nibur92 Napisano 21 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2010 przegapiles dwa te nie wiem czemu tego nie zauważyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 22 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2010 Postanowiłem zmienić ubarwienie kół Jutro jeśli plany się nie zmienią będę kładł kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 29 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2010 Witam, podmalowałem trochę, starałem się mniej więcej położyć podobne kamo jak na "008", plamy nie mają idealnie ostrych krawędzi bo malowałem bez maskowania/obklejania (a mogłem obkleić było by łatwiej ) jutro kalki. wsiąkł mi gdzieś wydech, zobaczyłem jego brak dopiero na zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 29 Stycznia 2010 Share Napisano 29 Stycznia 2010 Ładne kamo a przede wszystkim układ plam jest dobry. Widzę, że ładnie odwzorowujesz ten model. Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 29 Stycznia 2010 Share Napisano 29 Stycznia 2010 Brakuje mu jeszcze jasnych kropek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 29 Stycznia 2010 Share Napisano 29 Stycznia 2010 jutro kalki. Właśnie... Jutro nie żadne kalki tylko kropeczki malujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 29 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2010 tak tak oczywiście że kropeczki ale tego nie pisałem bo wydawało mi się że już każdy wie skoro robię "008" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 29 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2010 Po kropkowane, trochę fotek... jest pewien problem bo kalki dali takie: a na zdjęciach numer nie wygląda na czerwony PoZdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 29 Stycznia 2010 Share Napisano 29 Stycznia 2010 na peryskopy dla mnie najlepsze jest wnetrze od dyskietki albo tez jakies konfetti mozna wykorzystac.poprostu powicinac prostokaciki i powklejac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 30 Stycznia 2010 Share Napisano 30 Stycznia 2010 Kamo jest dobre. Cos mi świta w pamięci, że chyba te numery były zielone i patrząc na plamy kamo to by się zgadzało. Mógłby mi ktoś powiedzieć kiedy ten wóz został zniszczony i gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 30 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2010 chyba te numery były zielone Mi wyglądają na żółte zielonymi obwódkami. Mógłby mi ktoś powiedzieć kiedy ten wóz został zniszczony i gdzie? Porzucony na drodze między Stavelot i Trois Ponts 25-tego grudnia. Tu jest trochę:http://www.ss501panzer.com/Tanks_of_SS501.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 30 Stycznia 2010 Share Napisano 30 Stycznia 2010 żółte zielonymi obwódkami. Wg książki Trojcy ("Konigstiger" str.438),niektóre publikacje piszą o niebieskim kolorze cyfr,wg niego nr.007,008,009 były czerwone z białymi obwódkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 30 Stycznia 2010 Share Napisano 30 Stycznia 2010 A propos numerów koloru niebieskiego ,były używane tylko pprzez 3-cią kompanię z wyjątkiem pojazdu z numerem 334(wg.Jentz,Thomas,Trojca i świadków) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luck1985 Napisano 30 Stycznia 2010 Share Napisano 30 Stycznia 2010 Szybkie pytanie: Po co ta luka w błotniku/zderzaku/osłony ? Zdj z tamtego okresu to pokazują i duzo modeli na forach to ma. Jaki jest tego cel ? Dzieki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 30 Stycznia 2010 Share Napisano 30 Stycznia 2010 Zdj z tamtego okresu to pokazują i duzo modeli na forach to ma. Albo urwane, albo zdjęte żeby łatwiej wejść na czołg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Według mojej wiedzy to te numery powinne być żółte z białymi obwódkami połóż kalki i pędzelkiem retuszerskim przemaluj na kolor żółty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Według mojej wiedzy to te numery powinne być żółte z białymi obwódkami Proponuję zajrzeć do monografii Trojcy "Konigsteiger",gdzie wyrażnie na str.438 sąrozrysowane graficznie zarówno numery,ich kolory oraz miejsca ich umieszczenia;kolory były przypisane do kompanii;żółte były używane ale przez 2-gą kompanię,niebieskie przez 3-ią,natomiast czarne przez 1-szą,aczkolwiek bywały sporadycznie odstępstwa jak np.204,213,czy 334 który wg świadków był czerwony("Tigers in Ardennes"); Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 żółte były używane ale przez 2-gą kompanię O ile mnie pamięć nie myli to żółte miały tylko "222" i "221". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 O ile mnie pamięć nie myli to żółte miały tylko "222" i "221". Wg rozpisu stanu od 09.44 do 05.45 żółte były;221,222,223,224 i 205 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Zajrzyj tutaj a na monografie nie za bardzo zwracaj uwagi jeśli chodzi o malunek . Źródło internet . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 No zdjęcie widzę , czarno - białe,a numery ani żółte ani czerwone;jednak bardziej ufam monografiom ,pisanym przez ludzi mających nie tylko wiedzę,zdjęcia ale i relacje świadków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Wg rozpisu stanu od 09.44 do 05.45 żółte były;221,222,223,224 i 205 Możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 31 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2010 Dzięki chłopaki za pomoc ale wciąż nie wiem jakie kolory miały cyfry, na tych zdjęciach moim okiem dostrzegam ŻÓŁTE wypełnienie i białe lub jakieś jasne obramówki ewentualnie ich brak! Znalazłem kilka przykładowych fotek "modelu 008". Co prawda nie można się sugerować modelem ale według mnie mają poprawne/najbardziej zbliżone do oryginału kolory numerów. PoZdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Możliwe. Dokumenty nnie kłamią. ale wciąż nie wiem jakie kolory miały cyfry Nie bardzo rozumiem,napisałem to co jest w dokumentacji żródłowej,autorzy na tym zjedli zęby i jeszcze wątpliwości.To może daj takie jak Tobie bardziej pasują i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Dla mnie kolego Adamie to też rybka ale jeżeli twierdzisz iż to są numery czarno lub czerwono białe to coś nie tak gdyż w porównaniu z brązową łatą kamo powinne być ciemniejsze od niego o jest odwrotnie . Ja kończę swoje uwagi na ten temat . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi