SOPOL73 Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 Wiem że ten meser jego wersja i malowanie to czysta fikcja. Przeglądając internet odnośnie wersji T natknąłem się na coś takiego i zainspirowało mnie do zrobienia takiego malowania. Pewne dodatki jak hamulce aerodynamiczne na skrzydłach w takiej formie to adaptacja błędu z zestawu RPM 1/72 ale stwierdziłem czemu nie. Taki schemat malowania zobaczyłem w Wings Palette: Jak jest napisane w tytule samolot w malowaniu hipotetycznie stosowanym na niedoszłym niemieckim lotniskowcu Graf Zeppelin. Model kosztował dużo pracy :wycinanie, zestaw blaszek w pudle MPM został też zastosowany,poprawione i dodane (wytrasowane) linie podziału blach, przerobienie haka do lądowania ten w zestawie RPM nie jest zgodny z stosowanym.Postanowiłem pozostawić w połysku (na nowych fotkach już jest matowy)bo miał latać w klimacie morskim, ale to wszystko to gdybanina więc może się podobać lub nie.Czekam na ocene wszelkiej maści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 Kruchy maluszek i on miał służyc na lotniskowach? Zrobiłes najciekawszą dla mnie wersję Me-109 i dobrze ona wyszła jak na tą skalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi