SOPOL73 Posted January 11, 2010 Share Posted January 11, 2010 Wiem że ten meser jego wersja i malowanie to czysta fikcja. Przeglądając internet odnośnie wersji T natknąłem się na coś takiego i zainspirowało mnie do zrobienia takiego malowania. Pewne dodatki jak hamulce aerodynamiczne na skrzydłach w takiej formie to adaptacja błędu z zestawu RPM 1/72 ale stwierdziłem czemu nie. Taki schemat malowania zobaczyłem w Wings Palette: Jak jest napisane w tytule samolot w malowaniu hipotetycznie stosowanym na niedoszłym niemieckim lotniskowcu Graf Zeppelin. Model kosztował dużo pracy :wycinanie, zestaw blaszek w pudle MPM został też zastosowany,poprawione i dodane (wytrasowane) linie podziału blach, przerobienie haka do lądowania ten w zestawie RPM nie jest zgodny z stosowanym.Postanowiłem pozostawić w połysku (na nowych fotkach już jest matowy)bo miał latać w klimacie morskim, ale to wszystko to gdybanina więc może się podobać lub nie.Czekam na ocene wszelkiej maści. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halsey Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 Kruchy maluszek i on miał służyc na lotniskowach? Zrobiłes najciekawszą dla mnie wersję Me-109 i dobrze ona wyszła jak na tą skalę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts