Roman Rusiłowski Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 Zapowiada się model lepszy od Spita Tamiyi! http://www.zoukeimura.co.jp/en/products/sws01_shinden_cl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkarolczak Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Czy lepszy to nie wiem - ale na pewno ciekawszy! A o tej firmie słyszę pierwszy raz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Jedna z moich trzech ulubionych maszyn...Wrzucam go na listę zakupową!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Wrzucam go na listę zakupową!!! Chyba ja też.Przebił USS Enterprise w 1:350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roman Rusiłowski Napisano 23 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2009 Widząc fotki prototypu, model nie sprawia gorszego wrażenia niż Spitfire Tamiyi. Firma rzeczywiście nowa, ale tym bym się nie martwił. W ciągu ostatnich 10 lat powstało w Japonii kilka zacnych firm: Fine Molds, Sweet, Platz. Ja już zamówiłem. Zniechęca trochę koszt przesyłki, ponad 3800 jenów. Wysyłki mają się rozpocząć 15 stycznia. Jak dotrze zrobię in-boxa. Osobiście, był to najbardziej wyczekiwany przeze mnie model. Dla mnie, obok Mustanga, Shinden posiadał najbardziej elegancka linię. Jeden problem jaki będę miał, to dylemat jak pokazać szczegóły wnętrza tego modelu nie psując pięknej bryły samolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 Jeden problem jaki będę miał, to dylemat jak pokazać szczegóły wnętrza tego modelu nie psując pięknej bryły samolotu. Hmm, kupić drugiego i zrobić pootwieranego A sam model na pierwszy rzut oka prezentuje się bardzo elegancko. Z niecierpliwością będę czekał na in-box'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roman Rusiłowski Napisano 13 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2010 Jak obiecałem, zamieszczam fotki zestawu: Boxart przedstawia fikcyjny nocny atak Shindenów na formację B-29 Przejrzysta kolorowa instrukcja jest w formie dokumentacji technicznej Kalka jest wydrukowana na wysokim poziomie i zawiera oznaczenia do prototypowej maszyny Zestaw jest wzbogacony o maskę do osłony kabiny, metalową antenę oraz żywiczną figurkę pilota Sam zestaw składa się z 4 ramek wykonanych z szarego plastiku, 3 ze srebrnego, 1 z czarnego oraz 1 z przeżroczystego Ogólne wrażenie jest bardzo pozytywne, choć na pewno tego zestawu nie można zestawiać z Zerem i Spitem Tamiyi, nie ta liga :(. Jakość wyprasek moim zdaniem stawia ten zestaw na poziomie Trumpetera. Jeśli chodzi o detale jest trochę lepszy od tego czym raczy nas producent z Chin. Szczegółowość wykonania silnika i wnętrza po prostu powala. Problem w tym, że żal będzie nie wyeksponować tych detali. Rozwiązanie jest jedno: muszę sprawić sobie drugiego [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 14 Stycznia 2010 Share Napisano 14 Stycznia 2010 Roman, ile w sumie wyniosła Cię przesyłka+model? Bo ja myślę o zakupie trzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roman Rusiłowski Napisano 14 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2010 W przeliczeniu na złotówki zapłaciłem 380zł ale niestety doszło jeszcze dodatkowo 85zł VATu. Zielone ludki w dziuple kopane skroiły mnie z okazji Świąt :(. Ja poczekam, bo może wydadzą wersję J7W2 z kroplową osłoną kabiny. Jeśli nie to kupię kolejną jedynkę z silnikiem odrzutowym i zrobię go w wersji what if mocno pootwieranego, a zbędny silnik tłokowy wyeksponuję na kozłach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 Dzięki za info! Czyli 380+85... to już ładna sumka jest... chyba 3 na raz to raczej nie kupię Pomysł z eksponowaniem silnika Wersja z silnikiem odrzutowym już tak interesująco nie wygląda... to sześciołopatowe śmigło ma swój klimat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 ładna sumka to fakt, dlatego chyba... ...pozostanę przy swojej siedemdwójce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio65 Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 Zobaczcie tu, już sklejony: http://www.largescaleplanes.com/Photostory/briancasteel/shinden/shinden.php Pozdr. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 Ja czekam na potwierdzenie uruchomienia drugiej serii produkcyjnej... zamówienie wysłane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 5 Maja 2010 Share Napisano 5 Maja 2010 Nie jestem specjalnym fanem tego samolotu, ale model rzeczywiście wygląda imponująco. Szczególnie silnik i figurka robią ogromne wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi