stroju Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 Przedstawiam inbox (a raczej inworex) SKOTa o którego prosił Łukasz. Jest to mój pierwszy kontakt z całkowicie żywicznym modelem, jednak na razie wrażenie sprawia dobre, mam lepsze odczucia niż po ich wnętrzu do Mi-2. Model dostałem bez pudełka, instrukcji i blaszki ze sklejoonym kadłubem, ale taka okazja że nie można było pozostać obojętnym . Do rzeczy: Kadłub: Części: W zbliżeniu: Koła: Włazy: Narzędzia i inne podłużne elementy: Elementy przeniesienia napędu: Elementy zawieszenia: Pozostała drobnica: Przymierzone na próbę włazy: Udało mi się znaleźć zdjęcie brakującej blaszki: Postaram się to uzupełnić jak zdobędę brakujące rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 Ciekawe czy zechce Ci się przerobić go na wersję z wieżą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 Zbudowałem takiego w wersji 2AP z wieżyczką tzw. przeciwlotniczą. Model wymagający. Budowałem go około 6 miesięcy z czego połowa tego czasu upłynęła mi na szukaniu dokumentacji łącznie z kserowaniem oryginalnej instrukcji obsługi wozu (ach ta preselekcyjna skrzynia biegów ). Przygotuj sobie kilka ostrzy i czeską piłke modelarską oraz spreparuj pilniki z papieru ściernego no i duuuuużo cyjanoakrylu. Bez blaszek się nie obędzie bo tych elementów nie masz wykonanych z żywicy. Zwróć też uwagę na zawieszenie, które w modelu jest za płaskie i koła będą prawie dotykać kadłuba. Trzeba je po prostu podwyższyć o dobre kilka milimetrów, przy czym oś trzecia i czwarta powinna być podwyższona odrobinę bardziej niż dwie pierwsze. Ostatecznie efekt wart ogromnego wkładu pracy, jaki trzeba włożyć w budowę modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2010 Bez blaszek się nie obędzie bo tych elementów nie masz wykonanych z żywicy. No to wiem, na razie napisałem do jadarów czy nie można jej jakoś dostać osobno, a jak nie to poszukam po ludziach. W ostateczności użyje się polistyrenu i jakiś starych blaszek. Na razie mam dwa pomysły na jego wykonanie: zwykły pełzacz w barwach milicji albo przeróbka na wersję z wieżą z okresu stanu wojennego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 stroju możesz go też zrobić jako pojazd nauki jazdy z takich jakie używane były w Ostródzie czyli pojazd przeokrutnie styrany w jednobarwnym ciemnozielonym malowaniu z licznymi obiciami, otarciami, podmalowaniami w innych odcieniach i rdzawymi zaciekami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 19 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2010 No to udało mi się skompletować zestaw, instrukcje i blaszkę kupiłem od producenta, o dziwo nie było z tym żadnego problemu, w prawdzie zapomnieli o moim mailu, ale jak przybyłem osobiście to mnie przeprosili w 10 min sprowadzili to o co prosiłem do sklepu... a kosztowało mnie to 10zł: Blaszka w zbliżeniu: Instrukcja, bardzo minimalistyczna: A kto jest ciekawy co się dzieje ze SKOTem: Przerobiłem kadłub do wersji 2A, bo zdecydowałem się jednak na nią; Ciąg dalszy już w warsztacie który mam nadzieję założyć za 3-4 tygodnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 20 Stycznia 2010 Share Napisano 20 Stycznia 2010 Ja dzisiaj dostałem swojego 2A w 72 Jeżeli masz jakieś zdjęcia, to podzielisz się? Mam problem z kalkami, nigdzie nie mogę dorwać takich małych Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi