Peter 1410 Posted December 27, 2009 Share Posted December 27, 2009 Witam Mój drugi humvee został ukończony Budowa humvee daje dużo radości,dziękuje wszystkim za dobre rady Wasze wskazówki są dla mnie bardzoo ważne (no i dzięki wątkowi BaldPumy pomysłów na humvee jest wiele ) Pozdrawiam Piotrek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted December 27, 2009 Share Posted December 27, 2009 Jest lepiej niż przy ambulansie - to bardzo ważne. Musisz jednak popracować nad przejściami kolorów - popatrz np. na okolice prawego zaczepu maski silnika (zdjęcie 3. od góry). Przy następnym modelu spróbuj też choćby metody suchego pędzla. Pamiętam, jak po raz pierwszy wypróbowałem ją testowo a stareńkim, niestarannie pomalowanym w trójkolorowe kamo M998 - od razu zaczął lepiej wyglądać. Co prawda został przemalowany, ale już wiem, że ta prosta metoda daje bardzo dobre wyniki. No i jeszcze jedno - mam wrażenie, że model się świeci. Wybacz, że nie szukam tego samemu (bo może wspominałeś w warsztacie), ale zapytam - jakimi farbami malujesz (firma, numer)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter 1410 Posted December 27, 2009 Author Share Posted December 27, 2009 Dzięki Kubisz Maluję farbami Pactry: zieleń A33,czarny A48 matt a brązowy XF-68 nato brown Tamiya.Efekt świecenia może to wina lampy błyskowej?Muszę jeszcze dużo popracować nad swoją techniką,mam znikome doświadczenie modelarskie.Trójbarwne kamo w moim wykonaniu to PORAŻKA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tysiuniek Posted December 31, 2009 Share Posted December 31, 2009 (edited) No i OK. Z pewnościa każdy kolejny Humvee bedzie lepszy, ponieważ wykorzystasz w nich doświadczenia z budowy poprzednich.W następnym Humvee spróbuj zastosować cieniowanie kolorów. Edited December 31, 2009 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tysiuniek Posted December 31, 2009 Share Posted December 31, 2009 Zdjęcia raczej wykonuj bez lampy, przy dobrym oświetleniu naturalnym, najlepiej mając np. okno za plecami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts