kiwaczek Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 Witam Wszystkich. Po raz pierwszy na tym forum i wlasnie zaczynam budowe tego modelu firmy "amt/ertl". Czy ktos moze juz robil ten model? Jako ze jest to moja pierwsza ciezarowka bede wdzieczny za jakie kolwiek rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 nie w tym temacie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 Proszę o wklejenie zdjęć jeśli ruszyłeś z budową, inaczej temat zostanie zamknięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 11 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2010 Prosze o przeniesienie mojego postu (nie moge wkleic zdjec gdyz nie wiedzialem ze musza byc one juz uploaded na internecie, myslalem ze moge je wklejac prosto z mojego komputera). Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 Tu masz poradnik jak wklejać zdjęcia na forum: viewtopic.php?t=7808. Poczytaj i ruszaj z relacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 21 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2010 Tu masz poradnik jak wklejać zdjęcia na forum: viewtopic.php?t=7808. Poczytaj i ruszaj z relacją. Wielkie dzieki za link. Juz wkrotce pierwsze zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 21 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2010 Oto pierwsze zdjecia modelu i jedyne zdjecia kabiny i silnika jakie udalo mi sie znalezc. Jesli ktos posiada inne zdjecia tej ciezarowki to bardzo prosze o link. Pozdrawiam Artur created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 28 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2010 Oto pierwsze zdjecia sklejonego i pomalowanego silnika. Zrobilem go prosto z pudelka za wyjatkiem 2 przewodow i bagnetu do oleju. Teraz kolej na rame i kabine i dlatego mam prosbe: mam bardzo malo zdjec tego trucka a chce dodac okablowanie do ramy, wiec jesli ktos ma jakies zdjecia lub rady w tej sprawie to bardzo prosze o post. Dziekuje Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 28 Stycznia 2010 Share Napisano 28 Stycznia 2010 Bardzo przyjemny ten silniczek, coraz bardziej podoba mi się ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 28 Stycznia 2010 Share Napisano 28 Stycznia 2010 A było tak fajnie - pierwsze fotki wklejone tak, że można je oglądać - następny post to już chyba taka nowa tradycja tego forum - miniaturki odsyłające do strony, gdzie można obejrzeć fotki... Czy możesz zmienić sposób zamieszczania fotek na poprzedni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 28 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2010 Nie wiem dlaczego teraz sa miniaturki bo wklejalem je dokladnie tak samo jak poprzednim razem i sam bym chcial wiedziec jak wklejac cale zdjecia. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badur Napisano 29 Stycznia 2010 Share Napisano 29 Stycznia 2010 Ja też tak mam, nie wiem od czego to zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 8 Lutego 2010 Autor Share Napisano 8 Lutego 2010 Oto nastepne zdjecia mojego Transtara. Posklejalem rame, chlodnice i czesci kabiny i sleepera. Jak do tej pory to jest bardzo duzo szlifowania, ale jestem mile zdziwiony iloscia szczegolow w tym modelu. Teraz bede probowal okablowac rame i wykanczac reszte kabiny. Wszelkie uwagi mile widziane. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 Bardzo fajnie Ci idzie, podoba mi się wnętrze Wyszło bardzo realistycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 Cześć! Silnik wygląda megaśnie! Wnętrze kabiny, leżanka i fotele po prostu miażdżą... Jak napisał kolega, bardzo ale to bardzo realistyczne Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 9 Lutego 2010 Autor Share Napisano 9 Lutego 2010 Serdeczne dzieki za wasze posty, juz wkrotce nastepne zdjecia. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 13 Lutego 2010 Autor Share Napisano 13 Lutego 2010 Oto kolejne zdjecia; kabina schnie i czeka na polerowanie oraz deska rozdzielcza. Mam pytanie czy po nalozeniu kalkomanii powinienem woskowac lakier czy tez nie? Pozdrawiam Artur created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Lutego 2010 Share Napisano 13 Lutego 2010 Mam pytanie czy po nalozeniu kalkomanii powinienem woskowac lakier czy tez nie? Po nałożeniu kalkomani trzeba najpierw zabezpieczyć je lakierem i zrobić polerkę. Woskowanie nadaje połysku lakierowi i to już zależy od Ciebie czy chcesz tą czynność wykonać czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 13 Lutego 2010 Autor Share Napisano 13 Lutego 2010 Serdeczne dzieki za rade, ale nie jestem pewien czy czekac z lakierem do polozenia kalkomanii czy polakierowac dwa razy (teraz i po kalkomaniach). Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 14 Lutego 2010 Share Napisano 14 Lutego 2010 Witaj! Oczywiście najlepiej by było jakbyś położył bezbarwny przed i po kalkach Pozdrawiam i życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 14 Lutego 2010 Autor Share Napisano 14 Lutego 2010 Oczywiście najlepiej by było jakbyś położył bezbarwny przed i po kalkach Pozdrawiam i życzę powodzenia! Serdeczne dzieki i tak tez zrobie. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 21 Lutego 2010 Autor Share Napisano 21 Lutego 2010 Oto kolejne zdjecia. Rama wreszcie na kolach i w zwiazku z tym mam pytanie: kola na tylniej osi sa niecaly milimetr w gorze. Czy po zalozeniu naczepy dojda do ziemi czy powinienem juz naprawiac? Poza tym jestem bardzo mile zdziwiony iloscia szczegolow w zawieszeniu i reszcie modelu. Duzo szlifowania i czyszczenia ale rezultat powinien byc zadawalajacy. Zapraszam takze do wszelkich komentarzy. Pozdrawiam Artur created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 Hmm... podwozie prezentuje się świetnie Super felgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 Witaj, prace idą ok, a co do kół w górze, to ja bym coś z tym zrobił, bo po nałożeniu naczepy, koła mogą być dobrze, ale nie muszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 Naczepa na pewno dociśnie koła. Tymbardziej jeśli będzie to chłodnia, to można odważnik kg w niej umieścić. Model zapowiada się wspaniale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi