Jump to content

Hetzer-UM 1/72

Pafica
 Share

Recommended Posts

Model przerobiony z zestawu UM`u StuH 44/2. Bardzo fajnie się składa, bez większych błędów. Babol to wewnętrzna strona kół-płaskie jak deska. Z własnej inwecji to wyciąłem i otwarłem mu właz. Malowanie trcohę SF, wykonane aerkiem, humbrolami, brudzenie pigmentem Miga (jedna sztuka) i pastelami (sztuk dwie) Nie jest to może nic specjalnego, ale ta pchełka fajnie przezntuje się na półce. I wreszcie jakiś skończony

Zestaw generalnie godny polecenia.

2s9ykhx.jpg

znqvli.jpg

2mcsf83.jpg

2vtsbih.jpg

ngegiv.jpg

241qd5w.jpg

6dthc1.jpg

Gigant to nie jest:

sy5jc0.jpg

Za wszelkie porady i krytykę wielkie dzięki

+ 10 do skilli i o 35% zmniejsza obrażenia spowodowane komentarzami ;)

Pafica, fajny maluch.

Ok sklejony, ekrany umożliwiają schowanie gąsek, które są ciężkie w obróbce - wiem.

Podoba mi się dobór koloru podstawowego i zielonego, no i miniowa lufa jest też ładnym akcentem i wpada w ogólny ton pojazdu.

Ostre przejścia między kamuflażem udały Ci się bardzo ładnie, jeśli chodzi o moje widzimisie - to szkoda że nie dałeś bardziej pofalowanych tych linii.

Ładnie układają się zacieki na tych bocznych powierzchniach hetzera - ale w tym jednym kolorze jest to ciut monotonne.

Widać nieobrobione zacieki z washu przy jarzmie.

Błoto na kołach jest ok w kolorze, ale te ostatnie dotknięcie jasnym pigmentem - jak dla mnie trochę nie pasuje.

Z lewej strony pojazdu ładnie Ci wyszły zacieki na kołach, z prawej natomiast ładnie wyszło odejscie suchego błota w jednym miejscu - fajny efekt.

Kalka odstaje - widać obwódkę filmu...

Kurcze, bardzo fajny szkrab Ci wyszedł!

Siedzi u mnie taki na warsztacie, ale jest dogłębnie modernizowany i scratchowany...