wilczurs Napisano 14 Listopada 2015 Share Napisano 14 Listopada 2015 Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Specjalna 2 - Najlepszy warsztat/model młodego modelarza (do lat 15-tu) Specjalna 3 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego W moim pierwszym warsztacie mam zamiar wykonać niemiecki niszczyciel czołgu Nashorn w skali 1:72 firmy Revell w zimowym kamuflażu. Chociaż prace nad moim modelem zacząłem 2 tygodnie temu nie założyłem wcześniej warsztatu ,gdyż spodziewałem się że prace nad nim skończę po 20 grudnia. Po sklejeniu kół wanny i kilku części działa stwierdziłem ,że może uda mi się zmieścić w czasie. Przedstawię zdjęcia z poprzednich prac i obowiązkowego inboxa ,więc przez kilka kolejnych aktualizacji będę prowadzić warsztat w czasie nierzeczywistym. Mam nadzieje ,że administracja mi to zaliczy. Jestem dopiero początkujący (3 ukończone modele) co widać po ilości moich postów i aktywności na forum więc proszę mi wybaczyć ewentualne błędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 14 Listopada 2015 Share Napisano 14 Listopada 2015 Zasiadam, zaglądam i kibicuję. Jedna uwaga, popracuj nad zdjęciami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 14 Listopada 2015 Share Napisano 14 Listopada 2015 Kibicuję i powodzenia życzę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 15 Listopada 2015 Super Moderator Share Napisano 15 Listopada 2015 Szanowny kolega czytał mam nadzieję nasz regulamin konkursowy? Polecam punkt 6. W takiej formie jak jest to teraz, rozpoczęty warsztat musi zostać dokończony w skróconym terminie. pozdrawiam Admin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilczurs Napisano 15 Listopada 2015 Autor Share Napisano 15 Listopada 2015 Nie doczytałem dokładnie przyznaję się. Nie rezygnuję. Jak zabiorę się do roboty to może się uda. Postanowiłem że pomaluje wszystkie części w ramkach zamiast malować cały pojazd. Do niektórych miejsc byłby trudny dostęp (działo,wnętrze). Pomalowałem na kolor podstawowy dunkelgelb który uzyskałem z połączenia tych trzech farb. Następnie mogłem zacząć sklejać wannę ,działo, koła gąsek. Miało być kilka aktualizacji z moich prac z przed 2 tygodni zrobiłem jedną. Dziś mam trochę czasu zajmę się gąskami. Na kolor bazowy nałożę lakier do włosów a następnie białą farbę. Mam dylemat czy lakier zlać i zrobić to pędzlem czy użyć prosto z puszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilczurs Napisano 16 Listopada 2015 Autor Share Napisano 16 Listopada 2015 Zrobiłem gąsienice Podpis mam wykonać sam,czy poczekać aż zrobi to admin? Myślę ,że jestem dopuszczony do konkursu ,bo warsztat jest widoczny w dziale konkursowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 16 Listopada 2015 Super Moderator Share Napisano 16 Listopada 2015 Tak, zaraz dopisze podpis. Wszystko ok - to bedzie chyba ekspresowy warsztat. Będę dopingował i trzymam kciuki. Pozdrawiam Admin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 16 Listopada 2015 Share Napisano 16 Listopada 2015 Bandaże rolek podtrzymujących też w kolorze gumy. A poza tym powodzenia w budowie i konkursie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilczurs Napisano 18 Listopada 2015 Autor Share Napisano 18 Listopada 2015 Przednia płyta. Działo skończe już jutro razem z kolorystycznymi poprawkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 18 Listopada 2015 Share Napisano 18 Listopada 2015 Tragiczne zdjęcia. Doświetl je i kup białe tło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilczurs Napisano 19 Listopada 2015 Autor Share Napisano 19 Listopada 2015 Boczny pancerz i ukończone działo. Następne zdjęcia będą lepsze. Użyję innego sprzętu. Jutro spróbuję zrobić plandekę i zmontować działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Listopada 2015 Share Napisano 19 Listopada 2015 Masz zdaje się szew na lufie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilczurs Napisano 20 Listopada 2015 Autor Share Napisano 20 Listopada 2015 Na weekendzie zacznę robić zimowy kamuflaż. Podstawkę wykonałem pół roku temu. Nie jest w 100% dokończona. Jak starczy mi czasu coś do niej dodam i oprawię ją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilczurs Napisano 21 Listopada 2015 Autor Share Napisano 21 Listopada 2015 Kamo wykonane. Nałożę sidolux i odczekam dzień i zacznę weathering. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilczurs Napisano 30 Listopada 2015 Autor Share Napisano 30 Listopada 2015 Nie aktualizowałem warsztatu w tym tygodniu z powodu braku czasu. Na weekendzie nakleiłem kalkomanie, dodałem śnieg (soda + woda), błoto z pigmentów i washa. Kiedyś dawno miałem z tym problem (farba się nie rozpuszczała). Stosuję teraz van goghi i jest o wiele lepiej. Zdjęcia mojego modelu już w całości można zobaczyć na galerii konkursowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi