ganjavir Posted December 5, 2009 Share Posted December 5, 2009 Witam. Chciałem ostrzec kolegów przed farbami z tematu. Kiedyśtam dostałem od żony model F-16 A/B Nato Falcon. Taki ciekawy zestawik z farbami w komplecie:p. Ostatnio znalazłem troszkę czasu i zacząłem klejenie. Wszystko szło fanjie dopóki nie spróbowałem tych farb bo aero wlać. Zamieściłbym zdjęcia ale w ferworze walki z tymi fusami które się wysypały na model nie myślałem o robieniu zdjęć. Na szczęście udało mi się coś ocalić. Ktoś juz miał podobny problem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator jawkers Posted December 5, 2009 Super Moderator Share Posted December 5, 2009 Ktoś juz miał podobny problem? A rozcieńczyłeś te farbki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganjavir Posted December 5, 2009 Author Share Posted December 5, 2009 Tak. Jako że są ta akryle (według instrukcji i po zapachu tez pasują) to klasycznie wodą. Może stare były albo coś... Chyba je wywalę i kupię coś porządnego typu vallejo albo gunze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
panzer_lehr Posted December 5, 2009 Share Posted December 5, 2009 Jeśli są to akryle, to oprócz wody żeby rozcieńczyć farbę, trzeba dodać opóźnaiecz, jak do każdego akrylu. Chyba że zainwestujesz w farby Vallejo Air, te są dedykowane już pod aerek i nie trzeba z nimi nic robić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts