SOPOL73 Napisano 11 Stycznia 2010 Napisano 11 Stycznia 2010 Wiem że ten meser jego wersja i malowanie to czysta fikcja. Przeglądając internet odnośnie wersji T natknąłem się na coś takiego i zainspirowało mnie do zrobienia takiego malowania. Pewne dodatki jak hamulce aerodynamiczne na skrzydłach w takiej formie to adaptacja błędu z zestawu RPM 1/72 ale stwierdziłem czemu nie. Taki schemat malowania zobaczyłem w Wings Palette: Jak jest napisane w tytule samolot w malowaniu hipotetycznie stosowanym na niedoszłym niemieckim lotniskowcu Graf Zeppelin. Model kosztował dużo pracy :wycinanie, zestaw blaszek w pudle MPM został też zastosowany,poprawione i dodane (wytrasowane) linie podziału blach, przerobienie haka do lądowania ten w zestawie RPM nie jest zgodny z stosowanym.Postanowiłem pozostawić w połysku (na nowych fotkach już jest matowy)bo miał latać w klimacie morskim, ale to wszystko to gdybanina więc może się podobać lub nie.Czekam na ocene wszelkiej maści. Cytuj
Halsey Napisano 15 Stycznia 2010 Napisano 15 Stycznia 2010 Kruchy maluszek i on miał służyc na lotniskowach? Zrobiłes najciekawszą dla mnie wersję Me-109 i dobrze ona wyszła jak na tą skalę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi