spoxx2006 Napisano 19 Lutego 2010 Share Napisano 19 Lutego 2010 Dla mnie Świetnie! . Czym zrobiona jest rdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thaumaturgos Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Od początku śledzę Twoją relację - już teraz gratuluje pomysłu iż kleisz Trabanta Mam do niego sentyment z dzieciństwa. Będziesz "pakował" do wnętrza 601S swoje dodatki? Tapicerkę, dodatkowe wyposażenie itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 20 Lutego 2010 Autor Share Napisano 20 Lutego 2010 Dla mnie Świetnie! . Czym zrobiona jest rdza? Rdzę zrobiłem z rozwodnionej, brązowej Vallejo rozciągniętej na całej powierzchni. Szczerze mówiąc nie spodziewałem się że tak dobrze wyjdzie. Będziesz "pakował" do wnętrza 601S swoje dodatki? Tapicerkę, dodatkowe wyposażenie itp... Cały czas nad tym myślę, zastanawiałem się nad dachowym bagażnikiem, jakimiś rzeczami w środku czy figurką kierowcy. Na 100% zrobię za tylną szybą pieska z kiwającą głową. Dziękuje za wszystkie pozytywne komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thaumaturgos Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Nie pozostaje mi nic innego jak czekać na kolejną odsłonę relacji... Aktualnie czekam na ten model, niebawem ruszam z relacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 4 Marca 2010 Autor Share Napisano 4 Marca 2010 Witam! Zgodnie z tym co pisałem wcześniej, zrobiłem do mojego trampka miniaturkę pieska z kiwającą główką , nie jest może idealny, wydaje mi się trochę za duży, ale świetnie pasuje do stylu samochodu. Tak wyglądał przed pomalowaniem A tak prezentuje się teraz , mam nadzieje że się spodoba Przepraszam za jakość zdjęć ale niebardzo wiedziałem jak zrobić dobre fotki takiego maleństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_127 Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Super Zrobiłeś go z jakiejś modeliny czy coś w tym stylu ? I wydaje mi się, że rozmiar jest w sam raz Z tego co się orientuję to różne ich wielkości były i są Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 4 Marca 2010 Autor Share Napisano 4 Marca 2010 Super Smile Zrobiłeś go z jakiejś modeliny czy coś w tym stylu ? Tak dokładnie, to najzwyklejsza modelin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoxx2006 Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 hahaa jak żywy! brawo Zrobiłeś go samodzielnie czy korzystając np. z jakiejś formy? Bo wygląda rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 4 Marca 2010 Autor Share Napisano 4 Marca 2010 hahaa jak żywy! brawo Zrobiłeś go samodzielnie czy korzystając np. z jakiejś formy? Bo wygląda rewelacyjnie. Do wykonania go przydały się umiejętności z wczesnej podstawówki w zakresie obróbki modeliny Tradycyjnie na początek dwie kulki jedna na głowę druga na korpus, wymodelować to i detale dorobić. Później to już tylko do piekarnika, polerowanie i pod pędzel. W ten sposób zamierzam jeszcze coś wykombinować ale o tym później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoxx2006 Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Tym większe gratki !!! Ciekawe co jeszcze kombinujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 17 Marca 2010 Autor Share Napisano 17 Marca 2010 Dalsza część prac nad silnikiem: Właściwie jest już prawie skończony, teraz dalsza część wascha, przykurzyć i zrobione. Dorobiłem kabelki od świec, wiązki elektryczne do świateł, kilka mniejszych kabelków oraz osłonę nad wiatrak której niebyło w modelu Revella. Jest jeszcze przewód od zbiornika paliwa, ale niestety odpadł kiedy robiłem zdjęcie, muszę lepiej go przykleić Na zdjęciach może słabo to wygląda, no ale wszystko jest bardzo małe a aparat wyłapuje wszystkie niedoskonałości, w realu wygląda całkiem nieźle. Trabant stanął już na kołach, widać wstępnie zaczęte fotele i deskę rozdzielczą. Może wkrótce będę miał lakier wtedy będę mógł zabrać się za kastę i wnętrze. Co do wnętrza, zrobiłem jeszcze jeden mały detal, mianowicie podsufitkę, o której chyba zapomniał niemiecki producent. Zrobiłem ją z okładki zeszytu, na której odrysowałem kształt dachu, później trochę poprawiłem jej obrys żeby można było ją wpasować w odpowiednie miejsce i pozostało tylko malowanie. Nie wiem czy dobrze zrobiłem imitacje zużycia materiału- po prostu pryskałem farbę z różnej odległości, żeby zróżnicować kolor- jednak nie jestem do końca zadowolony z efektu pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_127 Napisano 17 Marca 2010 Share Napisano 17 Marca 2010 Noo ładnie Ci idzie z tym Trampkiem Silnik i cała komora silnikowa według mnie fajnie wygląda. Podsufitka też wyszła nieźle Czekam aż pojawi się lakier Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 17 Marca 2010 Autor Share Napisano 17 Marca 2010 Czekam aż pojawi się lakier Very HappyPozdro Właśnie się pojawił Akurat przed chwilą wrócił mój tata z tą puszeczką farby. Po opakowaniu widać że już troszkę na półce przeleżała zanim znalazł się jakiś chętny Wypróbuje ją na boczkach drzwiowych, później zabiorę się za karoserię. Chociaż trochę się boję żeby nie zepsuć, no ale może jakoś da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoxx2006 Napisano 18 Marca 2010 Share Napisano 18 Marca 2010 Nie no, silnik i komora wyglądają niesamowicie. Kiedy odpalasz silnik? Wygląda tak realistycznie. Tylko czekać na lakier i efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 18 Marca 2010 Autor Share Napisano 18 Marca 2010 Kiedy odpalasz silnik? Very Happy Chyba nie prędko bo będzie miał dioramkę na której będzie stał zepsuty, otwarta maska i bagażnik, porozrzucane narzędzia, być może postawie go na podnośniku- oczywiście jeżeli spód mi ładny wyjdzie Wypróbowałem już lakier i muszę przyznać że świetnie się kładzie, może jutro karoseria będzie już w kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 28 Marca 2010 Autor Share Napisano 28 Marca 2010 Witam po krótkiej przerwie Zbliżający się termin konkursu zawsze działa na moją pracę bardzo motywująco , po skończeniu prac nad silnikiem przyszła pora na wnętrze, karoserię oraz podstawkę. Pierwszy najważniejszy element jest już pomalowany. Muszę powiedzieć że przeraziłem się kiedy pomalowałem karoserię, lakier był strasznie gruby i do tego nierówny, ale po jakimś czasie wszystko się wyrównało. Niestety przesadziłem z polerowaniem i musiałem prysnąć jeszcze raz Tutaj widać wstępnie złożone wnętrze, teraz jeszcze tylko wykończyć zostało. Podstawka to wyfrezowana deseczka, na to papier ścierny pomalowany czarną vallejo, położyłem jeszcze pastele. Słupki zrobiłem z kawałków płyty gipsowej, pustaki naciąłem nożykiem. Do tego dojdzie brama, całość ośnieżę i dodam parę detali. Zastanawiam się czy bramę zrobić drewnianą, będzie ładniej czy metalową- będzie szybciej Chyba do zakończenia konkursu nie wyrobię się z budową, zaraz święta będzie mało czasu na budowę, najwyżej złoże go do kupy i wstawię jakieś tam zdjęcia do galerii konkursowej, a później wykończę model na spokojnie. no cóż zobaczymy co z tego będzie jeszcze parę dni zostało pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_127 Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 No bardzo fajnie wygląda Troche rzuciła mi się w oczy ta odstająca na przodzie maska, ale to na pewno jeszcze do poprawy. Wnetrze ekstra. Bez żadnej przesady, takie Trampkowe Felgi pomalowane "srebrzanką" też bardzo fajne A co do bramy wjazdowej na podstawce, to ja bym zrobił metalową, bo drewniana nie bardzo mi się tam komponuje To tyle ode mnie, czekam na c.d. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 Fajny ten trabancik, taki przyjemny dla oka Może jednak uda ci się go skończyć w konkursie? Ja mam nadzieję swój model skończyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 29 Marca 2010 Autor Share Napisano 29 Marca 2010 Troche rzuciła mi się w oczy ta odstająca na przodzie maska, ale to na pewno jeszcze do poprawy. Oczywiście że sie poprawi- będzie poprostu otwarta Dorzucę jescze dzisiaj jakieś zdjęcia bo wnętrze mam już skończone i pare detali także. Dziękuje za pozytywne komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoxx2006 Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 No Jak dla mnie Extra! Czekam na dalsze postępy i zdjęcia. Zrób jakieś fajne zdjęcia z tłem i normalnie będzie jak prawdziwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 29 Marca 2010 Autor Share Napisano 29 Marca 2010 Zrób jakieś fajne zdjęcia z tłem i normalnie będzie jak prawdziwy. Przy zdjęciach do galerii, pobawię się chyba trochę Photoshopem, muszę tylko ładny pejzaż blokowiska w zimie znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 29 Marca 2010 Autor Share Napisano 29 Marca 2010 Trabcio powoli zaczyna nabierać kształtów, przykleiłem wlot, światła, wywietrzniki no i szybki. Myślę że się spodoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 31 Marca 2010 Autor Share Napisano 31 Marca 2010 Praca nad podwoziem zakończona pozostało jedynie podmalować koła, ale to zrobię na końcu- za koła trzymam model w czasie montażu i może się poobdzierać tak jak teraz. Wnętrze przybrudziłem pastelami na podłodze i boczkach, na dolnej półce dołożyłem kasety i jakiś papier Teraz dokańczam nadwozie, trochę jeszcze zostało ale mam nadzieje że zdążę Teraz zdjęcia: Zastanawiam się jeszcze co wstawić do bagażnika oprócz standardowego koła zapasowego nie mam pomysłu co mogło by tam być. Może moglibyście mi podsunąć jakiś pomysł ,dodam że będzie stał na zimowej dioramce, przełom lat 70-tych i 80-tych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 Futro z lisów,walizę podróżną w stylową kratkę,lewarek, etui z kluczami, albo łopatę do odrzucania śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 Zastanawiam się jeszcze co wstawić do bagażnika Lewarek i zestaw narzędzi obowiązkowo, a do tego półośkę, kanister i bańkę Mixol'u! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi