piotrkur Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 [Te szare przecierki to nie przecierki ;). Kamuflaż piaskowy nakładano na grey. Nie ma u mnie metalowych obić. Dzięki] przecierki-nie przecierki ale i tak fajnie wylgądają spod piachu i farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 13 Stycznia 2010 Share Napisano 13 Stycznia 2010 Jesli chodzi o tlumik to mógł być on tak skorodowany, bo ponieważ pojazdy do DAK trafiały z innych frontów. Tutaj taki mamy, widać zreszta ze jest przemalowany z Panzer Grey czy tam GRAU. I ten pomysł mi się bardzo podoba Jesli chodzi o piach to dziwnie on wyglad, tak jakby pojazd wjechał w takie piaskowe błoto, a potem to błoto utrwalił mróż. Takie odnosze wrażenie. Czym utrwalałes pigmenty? Moze to dlatego tak sie zrobiło. Ja z tematem zakurzenia długo walczyłem prz tym projekcie: viewtopic.php?t=17526 I po wielu próbach stwierdziłem, ze aby model był ladnie zakurzony to pigmentó nie mozna niczym utrwalac. Poprostu czasami trzeba modelowi podpudrować nosek Tyle z moich uwag i doswiadczen. Pozdrawiam. Ps. Moze spróbuj jescze pokurzyc troszke ten model bez utrwalania pigmentów pasteli itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 14 Stycznia 2010 Share Napisano 14 Stycznia 2010 A dzięki. Czekam na Twoją. ;) Hehe spoko, po tygrysach przyda mi się jakaś odmiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 14 Stycznia 2010 Share Napisano 14 Stycznia 2010 Kurcze, bym przegapił model Fajny ogólnie, ale pare rzeczy mi się nie podoba: -wydechy robisz ładne, ale ten akurat mi do gustu nie przypadł -dobrze wygląda ten piasek poutykany w szczelinach, ale z pionowych elementów to akurat łatwo by spadł, a mokry chyba nie jest :> A tak to duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 14 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2010 przecierki-nie przecierki ale i tak fajnie wylgądają spod piachu i farby Dzięki. Jesli chodzi o tlumik to mógł być on tak skorodowany, bo ponieważ pojazdy do DAK trafiały z innych frontów. Tutaj taki mamy, widać zreszta ze jest przemalowany z Panzer Grey czy tam GRAU. I ten pomysł mi się bardzo podoba Jesli chodzi o piach to dziwnie on wyglad, tak jakby pojazd wjechał w takie piaskowe błoto, a potem to błoto utrwalił mróż. Takie odnosze wrażenie. Czym utrwalałes pigmenty? Moze to dlatego tak sie zrobiło. Ja z tematem zakurzenia długo walczyłem prz tym projekcie: viewtopic.php?t=17526 I po wielu próbach stwierdziłem, ze aby model był ladnie zakurzony to pigmentó nie mozna niczym utrwalac. Poprostu czasami trzeba modelowi podpudrować nosek Tyle z moich uwag i doswiadczen. Pozdrawiam. Ps. Moze spróbuj jescze pokurzyc troszke ten model bez utrwalania pigmentów pasteli itp. Hej Czarku. Pigment trzyma się jedynie na white spiricie. Nic innego tam nie ma. Widziałem Twoją Pantere i bardzo mi się podoba - jest się na czym wzorować mimo iż to 72. Dzięki. Hehe spoko, po tygrysach przyda mi się jakaś odmiana Czekam. Kurcze, bym przegapił model Fajny ogólnie, ale pare rzeczy mi się nie podoba: -wydechy robisz ładne, ale ten akurat mi do gustu nie przypadł -dobrze wygląda ten piasek poutykany w szczelinach, ale z pionowych elementów to akurat łatwo by spadł, a mokry chyba nie jest :> A tak to duże Co do wydechu dostałem kilka uwag iż ma być ciemniejszy, ale chyba przy następnym przejde na bardziej jasny. Po prostu taki mi się bardziej podoba. Co do piachu wypowiadałem się już wcześniej. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 Wiec nawet White Spirit tak dziwnie utrwala pigmenty. Warto zakurzyc model pigmentami bez ich jakiegokolwiek utrwalania. Bo dziwniw wygladaja segmenty niemal sterylnie czyste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 21 Lutego 2010 Share Napisano 21 Lutego 2010 zarąbista ta czwórka lecz należy pamiętać że z pigmentami nie należy przesadzać wiem o tym z własnego doświadczenia (kiedyś zasypałem panterę pigmentami że aż mi głupio). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi