spartak89 Napisano 4 Grudnia 2009 Share Napisano 4 Grudnia 2009 (edytowane) Witam!!! Ja rowniez zglaszam sie do konkursu:)... od niedawna jestem dopiero na forum, ale dlaczego mialbym nie sprubowac... Bede skladal model Ju-52 w skali 1/72 od firmy ITALERI... to moj pierwszy konkurs wiec prosze o wyrozumialosc... pozdrawiam... Edytowane 9 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 4 Grudnia 2009 Share Napisano 4 Grudnia 2009 Witam. Wszystko fajnie i pięknie. Życzę powodzenia przy modeliku. A i właśnie jaką wersję robisz? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spartak89 Napisano 4 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2009 Chce zrobic wersje z 1941 roku w takim malowaniu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 4 Grudnia 2009 Share Napisano 4 Grudnia 2009 Sklejałem go, lecz w wersji cywilnej. Bardzo przyjemny modelik, jednak radzę uważać w dwóch przypadkach: 1) Mocowanie Skrzydeł z kadłubem - praktycznie żadnego punktu podparcia, należy bardzo uważać, aby po sklejeniu skrzydła były na jednakowo nachylone. Po za tym, mogą pozostać szpary - tu wiadomo szpachla w ruch! 2) Kalki a faktura blachy falistej, przy nakładaniu kalek radzę użyć specyfików zmiękczających i jakiegoś narzędzia, żeby kalkę "wpychać" w rowki. Powinno pójść w miarę dobrze, jednak trochę to czasu zajmie. Jednak jeśli wszystko będzie dobrze to efekt jest bardzo fajny. Będę się przyglądał i doradzał, bo przecież jak tu "Cioci Ju" nie lubić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 4 Grudnia 2009 Share Napisano 4 Grudnia 2009 No no malowanie oczywiście niemmieckie - popieram. Tak jak bym coś mógł doradzić. Ale to w końcowej fazie robienia samolociku. Zrób żółte osłony silników i końcówki skrzydeł (u dołu) oraz stateczniki. Wiem że to nie będzie z norwegii tylko z inwazji na Kretę i ogólnie morza śródziemnego, ale takie mają swój klimat. Oczywiście zrobisz jak będziesz uważał. Narazie czekam na postępy z prac i gorąco kibicuję ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 5 Grudnia 2009 Share Napisano 5 Grudnia 2009 I nie zapomnij o swastykach na ogonie. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spartak89 Napisano 5 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2009 tak mam kupione juz swastyki wiec nie zapomne.. ale dzieki za przypomnienie... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 Witaj spartak89. Popracuj nad pisownia + zmien tytul na zgodny z regulaminem konkursu. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 spartak89 - Co tak ucichło? Będzie jakaś wstawka z warsztatu kiedyś? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi