Arek17 Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 Witam. Wreszcie udało mi sie skończyć Thunderboltka . Model był dość przyjemny w sklejaniu. Model nie jest perfekcyjnie wykonany ;/, ale myślę też że nie jest tragicznie. Dla mnie samo jest przyjemnością że mogłem wystartować w konkursie i spróbować sił z mistrzami modelarstwa Pozd:Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D A W I D Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 Zgadza się model nie jest perfekcyjnie wykonany, choć sam nie wykonam na ten konkurs żadnego, dlatego chylę czoła Najważniejsze że sprawiło to Tobie przyjemność Konkursu za pewne nie wygrasz ale satysfakcji nikt Ci nie zabierze, wiesz co mi najwięcej radości sprawiły dwa pierwsze modele które wykonałem oba RWD 5 i 6... ach jak pięknie miały popaprane szybki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 Model z gatunku tych, które musiały powstać. Pracuj dalej. Bierz następny i buduj. Plusem na pewno jest to, że kalki się nie świecą. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dark2 Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 (edytowane) Hmm, powiedziałbym że malowanie nie jest mocną stroną tego modelu. Ale niestety fotki też nie są najlepsze (wg mnie - bardzo nienajlesze) i trudno zauważyć detale (ostrość chyba na blacie a nie na modelu). Trzy ostatnie zdjęcia czymś się od siebie różnią ? Chyba środkową lufę na lewym skrzydle spotkało jakiś nieszczęście.. i podwozie jakby chwiejne... Na pewno na plus - model ukończony ps. zawsze prościej wskazać błędy, więc się nie przejmuj Edytowane 18 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 Ale wnęki podwozia to mógłbyś pomalować... na pewno nie były w kolorze aluminium. Poza tym niedomalowane bomby Ogólnie malowanie jak dla mnie to lekka niestrawność :S ale że srebrny do najłatwiejszych pod pędzel nie należy, to masz ode mnie taryfę ulgową. Czerowny na obudowie silnika... mogłeś chociaż taśmą zamaskować. Poza tym gwiazda na dole jest na złym skrzydle! Końcówki łopat śmigła należało pomalować na żółto też od tyłu Szybka zaparowana.... Wybacz, że się tak czepiam, ale budowałem ten model niby dawno temu (btw. druga, lepsza i szokująca odsłona P-47 już wkrótce ruszy :P ) i doskonale wiem, gdzie są kłopoty z montażem, wiem także, gdzie nie wolno popełniać błędów... W skali szkolnej ode mnie niestety 2. pzdr. P.S. Pamiętaj, że nie piszę tego, żeby Cię zdołować/załamać, jest to moja subiektywna opinia, którą wyraziłem w celu polepszenia Twojego warsztatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 Popracuj nad zdjęciami. Domyślam się, że robiłeś je komórką. Spróbuj oświetlić model kilkoma lampkami na tle białego kartonu. Na pewno wyjdzie lepiej... i staraj się przycinać zdjęcia tak, by nie było widać na zdjęciu pół stołu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 btw. druga, lepsza i szokująca odsłona P-47 już wkrótce ruszy :P W 48 prawda? I z aero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 W 48 nie (ten sam zestaw Revella w 72), z aero... to jeszcze nie jest przesądzone, ale mam wielkie nadzieje, że tak pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 No to trzymam kciuki! Aha, i kup P-47 w 48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 14 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2009 Dzięki za miłę słowa. Nie zniechęcam się. Za gwiadkę przepraszam, a taśmy używałem, i właśnie nie wiem czemu tak wyszło. Nad następnym się zastanawiam, Do wyboru mam an-2, karasia, mustanga i Me 262. Aero możę jak zasłużyłęm nie wiem czy byłem grzeczny w tym roku, ale powinno być pod choinką. W 1/48 właśnie też chciałem kupić jak i w 32, tak samo mustanga. I mam takie pytanie wiem że to nie ten dział, ale eole się już tu zapytać. Czy do aero możę być sprężarka samochodowa? W instrukcji aero piszę że trzeba mieć 2 bary, a sprężarka ma 4. Pozd:Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 Na 1:32 się może nie porywaj jeszcze... Bo to i koszty a bez poważnej walorki to i efekt marny. Ja kupiłem kompresorek Mar-2000 i działa wszystko ok. Czy samochodową trzeba, nie wiem. W ogóle to słabo się na tym znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 MAR 3000 ma ciśnienie startowe 4 bary i jakoś mi Aero nie urwało. Powinno dać radę . Niełatwo jest położyć srebrna farbę pędzlem. Jak dla mnie słabo wymieszana. Robisz spore postepy, pamietam twoje pierwsze modele jak sie nie mylę idzie na Widać postepy. mimo wszystko gratuluję modelu Pozdrawiam. Przemek. ps. Jak zamaskujesz taśmą, a malujesz pedzlem to staraj sie malować od taśmy a nie do, w ten sposób unikniesz podciekania pod taśmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 Model jak model, plusem jest to że ukończony i na pewno się przy budowie czegoś nauczyłeś. Co do aero malowanie 4bar to trochę dla mnie hardcor. Jeżeli chcesz używać kompresorka samochodowego to nie ominie Cię raczej zmontowanie jakiegoś zbiornika wyrównawczego. Bo rozumiem że Tobie nie chodzi chodzi o taki ze zbiornikiem, tylko taki co go można w samochodzie pod siedzeniem wozić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 18 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2009 Witam. Szczerze to nawet nie bardzo wiem jaki ten kompresorek jest, bo to tata chce kupić. Jeżeli bedzie zły to kupie normalnie kompresor. Pozd:Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luck1985 Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 Na 1:32 się może nie porywaj jeszcze... Bo to i koszty a bez poważnej walorki to i efekt marny. Ja kupiłem kompresorek Mar-2000 i działa wszystko ok. Czy samochodową trzeba, nie wiem. W ogóle to słabo się na tym znam Jak kupi model i podwiesi pod sufitem moze olac podwozie , wnetrze kabiny czy robienie silnika , pod sufitem model zniesie wiekszosc baboli ;) A tacie chodzi o kompresor do pompowania kol . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikolaos Napisano 30 Stycznia 2010 Share Napisano 30 Stycznia 2010 No model nie jest najgorszy sam nie robie lepszych więc się raczej nie odzywam. No i życze powodzenia przy następnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzbanek Napisano 16 Lutego 2010 Share Napisano 16 Lutego 2010 Model jest ok Taka rada ode mnie co do malowania: maluj od jednej strony do drugiej, czyli od góry do dołu, od prawej do lewej, jak ci wygodnie, ale nie rób "mieszanki" czyli góra dół, prawo lewo itd. Nie wiem czy do dobry sposób malowania, ale ja tak maluje i nawet tak fajnie jest Chociaż czasem zostają smugi, ale druga warstwa załatwia sprawe. I staraj się cieńkie warstwy farby dawać Pozdro, Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 No to nadszedł czas, iż też ja sobie skomentuję Twój model. Ogólnie sklejony jest dobrze, widać że robisz postępy w sklejaniu, ale dalej można zauważyć, że spieszysz się z wykonywaniem modeli. Musisz jeszcze popracować nad malowaniem pędzlem. Następny na pewno będzie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi