Tysiuniek Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 Model M998 nie przedstawia żadnego konkretnego, istniejącego egzemplarza. Bardziej chodziło mi o zrobienie typu samochodu - wraz z modyfikacjami - używanego przez US Marine Corps podczas wstępnej fazy wojny z Irakiem. Dlatego nie zamieściłem konkretnych znaków taktycznych. Sugerowałem sie zdjęciami z sieci oraz informacjami od innych użytkowników forum. Wielkie dzięki. W modelu zastosowałem, z braku, mam nadzieję chwilowego, właściwych km-ów, karabiny M60. Zgodnie z rzeczywistością, powinny być zainstalowane M249 - wymienię, jak gdzieś uda sie kupić. Niestety, w tej chwili, brakuje mi nawet podstawowych M16, jeden z wyposażenia modelu musiałem wyrzeźbić z modeliny, to jest ten na lewym, przednim fotelu. Nie polecam ewentualnym naśladowcom, pół dnia roboty z takim małym elementem. Z modelu ogólnie jestem zadowolony, ale nie ma modelu, którego nie można zrobić lepiej. W modelu nie wykorzystałem żadnych kupnych elementów waloryzacyjnych, również blaszek -brak. Stojak na M2 12,7 mm oraz większość wyposażenia robiona od podstaw. Radio żywiczne, koła od Academy. Podstawą był stary, źle zrobiony model Italeri - M998 (z plandeką). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 Różnica bardzo wyraźna. Dobrze dla M998, że do odrestaurowałeś. Wygląda fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 Bardzo fajny humvee,ciekawy pomysł Widać ile włożyłeś własnej inwencji w ten model.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 Zdecydowanie warto było zrobić tuning staremu modelowi, wyszło całkiem nieźle Nie podobają mi się jedynie śpiwory - kup zestaw 35266 Tamiyi (nie jest drogi), wymień, a zyska i ten model, i kilka następnych, bo klamotów jest w tym zestawie sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 9 Marca 2010 Autor Share Napisano 9 Marca 2010 Wczoraj dorobiłem do tego modelu zaległy zasobnik na kanistry - dzięki filmowi GK mogłem nareszcie zobaczyć jak on mniej więcej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi