Rafał Kobiela Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 Witam. Tym razem będę relacjonował budowę samobieżnej haubicy 2S1 Goździk firmy Skif w skali 1:35. Model jest już zaczęty. Jest on dość stary. Został odlany nawet z szarego plastiku którego Skif już nie używa. Chciałbym go zrobić w malowaniu Pierwszej Brygady Pancernej w Wesołej. Do modelu mam juz dokupione gąsiennice Friulmodel oraz żywiczne koła Armo. Będzie jeszcze Zestaw blaszek od Eduarda i może jeżeli mi się poszczęści lufka Barrel Depot (może ktoś ma taką na sprzedaż?) Zródło: primeportal.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 Super! Powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 Ooooooo mój model zacząłeś ?? No do mojego to mi tylko Friulków brakuje ale to szczegół ;-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 Tak z ciekawosci, ma to jakieś wnętrze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 Tak z ciekawosci, ma to jakieś wnętrze?? Nie. Pustki w środku. Trzeba samemu dorabiać jak się coś chce pokazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2010 Tak z ciekawosci, ma to jakieś wnętrze?? Nie. Pustki w środku. Trzeba samemu dorabiać jak się coś chce pokazać. Dlatego go nie będzie miał. Poza tym nie lubię modeli z wnętrzem. Dużo malowania i roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 Dużo malowania i roboty. Leniwiec pospolity Powodzenia z tym kwiatkiem Skifa ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 Poza tym nie lubię modeli z wnętrzem. Dużo malowania i roboty. Dlatego mam mało samolotów w kolekcji Nie cierpię malowania kokpitu. Powodzenia w dokańczaniu modelu, bo właściwie to zbudowany już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 No to jak on jest skończony to za dużo cząstek chyba nie ma powodzenia w malowaniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 No to jak on jest skończony to za dużo cząstek chyba nie ma powodzenia w malowaniu . Z budowy zostały właściwie tylko blaszki i kilka duperelków Zobaczymy jak będzie szło malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 Jeszcze nie wszystko stracone, możesz podwaloryzować ten model. Proszę tutaj w 5 częściach jest budowa no i w References jest już pomalowany http://members.at.infoseek.co.jp/buk_2m/2s1/2s1_10.html A poniżej jeszcze kilka innych SKIFÓW: http://members.at.infoseek.co.jp/buk_2m/making.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2010 Paweł dzięki za link. Na pewno mi się przyda. Tak jak pisałem dokupię jeszcze zestaw blaszek eda. Model z posklejanych części ma tylko przytwierdzone wahacze więc da sie jeszcze dużo pozmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 3 Marca 2010 Autor Share Napisano 3 Marca 2010 Nareszcie po 1,5 miesiąca dostałem blaszki eduarda. Niedługo pierwsze postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 Się będę przypatrywał budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 3 Marca 2010 Autor Share Napisano 3 Marca 2010 Zlutowałem tylny właz i przykleiłem trochę blaszek. Niestety mają one pasywator który skutecznie utrudnia lutowanie Na szczęście przejechanie parę razy papierem ściernym wystarczy żeby go zetrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 Witam Te drzwi wygladaja jak od jakiegos sejfu bardzo ladnie sie prezentuja jak i to co do tej pory zrobiles pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Witam Te drzwi wygladaja jak od jakiegos sejfu bardzo ladnie sie prezentuja jak i to co do tej pory zrobiles pozdrawiam Tak, drzwi ładne, ale nic więcej nie zrobił. Kupił na wpół złożony model, więc jak narazie postęp własny niewielki Działaj dalej, bo ten Goździk za długo leżakował w poczekalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 4 Marca 2010 Autor Share Napisano 4 Marca 2010 Kupił na wpół złożony model Ze złożonych części to było tylko sklejone jarzmo oraz lufka. Więc to tyle ci nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Jeszcze gąsienice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 4 Marca 2010 Autor Share Napisano 4 Marca 2010 Gąski się nie liczą bo wszystkie druciki podczas transportu mi z nich powypadały i musiałem od nowa je składać. Niestety dalej wypadają i trzeba na nie uważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 5 Marca 2010 Autor Share Napisano 5 Marca 2010 Blacharki ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 Tak, drzwi ładne, ale nic więcej nie zrobił. Kupił na wpół złożony model, więc jak narazie postęp własny niewielki Chłopak się stara, a Ty narzekasz Lep dalej Ciekawi mnie jak to duże jest, mógłbyś zrobić fotkę porównawczą np. z Abramsem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 Tak, drzwi ładne, ale nic więcej nie zrobił. Kupił na wpół złożony model, więc jak narazie postęp własny niewielki Chłopak się stara, a Ty narzekasz Lep dalej Ciekawi mnie jak to duże jest, mógłbyś zrobić fotkę porównawczą np. z Abramsem? Ja zawsze narzekam, na wszystko. Nie zwracaj na to uwagi BTW. Widać ślad łączenia połowek lufy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 5 Marca 2010 Autor Share Napisano 5 Marca 2010 Tak, drzwi ładne, ale nic więcej nie zrobił. Kupił na wpół złożony model, więc jak narazie postęp własny niewielki Chłopak się stara, a Ty narzekasz Lep dalej Ciekawi mnie jak to duże jest, mógłbyś zrobić fotkę porównawczą np. z Abramsem? Kupił na wpół złożony model Ze złożonych części to było tylko sklejone jarzmo oraz lufka. Więc to tyle ci nic. BTW. Widać ślad łączenia połowek lufy Chodzi ci o jarzmo? To tylko szpachlówka. Tak na prawdę jest tam gładko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi