misiek14pl Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 (edytowane) Witam, rozpoczynam budowę DAFa 95xf Super Space Cab jako że nie mam na razie chęci do Mazdy postanowiłem skleić co innego. Kabina będzie biała, atrapa i rama czarna Prace rozpocząłem od sklejenia kabiny, dorobiłem orórowanie, nie mam pomysłu na to z czego zrobić halogeny ;( myślałem nad tym by kulkę od łożyska zeszlifować rozwiercić w środku i nakleić klosz i przykleić do orórowania, jednak nie dało rady zrobić tego po mojej myśli :( Jeżeli macie jakieś pomysły to napiszcie Zbiornik mam poszpachlowany ramę również poszpachlowałem w nie których miejscach, wszystko czeka na szlif. kabina jest już w podkładzie . czas na zdjęcia URL=http://www.fotosik.pl][/url] Edytowane 31 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke Sky Walker Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 Witam Sam model ładny. Wydaje mi się, że dałeś za dużo szpachli na baki paliwa. Będę zagladał na twój warsztat i z uwagą śledził Twoje poczynania. Powodzenia . Pozdrawiam i życze Sczęśliwego Nowego Roku Luke Sky Walker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 Witam Kabina biała, to może zrobisz malowanie wersji limitowanej nowego DAFa? W zasadzie to tylko biała kabina z czarnym pasem na dachu i pomarańczowymi lusterkami Ale wygląda fajnie Co do Twoich poczynań... Podoba mi sie to co robisz i wielki + za już wprowadzone przeróbki Jeśli to szpachla samochodowa Novol tooo będzie ciężko przy szlifowaniu. Wiem ile pracy trzeba w to włożyć Będę zaglądał do tematu Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 31 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2009 Właśnie przed chwilą skończyłem szlifowanie, nie było tak ciężko Najpierw przelaciałem to papierkiem 130 a następnie wodnym 800 w nie których miejscach jeszcze trzeba poprawić ale po za tym wszystko ok Most mam już sklejony tylko czeka na szpachle Jak jutro będzie pogoda to zapodam fotki Alvaro92 A masz może zdjęcie takiego DAFa ? Luke Sky Walker Podziękował i wzajemnie Mam nadzieje że was nie zawiodę z tą relacją Bo jak wiecie to zaczynam a nie kończe :( Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naosi2 Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 z wielką chęcią będę obserwował poczynania nad dafem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 Życzę pomyślności w składaniu Dafa i wspaniałego zakończenia modelu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 misiek14pl lepsze fotki wyślę Ci jutro jak będę na swoim kompie O to mi chodziło ...zdjęcie znalezione w necie... Szczęśliwego nowego 2010 !! Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 misiek14pl 800 jest za gruby. Moim zdaniem, "na gotowo" pod malowanie, powinieneś szlifować 1200 pod wodą. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 1 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2010 JarekS Podkład też szlifuje 800 i nie widać żadnych rysek Zrobiłem wielki błąd, ponieważ skleiłem kabinę a chciałem zrobić wnętrze z polistyrenu, już raczej nic nie da rady zrobić próbowałem docinać ścianki na oko i przymierzać jednak to nie wypaliło, macie może jakieś pomysły jak to zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 1 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2010 Miałem chwile czasu to porobiłem parę zdjęć. Dziś mam zamiar położyć ostatnią 3 warstwę podkładu i przeszlifować a jak dobrze pójdzie to jutro będę nakładał bazę Czeka mnie jeszcze pare poprawek, ta dziura w zbiorniku jest po to by zrobić tam imitację pompki paliwowej, troszkę jest za duża będzie trzeba troche poszpachlować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 1 Stycznia 2010 Share Napisano 1 Stycznia 2010 800 to zdecydowanie za gruby papier do prac końcowych. Tak jak mówi Jarek przeleć to 1200 i dopiero maluj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2010 Witam, dzisiaj zacząłem robić ramę w ceownik, pomalowałem budę i tu najwiekszy problem bo z jednej strony zrobiły mi się zacieki a z drugiej strony wyszedł róż zamiast biłego, kabina musi iść do dot a ja dzieki temu rozebrałem kabinę i mam zamiar zrobić wnętrze z polistyrenu Jutro pokaże jak wygląda rama po zrobieniu ceownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 Witam... Kolego czy na pewno kastę musisz "kąpać" w Docie? A ile warstw położyłeś? Moim zdaniem powinieneś spróbować położyć kilka warstw i przed każdą wyczyścić kastę papierkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Czerwoną kastę ciężko będzie przemalować na biało, co nie znaczy że to nie możliwe. Najpierw pomalował bym ją matem aż do pełnego pokrycia, a dopiero ostatnią warstwę dał bym arylem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek788 Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Kolego jest taka magiczna substancja którą jakiś mędrzec nazwał maskolem. A jak nie maskol to taśma maskująca, proponuje użyć jednej z tych materiałów modelarskich i zakleić/zalepić : światła, klamki, miejsca bezpośredniego styku z innymi elementami modelu związku ze mając nałożoną farbę będzie Ci ciężko cokolwiek przykleić, oczywiście mówię o miejscach gdzie nie będzie to bezpośrednio widoczne. Co do zacieków, teraz pewnie wiesz jaki błąd zrobiłeś, nakładaj delikatne warstwy, nie martw się ze to jeszcze nie domalowane, zakryje sie z następna warstwą. Ceownik, tu sie przyznam nie wiedziałem co to jest, wujek google mi pomógł. Powiem Ci ze Ci to fajnie wychodzi, dlatego z tego względu bedę tu częściej patrzył. Pozdrawiam i życzę sukcesywnej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 I jeszcze jedno.. Czy używałeś wogóle podkładu?. Jak malowałeś na goły plastik to kasta mogła zrobić się różowa a i zacieki przy tym ławiej się robią . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2010 Bilonzo zdjęcia wyżej pokazane to własnie podkład ;/ tylni most jest już przyklejony na stałe Jest jeszcze kilka miejsc do poprawy : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 misiek14pl opierasz się na jakichś rysunkach technicznych / dokumentacjach zdjęciowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2010 Alvaro92 Robię na podstawie zdjęcia z innej relacji dafa ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Aha... mogę sie tylko domyślać z której Myślałem, że masz jakieś swoje i mógłbyś się podzielić, ponieważ ja w necie nie znalazłem za dużo, a taki Daf czeka u mnie w kolejce na złożenie i nie ukrywam, że w nim też bym po scratch'ował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 5 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2010 Witam, wiele nie zrobiłem, zabrałem się za wnętrze, prace rozpoczołem w globie Zdecydowałem się na otwarty schowek Jak narazie jest to taka przymiarka wszystko będzie równe itp C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 No ładnie.Może obijesz wnętrze biała skórą.Jak caly będzie czarny to bedzie to ładnie wyglądać.I mógłbyś sobie zrobić jakieś fajne bajerki w środku.Telewizor,głośniki,wzmacniacz itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi