Mates Napisano 16 Sierpnia 2018 Share Napisano 16 Sierpnia 2018 Temat Skyhawka uważam za zamknięty. Jakoś tak się zawziąłem i dokończyłem co trzeba. Bardzo przyjemna budowa, praktycznie bez żadnych większych historii, które mogłyby przysparzać jakiś problem. Zestaw znany pod różnymi wersjami, spasowanie na bardzo wysokim poziomie, detal również niczego sobie. Budowa prosto z pudełka, beż żadnych dodatków. Kilka napisów malowane od masek, które przygotował Solo (dzięki!). Z budowy prowadzona była też relacja warsztatowa. Końcowe etapy mnie powoli denerwowały, bo pojawiały się dziwne przygody. A to odpadł statecznik poziomy, a to od zbiorników odpadły pylony, które jak finalnie doklejałem to też nie były do końca stabilne. Właściwie pierwszy raz malowałem samolot, który miał jasne kolory, także nie wiem czy do końca trafiłem z kolorami linii i nitów podczas brudzenia. Będę miał w każdym bądź razie już nauczkę na przyszłość co i jak. Model pomalowany głównie farbami Tamiya i Gunze, do detali w kokpicie Vellejo. Do brudzenia użyłem farb olejnych dla plastyków, cieni do powiek Tamki i gotowych specyfików AMMO. Zapraszam do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Sierpnia 2018 Share Napisano 16 Sierpnia 2018 Bardzo przyjemny wyszedł ten model, miły dla oka. Starannie zrobiony i pomalowany. Szkoda tylko że wygląda dość sterylnie, szczególnie spód. Ale jest ok, fajny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 17 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2018 Rzeczywiście, za czysto było na spodzie. Dodałem nieco ciemniejszym szarym nieco zacieków i smug. Na górze i po bokach zresztą też. Na foto prawie tego nie widać, na żywo jest elegancko. Tak już zostanie. Zastanawiam się, za jaki projekt zabrać się jako kolejny. F-35 Menga czeka już dłuższy czas. A stosik urósł ostatnio i Rafale C Revella oraz Phantom od Academy też wygląda korzystnie (poza wlotami powietrza ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Sierpnia 2018 Share Napisano 17 Sierpnia 2018 F-35 to dość trudny model moim zdaniem, i nie chodzi mi tutaj o maskowanie (choć to też) ale o specyficzną powłokę, kórą trudno zróżnicować żeby wyszła ciekawie. Zrób może coś kolorowego, nie jednobarwnego? F-4 to jest jakaś opcja, albo może coś szaro-szarego, może jakiegoś aggressora kolorowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 17 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2018 No właśnie problem w tym, że w tej chwili ciągnie mnie bardziej w stronę jednokolorowych malowań. Ale coś przyjemnego w fajnym kamuflażu rozważę. Muszę się rozejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Sierpnia 2018 Share Napisano 17 Sierpnia 2018 No to może Rafale, choć to nudna maszyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 17 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2018 To chyba będzie najbezpieczniejsza opcja. Bo na przykład Phantoma czy Tomcata będę chciał zrobić tak, aby jakoś sensownie wyglądały. A na to jeszcze za wcześnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Sierpnia 2018 Share Napisano 17 Sierpnia 2018 Słusznie, bo dla mnie F-4 i Tomcat to chyba najtrudniejsze malarsko maszyny w 1:48 i też czekają na swoją kolej, gdy się czegoś nauczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi