Mare_K Napisano 4 Stycznia 2010 Share Napisano 4 Stycznia 2010 Witam wszystkich serdecznie, Dołączam do konkursu z modelem ORP Metalowiec, skala 1/400, producent Mirage. Na początek obowiązkowy w-pudełek całość uzupełnię relingami Parta (chyba trochę kiepski obiekt jak na pierwsze blaszkowe doświadczenia, ale mówi się trudno!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 4 Stycznia 2010 Share Napisano 4 Stycznia 2010 dobre zamiary, kibicuję Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2010 Znalazłem trochę czasu, żeby ruszyć projekt. Na razie euforii nie ma. Zapowiada się sporo szpachli i CA do wyrównania szpar i nierówności plastyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 10 Lutego 2010 Autor Share Napisano 10 Lutego 2010 No cóż... obawiam się, że zamiast "Metalowca" będzie produkt metalowcopodobny, ale trudno... Było trochę szpachlowania i szlifowania. Maszt jest jaki jest i bez fototrawionek lepszy nie będzie. Anteny na maszcie to skutek poprawiania tego co dał producent i trochę mojej inwencji. Niestety, ale ta skala znacznie przekracza moje zdolności manualne I w tym miejscu podpowiedzi mile widziane 1) jak i kiedy przykleić relingi? Przed malowaniem, czy po? 2) macie jakiś patent na antenę która powinna ciągnąć się od nadbudówki do masztu? Samą antenę wykonam z kawałka pończochy, ale jak u licha ją zamontować do nadbudówki?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 10 Lutego 2010 Share Napisano 10 Lutego 2010 No jestem ciekawy efektu... U mnie model leży w poczekalni, czekam aż ktoś się zlituje i wypuści fototrawione maszty i anteny do "Metalowca"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 26 Marca 2010 Autor Share Napisano 26 Marca 2010 Po dłuższej przerwie wracam do tematu... Odważyłem się w końcu przykleić pierwsze relingi i wcale nie ukrywam, że straciłem przy tym dziewictwo Wszystko na razie fajnie, ale dotychczasowe relingi nie były zbyt długie i dał się przykleić "na raz". Jak przyklejać dłuższe partie relingów? Etapami? od razu zaznaczam, że wolna przestrzeń miedzy relingami zostanie oklejona "fartuchem" - ten który przykleiłem wcześniej okazał się być trochę nie w skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 27 Marca 2010 Autor Share Napisano 27 Marca 2010 Mogło być lepiej, ale jak na pierwszy raz to i tak jestem zadowolony... Trzeba powoli pomyśleć o malowaniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 30 Marca 2010 Autor Share Napisano 30 Marca 2010 Pokryłem pierwszą warstwą farby - dobraną na oko RLM74. Kolor może trochę dyskusyjny, ale patrząc na zdjęcia trudno powiedzieć jakiej barwy nasze Tarantule. Wszystko zależy od oświetlenia i okresu kiedy robiono zdjęcie. I w tym miejscu niestety na razie poprzestaję... Konkurs kończy się w niedzielę i do tego czasu nie dam rady położyć kolejnej warstwy, złoszować, okleić kalkami i pokryć lakierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi