Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Rozpoczynam budowę najdziwniejszego w mojej karierze pojazdu, a mianowicie tytułowego A7V. Model jak na swoje lata wygląda całkiem nieźle, choć elementy wnętrza są kiepskie (potworne wciągi tworzywa i marne detale). W związku z tym nie będę robił wnętrza, skupię się na zewnętrzu Narazie model jest w takim stanie:

P1090019.jpg

P1090018.jpg

Bardzo zaciekawiła mnie kalkmomania. Mimo swojego wieku w ogóle nie zżółkła :shock:

P1090021.jpg

Model będzie przedstawiał pojazd o nazwie własnej "Wotan"

Pzdr.

Napisano

Witam.

Dzięki Bartek

Model skleja się bardzo szybko. Wczorej koło północy udało mi się go postawić na własnych kapciach:

P1100001.jpg

P1100003.jpg

P1100002.jpg

P1100004.jpg

I tu kolejna dziwna jak dla mnie rzecz, a mianowicie połączenie Friuli i gumowych gąsek. Gąsienice z zestawu są z gumy, składają się z pojedynczych ogniwek łączonych ze sobą metalowym sworzniem

Dziś postaram się skończyć klejenie modelu (została już tylko armata, wydechy, karabiny i kilka uchwytów)

Pzdr.

Napisano

Na górze po lewej tylnej strona pojazdu (czyli ta bez wykusza armaty) i po prawej z przodu na górze (z armatą), coś się źle spasowało bo są dość spore szczelinki.

Model bardzo fajny, będę dalej przez ramię zaglądał

Napisano

Wiem, bo to nie jest do końca. Przód pojazdy jest tylko złapany klejem dla przymiarki, przed sklejeniem muszę zamontować armatę. A tył trzeba będzie zaszpachlować.

Pozdrawiam.

• 4 weeks later...
Napisano

Witam.

Kilka dni bez internetu i od razu widać postępy Niestety tylko jedno zdjęcie, więcej wrzucę w tygodniu:

P2070018.jpg

Pozdrawiam.

Napisano

Bardzo ładnie to wygląda. Sam jakiś czas temu przeczytałem ciekawy artykuł na temat tego pojazdu i zainteresował mnie on bardzo. Cieszę się, że ktoś robi właśnie ten model.

Napisano

Mały "łupdejt".

Doszedł wash i obicia:

a7v1.jpg

a7v2.jpg

a7v3.jpg

Robi się też podstawka. Wyskrobana w płycie gipsowej i szpachli.

drogaa7v.jpg

Pzdr.

• 3 years later...
Napisano

Witam,

dzisiaj na 1. Fieście Modelarskiej stałem się szczęśliwym posiadaczem modelu Sturmapanzerwagen A7V, ale bez kalek i instrukcji. Czy widzieliście gdzieś w necie instrukcję do modelu? Z góry dzięki.