KW-2 Posted July 14, 2016 Share Posted July 14, 2016 Klasa 7 - Sci-Fi Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 4 - Najlepszy warsztat/model młodego modelarza (do lat 15-tu) Witam! Jako drugi konkursowy model wybrałem Space Marine Razorback z Warhammer 40000. Po oględzinach wyprasek i reszty materiałów (kalki itd.) stwierdzam, iż model/pojazd jest całkiem fajny. Oto co znalazłem w pudełku, czyli regulaminowy IN-BOX! Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted July 14, 2016 Share Posted July 14, 2016 KW-2 - widzę że wessało cię w swoje odmęty SF Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KW-2 Posted July 15, 2016 Author Share Posted July 15, 2016 Po ok. 20 minutach wycinania i szlifowania, 1 godzinie malowania i brudzenia udało mi się wykonać element wnętrza tego pojazdu (jakiś komputer, dowodzenie pojazdem). Oto kilka zdjęć: Zbyt dużo to i tak nie będzie widać, ale jestem z siebie nawet zadowolony. Pozdrawiam! (na razie pracuję dalej nad wnętrzem, niedługo kilka fotek ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KW-2 Posted July 15, 2016 Author Share Posted July 15, 2016 Skończyłem wnętrze : (sorry za słabo doświetlone zdjęcia) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KW-2 Posted July 16, 2016 Author Share Posted July 16, 2016 Prace posuwają się dalej: Komentujcie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrkur Posted July 16, 2016 Share Posted July 16, 2016 Straszny chlew mają tam w środku..a przecież to elitarna formacja... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted July 16, 2016 Share Posted July 16, 2016 Powodzenia Ładnie wyszło to wnętrze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KW-2 Posted July 16, 2016 Author Share Posted July 16, 2016 Straszny chlew mają tam w środku..a przecież to elitarna formacja... Jak wchodzą i wychodzą z tego pojazdu w kółko, to farba też się szybko zdziera i niszczy, nie mówiąc już o brudzie. Moja jednostka woli wojować niż sprzątać hehe. Pozdrawiam Kuba! Powodzenia Ładnie wyszło to wnętrze Dzięki za pochwałę i motywację! Pozdrawiam Kuba! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KW-2 Posted July 17, 2016 Author Share Posted July 17, 2016 Mały postęp: Pozdrawiam!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaymen Posted July 17, 2016 Share Posted July 17, 2016 Fajnie że powstaje coś z Warhammera Jaki zakon będziesz robił? Ultramarines jak wnętrze? Co do modelu warto jeszcze przed malowaniem wywiercić dziury w rurach wydechowych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KW-2 Posted July 17, 2016 Author Share Posted July 17, 2016 Fajnie że powstaje coś z Warhammera Jaki zakon będziesz robił? Ultramarines jak wnętrze? Co do modelu warto jeszcze przed malowaniem wywiercić dziury w rurach wydechowych. To prawda, wątków o z Warhammera nie ma dużo Tak, Ultramarines Otwory będę wiercił (nawet miałem to w planach), tylko teraz wyjeżdżam na 2 tygodnie i będzie mały zastój modelarski, ale myślę, że nadrobię Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KW-2 Posted July 31, 2016 Author Share Posted July 31, 2016 Po prawie dwóch tygodniach przerwy, spowodowanej wyjazdem, ruszam ostro z robotą! hehe Muszę wywiercić otwory w tych rurach wydechowych, karabinach itd. Powoli szykuję dodatkowe części (działa, radary, granatniki) jak i sam model do podkładowania i malowania Kilka zdjęć obrazujących to o czym mówiłem na wstępie:) Fotki: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KW-2 Posted August 1, 2016 Author Share Posted August 1, 2016 Przez wczorajszy i dzisiejszy dzień (wstałem o 5:30 i zacząłem sklejać) udało mi się pomalować:granatniki x2, radar, linę stalową, skrzynkę, oraz wywierciłem otwory w wydechach, karabinach i działach (łącznie 8 nawierceń).Dziś rano udało mi się także położyć podkład (Tamiya, polecam!) Zaczynam dziś powoli malowanie wanny, czy jak tam zwał (chodzi mi o pojazd bez tych dodatków o których wspomniałem wyżej ) Koniec tej nudnej gadki kilka fotek pokazujących co nawywijałem ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KW-2 Posted August 2, 2016 Author Share Posted August 2, 2016 Mam pytanie czy na niebieską farbę ciemno żółty filtr będzie ok? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JACER Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 Zrób próbę na jakimś niepotrzebnym kawałku plastiku - może na częściach z zestawu, których nie będziesz używał. Wtedy sam ocenisz czy taki efekt jest zadowalający Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KW-2 Posted August 2, 2016 Author Share Posted August 2, 2016 Zrób próbę na jakimś niepotrzebnym kawałku plastiku - może na częściach z zestawu, których nie będziesz używał. Wtedy sam ocenisz czy taki efekt jest zadowalający Spróbuję, dzięki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KW-2 Posted August 5, 2016 Author Share Posted August 5, 2016 Jedziemy dalej bo został niecały miesiąc konkursu. Tak przedstawia się pomalowany, filtrowany, lekko przybrudzony model. Połowa Watheringu zrobiona, kalki położone (jeszcze wash, obicia, i pigmenty) Kilka fotek: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KW-2 Posted August 27, 2016 Author Share Posted August 27, 2016 Zapraszam na galerię! viewtopic.php?f=237&t=55143&p=803821#p803821 Kilka zdjęć tu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts