uczesany Napisano 15 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2010 (edytowane) Upload Edytowane 15 Stycznia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 15 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2010 Powoli skladam zawieszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partnercom Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 Te żółte ślady to jakieś brudzenie podwozia, czy tylko taki efekt na zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 15 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2010 Te żółte ślady to jakieś brudzenie podwozia, czy tylko taki efekt na zdjęciu? tak, to proba sladow zestawem tamiyowskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 Ładnie Ci idzie!! Jak byś robił załogę to mam zdjęcie Kuzaja w kombinezonie: Nie wiem jakiego koloru miał rękawiczki, trzeba by prześledzić zdjęcia. Natomiast fajniej byłoby gdybyś kontynuował wątek serwisowy i załoga wtedy nie jest potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 16 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2010 @kamit, opcja z serwisem jest ciekawsza i ja utrzymam a zrobienie figurek kierowcy i pilota nie zaszkodzi, tak, na wszelki wypadek Czy farba tamiyowska mica red TS39 jest pokrewna z X7 ? Brakuje mi X7 do pomalowania sprezyn przednich, mam za to TS39 i to tez jest czerwien z polyskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 16 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2010 gotowa chlodnica wody i powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2010 Witam, plyta juz na kolach, chlodnice zamontowane pomalowany zbiornik paliwa ... ... i silnik a wlasciwie jego fragment (moglby byc lepiej odwzorowany w badz co badz tak znanej marce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JAY_R Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Piknie Panie. Robi robotę. Bardzo mi się podoba. Obyś do końca pracy przy Corolli nie napotkał problemów. 3mam kciuki i uczę się (o: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 18 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2010 podwozie nabralo kolorow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 19 Stycznia 2010 Share Napisano 19 Stycznia 2010 Fajnie, tylko brakuje mi jakiś sporych otarć, czy wgnieceń od kamieni itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 19 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2010 Nie znam patentow na takie zniszczenia : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_127 Napisano 19 Stycznia 2010 Share Napisano 19 Stycznia 2010 Brudzenie fajnie wyszło, rura też ładnie po przypalana Na wgniecenia mam taki swój patent, żeby podgrzać plastik i pozniekształcać lekko zapałką lub czymś innym. Ja eksperymentowałem na swoim wraku Fiata 131. Przez to, że miał być to złom to nie bałem się, że coś popsuję. Powgniatałem dach, może troche zabardzo,ale uczyłem się Wyszło tak: i pod słońce : Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 20 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2010 Wg mnie jak na pierwsze wgniotki to jest kozackie Mirafiori ale nie zdecyduje na operowanie otwartym ogniem przy swoim modelu. To moj pierwszy tak zaawansowany plastikowy samochod : ) i mam obawy. W sobote wrzuce kilka fotek w swietle dziennym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 23 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2010 (edytowane) budowa postepuje powoli Edytowane 23 Stycznia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 23 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2010 Mark Softer w akcji: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 Zużyłeś na to pół butelki?!?! Pędzelkiem smaruje się miejsca, gdzie kalka odstaje albo ma lepiej przylegać, np. zagłębienia, linie podziałów tak jakby się nim malowało i najlepiej małą ilością płynu. Czeka się około 30 minut i patrzy czy pomogło - jeśli nie powtarza się "zabieg". Przyśpieszaczem reakcji i pomocnym w lepszym układaniu się kalek jest gorące powietrze z suszarki do włosów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 23 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2010 No widzisz , ucze sie na bledach, wyczytalem, ze smaruje sie cala kalke. Nic, kupie gdzies nowe kalki i poloze jeszcze raz, te juz sie nie poprostuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_127 Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 No na błędach uczył się chyba każdy Najlepiej wedlug mnie kalke najpierw spróbować nałożyć normalnie, a dopiero jak w niektórych miejscach ciągle odłazi lub nie chce wejść w jakieś zagłębienie potraktować to płynem, ale delikatnie Kupisz następne kalki i będziesz już wiedział co i jak się robi i będzie git majonez Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 24 Stycznia 2010 Share Napisano 24 Stycznia 2010 Na rozwiązanie problemu jest kilka sposobów: 1. arkusik kalkomanii karbon lub kevlar - wybór bardzo duży KARBONY I KEVLAR 2. pomalowanie poprzez siateczkę PRZYKŁAD WYKONANIA - od 5:12 - według mnie zamiast siateczki lepiej zastosować np. pończochę. Robiłem próby i wychodziło ok - na czarną farbę jeszcze do końca nie wyschniętą naciągnąłem kawałek pończochy - dużo lepiej przylega niż sztywna siateczka - materiał lekko dociśnięty przykleił się do farby a na to aerografem "fuknąłem" srebrnym metalikiem i po chwili odkleiłem materiał. Efekt na pewno nie gorszy a może nawet lepszy niż kalkomania karbonopodobna zaproponowana przez Tamiyę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2010 Przede wszystkim dzieki za chec niesienia pomocy ! Sposob z siatka bardzo dobry. Mysle, ze spokojnie to ogarne, chociaz dzisiaj, po wyschnieciu Mark Softera, nie wyglada juz tak tragicznie, sa tylko delikatne zmarszczki. Jeszcze raz dziekuje za linki. Robil ktos zakupy przez tę stronke Hiroboy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 24 Stycznia 2010 Share Napisano 24 Stycznia 2010 Robil ktos zakupy przez tę stronke Hiroboy ? Robiłem kilka razy - stronkę podałem jako przykład różnorodności asortymentu - gdy pisałem post - nie działała strona sklepu warszawskiego - mieszkasz nie daleko więc jest szansa na odbiór osobisty - teraz działa więc podaję: http://www.modelcentrum.pl/go/_category/index.php?idc=id_67&page=3 Ceny niższe i ewentualna wysyłka też mniej kosztowna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2010 Zrobilem przed swietami zakupy w tym sklepie, oczywiscie przez net i do dzisiaj nie otrzymalem towaru. Napisalem maila, ze rezygnuje z zamowienia. Czytalem, ze ten sklep ostatnio ma problemy z towarem i terminowoscia. Ale faktem jest, ze to co jest na stronie www jest bogatym wyborem. Szkoda, ze tylko na stronce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 9 Lutego 2010 Autor Share Napisano 9 Lutego 2010 Chcialbym podziekowac goraco wuenowi ktorego bezposrednia pomoc spowodowala, iz stalem sie posiadaczem pasow Tuner Model Manufactory i blaszek KA Models : ) To prawdziwa pomocna dlon ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 13 Lutego 2010 Autor Share Napisano 13 Lutego 2010 Witam po przerwie, pomarszczone kalki z foteli juz zerwane. Z pomoca kolegi bujona z modelowanie.forum.pl nabylem drugi komplet kalkomani. Mam nadzieje polozyc je bez znieksztalcen. Bialy podklad Gunze Mr. Base 1000 i kalki na Corolle w legendarnych barwach fajek "MOCNE" juz w drodze do mnie : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi