznych pasków. Co widać troszkę na zdjęciach. Małe pytanko mam: Czy po pokryciu wszystkiego lakierem bezbarwnym (ok 2-3 warstwy) polecieć papierem 2000 i po tym dopiero pasta Tempo? Czy bez papieru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Lutego 2008 Share Napisano 17 Lutego 2008 Małe pytanko mam:Czy po pokryciu wszystkiego lakierem bezbarwnym (ok 2-3 warstwy) polecieć papierem 2000 i po tym dopiero pasta Tempo? Czy bez papieru? Najpierw zrób szlif (na mokro) papierem wodnym 2000/2500 (przy okazji wyrównasz nierówności lakieru) a nastepnie polerkę pastą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 17 Lutego 2008 Share Napisano 17 Lutego 2008 Nie wiem czy pasta Tempo nie będzie miała za grubego ziarna. I popracuj nad lepszym maskowaniem, bo pasy nie wyszły idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepik Napisano 17 Lutego 2008 Autor Share Napisano 17 Lutego 2008 Wiem pasy na zderzaku najbardziej, nie? I mam kolejne pytanie. Jakie felgi wybrać? Które bardziej będą pasować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 17 Lutego 2008 Share Napisano 17 Lutego 2008 Zrób fotki auta na felgach jednych i drugich - łatwiej będzie podpowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepik Napisano 17 Lutego 2008 Autor Share Napisano 17 Lutego 2008 Oczywiście białe felgi pomaluję na srebrno też. Dokładniej Chrome silver od ModelMastera Przy okazji widać maskowanie przygotowane ale będzie poprawione bo widzę, że mi krzywo wyszło. Przy marnym świetle robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 17 Lutego 2008 Share Napisano 17 Lutego 2008 Zdecydowanie ja bym wybrał srebrne felgi. Podociskaj dobrze taśmę bo ci farba pod nie podejdzie jak na przednim zderzaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepik Napisano 15 Marca 2008 Autor Share Napisano 15 Marca 2008 witam minęło trochę czasu i wziąłem się troszkę do pracy wnętrzu brakuje tylko kierownicy którą muszę pomalować. Połysk karoseri może nie jest powalający ale jak dla mnie wystarczjący. Pozostaje tylko pomalowanie o końca tłumika i poskładanie spojleru i poprawienie uszczelek (ewentualnie malutkich "baboli" na karoserii). Autko poskładane ale nie sklejone do końca. Oto jak wygląda na dzień dzisiejszy z założoną karoserią: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 15 Marca 2008 Super Moderator Share Napisano 15 Marca 2008 Witam. Bardzo fajny efekt osiągnąłeś. Podoba mi się, choć tylko jedno zdjęcie tak ciekawego malowania, to nie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepik Napisano 30 Marca 2008 Autor Share Napisano 30 Marca 2008 Witam, Prace nad modelem dzisiaj dobiegają końca. Jako że w pracy miałem przeprowadzkę to nie było mnie praktycznie całe dnie w domu, ale dzisiaj mi się udało dokończyć autko. Fotki do galerii zrobię w terenie bo ładne słoneczko wyszło :-) Oto fotki podczas dzisiejszego dokańczania podwozie: z niepomalowanym spojlerem Pozostało tylko przyczepić wycieraczki z przodu. Na fotkach nie widać ale poprawiłem jeszcze uszczelki. Nic idę podkleić i na dwór fotki porobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 To wszystko jest malowane pedzelkiem ?? słabo troche wygląda , nierówna powierzchnia . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi