ganjavir Napisano 5 Grudnia 2009 Share Napisano 5 Grudnia 2009 Witam. Chciałem ostrzec kolegów przed farbami z tematu. Kiedyśtam dostałem od żony model F-16 A/B Nato Falcon. Taki ciekawy zestawik z farbami w komplecie:p. Ostatnio znalazłem troszkę czasu i zacząłem klejenie. Wszystko szło fanjie dopóki nie spróbowałem tych farb bo aero wlać. Zamieściłbym zdjęcia ale w ferworze walki z tymi fusami które się wysypały na model nie myślałem o robieniu zdjęć. Na szczęście udało mi się coś ocalić. Ktoś juz miał podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Grudnia 2009 Super Moderator Share Napisano 5 Grudnia 2009 Ktoś juz miał podobny problem? A rozcieńczyłeś te farbki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 5 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2009 Tak. Jako że są ta akryle (według instrukcji i po zapachu tez pasują) to klasycznie wodą. Może stare były albo coś... Chyba je wywalę i kupię coś porządnego typu vallejo albo gunze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 5 Grudnia 2009 Share Napisano 5 Grudnia 2009 Jeśli są to akryle, to oprócz wody żeby rozcieńczyć farbę, trzeba dodać opóźnaiecz, jak do każdego akrylu. Chyba że zainwestujesz w farby Vallejo Air, te są dedykowane już pod aerek i nie trzeba z nimi nic robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi