wuen Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Przeszukałem forum i nie znalazłem żadnej relacji z budowy takiego modelu. Skoro nigdy nie było to... Model dosyć prosty, mało części, łatwy montaż. Na początek - zgodnie z instrukcją - złożyłem silnik Skleiłem fotele i w szpary sporej szerokości dałem szpachlę Podczas przeglądania instrukcji zauważyłem, że przednie koła mają być osadzone "na wprost" wstępny montaż elementów zawieszenia Postanowiłem to zmienić... Na początek zająłem się drążkiem łączącym koła - tak wyglądają końcówki drążków - brak możliwości jakiegokolwiek ruchu więc... przymiarka "osi" następnie rozcięcie obu elementów, osadzenie na osi i... Jutro dalsze prace przy przeróbkach zawieszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Bardzo łądny samochód, niegdyś mój ulubiony - wręcz marzenie . Wątek będę śledził z uśmiechem na twarzy stąd prośba aby był obszerny, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 1 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2009 Przeguby są już ruchome - koła będą "skrętne" Teraz pozostaje kosmetyka - szpachlowanie, szlifowanie i malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 5 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2009 Skończyłem przeróbkę zawieszenia Ciąg dalszy przeróbek... Wydech by Dodge wydech by Revell w ruch poszła wiertarka i pilniki i po kilku minutach przymiarka rury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 5 Grudnia 2009 Share Napisano 5 Grudnia 2009 A nie myślałeś o aluminiowych rurach ? Lepiej by wyglądały niż plastik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 5 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2009 Silnik prawie skończony - brakuje kolektorów - będą jutro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 8 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2009 Silnik prawie skończony - brakuje kolektorów - będą jutro.. Okazało się, że zrobiłem "ciut więcej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 Cześć . Paski klinowe to guma czy malowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 9 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2009 Paski klinowe to guma czy malowane ? malowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w-w-w-w-w5 Napisano 9 Grudnia 2009 Share Napisano 9 Grudnia 2009 Jaką farba malowałeś silnik ?? bo wygląda powalająco, chodzi mi o ten srebrny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 10 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2009 Jaką farba malowałeś silnik ?? bo wygląda powalająco, chodzi mi o ten srebrny Gunze Mr.Metal Color 218 Aluminium + Mr.Metal Primer w proporcjach 4:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 4 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2010 Minęło kilka dni i zmiany, zmiany, zmiany... Farba GAIA Bright Red 003 - jutro lekkie szlifowanko i zaczynam bezbarwny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 4 Stycznia 2010 Share Napisano 4 Stycznia 2010 ładnie to wszystko zaczyna nabierać kształtów, Silnik prezętuje sięwyśmienicie Czekam na bezbarwny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 4 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2010 Zrobione wcześniej ale zapomniałem pokazać... Tak wyglądają tylne lampy by Revell tak w oryginale Postanowiłem upodobnić model do oryginału - kilka godzin z pilniczkami, skalpelami oraz masą Magic Sculp i... Teraz tylko czarny podkład Alclad i chrom tej samej firmy i powinno być ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 5 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2010 Kasta i pozostałe elementy dostają kolejne warstwy bezbarwnego i suszą się Prawdopodobnie w weekend będzie polerowanie i montaż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 No jak dla mnie to bomba, bardzo ładnie, jestem ciekaw jak bedzie wygladał po polerce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 7 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2010 Koniec kładzenia bezbarwnego (Gunze C155) - od jutra polerowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 Ależ piękny lakier Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoxx2006 Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 Pięknie i te tylne świtła RESPEKT ! Może to bardzo głupie pytanie, ale czy zaciski przednich hamulców nie powinny być jakby z przodu? tzn. czy całe tarcze nie są przypadkiem zamontowane odwrotnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 7 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2010 czy zaciski przednich hamulców nie powinny być jakby z przodu? tzn. czy całe tarcze nie są przypadkiem zamontowane odwrotnie? http://www.netcarshow.com/dodge/2003-viper_srt10/1024x768/wallpaper_21.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 8 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2010 Tak zaczyna wyglądać karoseria - bagażnik w celu porównania z poprzednim zdjęciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoxx2006 Napisano 8 Stycznia 2010 Share Napisano 8 Stycznia 2010 No właśnie czyli się myliłem, tak jak myślałem. Lakier i Twoje wykonanie powala na kolana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_muzzy Napisano 8 Stycznia 2010 Share Napisano 8 Stycznia 2010 Wuen gratulacje! Ta czerwień spowodowała uderzenie dolnej szczęki w klawiaturę.. Czym polerowałeś? Efekt Twojej pracy da się podsumować w trzech literach - WOW!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 8 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2010 Czym polerowałeś? 1. gąbka 3M Ultrafine 2. gąbka 3M Microfine 3. płótna polerskie Micromash 4000/6000/8000/12000 4. pasta polerska Tamiya Finish Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 8 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2010 Kilka godzin pracy zniknęło pod kloszami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi