maciek_muzzy Napisano 2 Lutego 2010 Share Napisano 2 Lutego 2010 Podświetlenie wygląda bardzo ciekawie. Pomalowałeś już całą kastę czy tylko zderzak? @toommaszek - zamiast opowiadać pokaż i pochwal się jak Ci idą prace ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xsara2008 Napisano 2 Lutego 2010 Share Napisano 2 Lutego 2010 Właśnie ja głową mury przebijałem żeby znaleśc diody prostokątne powiedzmy 3x4mm żeby ŚWIECIŁY światłem POMARAŃCZOWYM. Okrągłych jest sporo na rynku natomiast prostokątne świecą na...czerwono Ale mam namiar że na TME pojawią się niebawem odpowiednie.A może ktoś z Kolegów wie o sklepie gdzie podobne diody są już w sprzedaży??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 2 Lutego 2010 Share Napisano 2 Lutego 2010 A nie można kupić przezroczystych i pomalować pomarańczowym markerem transparentnym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymek94 Napisano 2 Lutego 2010 Autor Share Napisano 2 Lutego 2010 Pomalowałeś już całą kastę czy tylko zderzak? Tylko zderzak, aby też spróbować z kalkomanią (pierwszy model). Tak więc za niedługi czas biore sie za wyskurzanie środka (chyba na beżowo), no i resztę Co do kierunków. Nie ma w modelu miejsca na kierunki, lecz zawsze jakoś sie diode wciśnie. A ze znalezieniem, nie ma problemów. W internecie migające są wszędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 2 Lutego 2010 Share Napisano 2 Lutego 2010 A jak naładować/wymienić baterie gdy się rozładuje? Rozwalić zbiornik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymek94 Napisano 2 Lutego 2010 Autor Share Napisano 2 Lutego 2010 No jedyne rozwiązanie :/ Jeżeli miałbym naczepę, to dał bym baterię do naczepy, a kable były by jako łączące ciągnik z naczepą...A tak to tylko w baku można to schować :/ Ale i tak rok powinna bateria wytrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 2 Lutego 2010 Share Napisano 2 Lutego 2010 To lipa. Rok zabawy a potem "Kiedyś działało".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymek94 Napisano 2 Lutego 2010 Autor Share Napisano 2 Lutego 2010 Nooo. Ale już jedzie do mnie drugi model (amerykaniec) Tam jest baaaaaaardzo dużo miejsca, więc i baterie, będzie gdzie schować Jakby coś, to taki: http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=110694&kateg=100110 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon956 Napisano 2 Lutego 2010 Share Napisano 2 Lutego 2010 Spox scania ładnie się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toommaszeek Napisano 2 Lutego 2010 Share Napisano 2 Lutego 2010 Buahahaha.... nie wierzę, nie dość że prawie tak samo oświetlamy ten sam model Scani to jeszcze zamówiłeś takiego samego peterbilta jak ja... Chyba jednak założę posty w warsztacie żeby nie było że walę ściemę. Zmykam robić fotki Scani i zakładam nowy temat Ale nadal będę bacznie obserwował Twopje poczynania w budowie skakanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 2 Lutego 2010 Share Napisano 2 Lutego 2010 Mogłeś zrobić coś otwieranego np. w baku dół albo w kabinie, żebyś po jej uniesieniu miał klapke jak w samochodzikach r/c - otwierasz i masz baterie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xsara2008 Napisano 4 Lutego 2010 Share Napisano 4 Lutego 2010 Zgadzam się! Pomyśl przyszłościowo, ''wyciągnij'' kable i baterie na zewnątrz w niczym nie będzie to przeszkadzało.Naczepy na pewno dorobisz się w niedługim czasie i wtedy będziesz miał piękny zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymek94 Napisano 4 Lutego 2010 Autor Share Napisano 4 Lutego 2010 Mogłeś zrobić coś otwieranego np. w baku dół albo w kabinie, żebyś po jej uniesieniu miał klapke jak w samochodzikach r/c - otwierasz i masz baterie. Dobra wszystko ładnie, ale "gniazdo" na baterie 9V było większe od baku i po małym tuningu, ledwo, ledwo się zmieściło :P Więc nawet jakbym dał klapkę, to była by kiszka, bo bateria mieści się tylko w pionie więc jest zasłonięta :/ Dłuuuuga historia A toommaszeek Dobry wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jackon Napisano 4 Lutego 2010 Share Napisano 4 Lutego 2010 Mogłeś/możesz zrobić tzw. prostownik. Robisz otwartą osłonę akumulatorów i akumulatory z podpiętymi kablami prostownika a od akumulatora do ramy idą kable zasilające światła. Myślę, że dobrze przełożyłem mój pomysł na "monitor". Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymek94 Napisano 4 Lutego 2010 Autor Share Napisano 4 Lutego 2010 Mogłeś/możesz zrobić tzw. prostownik. Robisz otwartą osłonę akumulatorów i akumulatory z podpiętymi kablami prostownika a od akumulatora do ramy idą kable zasilające światła. Myślę, że dobrze przełożyłem mój pomysł na "monitor". Pozdrawiam Jacek O o takie coś mi chodziło Jeszcze raz przestudiuję i się zobaczy Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymek94 Napisano 26 Lutego 2010 Autor Share Napisano 26 Lutego 2010 Aktual: Żeby nie było że nic nie robię, daję aktuala Prace idą na przód, lecz powoli...Nie miałem ostatnio czasu aby sklejac lecz każda wolna chwila poszła na model...Kasta jest pomalowana. Wcześniej podkład "zżarł" się z farbą i wszystko szlifowałem...Ale już jest ok: Dach: Dwa boki: Tył: Grill z kalkomanią, i "lotki" przednie: A tu małe dodatki do środka Pólka (z krawędzią) i orzełek Scanii: Półka będzie jeszcze dopracowywana, a orzełek chyba będzie wyrzucony, bo go krzywo powycinałem :/ Pozdrowientes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymek94 Napisano 27 Lutego 2010 Autor Share Napisano 27 Lutego 2010 Niestety, nie można już edytować poprzedniego postu, więc musze napisac kolejny...Poskładałem dziś wszystko do kupy na sucho, i oto efekt prac na dzień dzisiejszy Wiem, że na zderzaku jest odprysk, ale to będzie zrobione Muszę jeszcze zrobić wnętrze, nakleić specjalne kalki, i gotowe Nagazie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michuXCZ Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 Na globie jest jakiś ślad... Może to wina fotek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymek94 Napisano 27 Lutego 2010 Autor Share Napisano 27 Lutego 2010 To przez fotkę. Okno jest po lewej i jasność się odbija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 Szymek94 witam kolegę z sąsiedniej parafii Tym bardziej będę się przyglądał końcowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymek94 Napisano 27 Lutego 2010 Autor Share Napisano 27 Lutego 2010 Szymek94 witam kolegę z sąsiedniej parafii Tym bardziej będę się przyglądał końcowi Ty z Salwatorów? ^^ Ja z Wojciecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymek94 Napisano 12 Października 2010 Autor Share Napisano 12 Października 2010 Zima idzie, w domu siedzi sie trochę częściej, więc i czas na model jest...Niestety pajęcznki mi sie na nim porobiły, więc chyba leżał długo :P Jak to bywa z moimi "umiejętnościami" modelarskimi, zawsze cos musiałem zpaćkać jak było ok :/ Tutaj kilka fotek, co doszło ;) Jak zwykle kasta czekała na ostatnią warstwę lakieru (wcześniej kupiłem ciemniejszy później jaśniejszy kolor i pomalowałem. Wyszło tak że lotki były ciemniejsze od kasty). Więc musiałem wszystko przemalować. Później któregoś dnia, Szymon stwierdził że kasta jest zbyt stonowana...Więc postanował dodać pasy które standardowo pozaciekały...Malowałem w piwnicy aby nie zakleić całego mieszkania farbą, i postawiłem kastę na deskę (dość wielką). Deskę położyłem na węgiel...Oczywiście kasta spadła mi na węgiel i oblepiła sie pyłem (znów schnięcie i szlifowanie :( )...No ale co tu gadać. Oświetlenie w 90% skończone, tylko zamontować...Oczywiście dalej będę się bawił z kastą żeby doprowadzić ja do porządku...Zdjęcia tu, proszę: Model miał być ładny, lecz nie będzie. Niestety! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Bryndza Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 Nawet ładnie pomalowany. Razi błąd że zaszpachlowałeś łączenie globa z tym jakby patyczkiem. W rzeczywistości tam jest wnęka a nie gładko. Poza tym niedoczyszczone nad drzwiami przed malowaniem (a może cuś innego) i porobiły się buble. I mogłeś wywietrzyć miejsce w którym malowałeś bo poprzyklejało się dużo paprochów i one też rażą. Nie wiem który to twój model ale jak jeden z pierwszych to pozytywnie, jak nie sam wiesz co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymek94 Napisano 12 Października 2010 Autor Share Napisano 12 Października 2010 Pierwszy model...Maluje w piwnicy, to dlatego ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 ...Maluje w piwnicy, to dlatego ;) Ja polecam malowanie na balkonie chociaż pogoda ostatnio mozę troche odstraszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi