KW-2 Napisano 14 Lipca 2016 Share Napisano 14 Lipca 2016 Klasa 7 - Sci-Fi Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 4 - Najlepszy warsztat/model młodego modelarza (do lat 15-tu) Witam! Jako drugi konkursowy model wybrałem Space Marine Razorback z Warhammer 40000. Po oględzinach wyprasek i reszty materiałów (kalki itd.) stwierdzam, iż model/pojazd jest całkiem fajny. Oto co znalazłem w pudełku, czyli regulaminowy IN-BOX! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Lipca 2016 Share Napisano 14 Lipca 2016 KW-2 - widzę że wessało cię w swoje odmęty SF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 15 Lipca 2016 Autor Share Napisano 15 Lipca 2016 Po ok. 20 minutach wycinania i szlifowania, 1 godzinie malowania i brudzenia udało mi się wykonać element wnętrza tego pojazdu (jakiś komputer, dowodzenie pojazdem). Oto kilka zdjęć: Zbyt dużo to i tak nie będzie widać, ale jestem z siebie nawet zadowolony. Pozdrawiam! (na razie pracuję dalej nad wnętrzem, niedługo kilka fotek ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 15 Lipca 2016 Autor Share Napisano 15 Lipca 2016 Skończyłem wnętrze : (sorry za słabo doświetlone zdjęcia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 16 Lipca 2016 Autor Share Napisano 16 Lipca 2016 Prace posuwają się dalej: Komentujcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 16 Lipca 2016 Share Napisano 16 Lipca 2016 Straszny chlew mają tam w środku..a przecież to elitarna formacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Lipca 2016 Share Napisano 16 Lipca 2016 Powodzenia Ładnie wyszło to wnętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 16 Lipca 2016 Autor Share Napisano 16 Lipca 2016 Straszny chlew mają tam w środku..a przecież to elitarna formacja... Jak wchodzą i wychodzą z tego pojazdu w kółko, to farba też się szybko zdziera i niszczy, nie mówiąc już o brudzie. Moja jednostka woli wojować niż sprzątać hehe. Pozdrawiam Kuba! Powodzenia Ładnie wyszło to wnętrze Dzięki za pochwałę i motywację! Pozdrawiam Kuba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 17 Lipca 2016 Autor Share Napisano 17 Lipca 2016 Mały postęp: Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaymen Napisano 17 Lipca 2016 Share Napisano 17 Lipca 2016 Fajnie że powstaje coś z Warhammera Jaki zakon będziesz robił? Ultramarines jak wnętrze? Co do modelu warto jeszcze przed malowaniem wywiercić dziury w rurach wydechowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 17 Lipca 2016 Autor Share Napisano 17 Lipca 2016 Fajnie że powstaje coś z Warhammera Jaki zakon będziesz robił? Ultramarines jak wnętrze? Co do modelu warto jeszcze przed malowaniem wywiercić dziury w rurach wydechowych. To prawda, wątków o z Warhammera nie ma dużo Tak, Ultramarines Otwory będę wiercił (nawet miałem to w planach), tylko teraz wyjeżdżam na 2 tygodnie i będzie mały zastój modelarski, ale myślę, że nadrobię Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 31 Lipca 2016 Autor Share Napisano 31 Lipca 2016 Po prawie dwóch tygodniach przerwy, spowodowanej wyjazdem, ruszam ostro z robotą! hehe Muszę wywiercić otwory w tych rurach wydechowych, karabinach itd. Powoli szykuję dodatkowe części (działa, radary, granatniki) jak i sam model do podkładowania i malowania Kilka zdjęć obrazujących to o czym mówiłem na wstępie:) Fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 1 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2016 Przez wczorajszy i dzisiejszy dzień (wstałem o 5:30 i zacząłem sklejać) udało mi się pomalować:granatniki x2, radar, linę stalową, skrzynkę, oraz wywierciłem otwory w wydechach, karabinach i działach (łącznie 8 nawierceń).Dziś rano udało mi się także położyć podkład (Tamiya, polecam!) Zaczynam dziś powoli malowanie wanny, czy jak tam zwał (chodzi mi o pojazd bez tych dodatków o których wspomniałem wyżej ) Koniec tej nudnej gadki kilka fotek pokazujących co nawywijałem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 2 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2016 Mam pytanie czy na niebieską farbę ciemno żółty filtr będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 2 Sierpnia 2016 Share Napisano 2 Sierpnia 2016 Zrób próbę na jakimś niepotrzebnym kawałku plastiku - może na częściach z zestawu, których nie będziesz używał. Wtedy sam ocenisz czy taki efekt jest zadowalający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 2 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2016 Zrób próbę na jakimś niepotrzebnym kawałku plastiku - może na częściach z zestawu, których nie będziesz używał. Wtedy sam ocenisz czy taki efekt jest zadowalający Spróbuję, dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 5 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2016 Jedziemy dalej bo został niecały miesiąc konkursu. Tak przedstawia się pomalowany, filtrowany, lekko przybrudzony model. Połowa Watheringu zrobiona, kalki położone (jeszcze wash, obicia, i pigmenty) Kilka fotek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 27 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2016 Zapraszam na galerię! viewtopic.php?f=237&t=55143&p=803821#p803821 Kilka zdjęć tu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi