adam juszczak Napisano 20 Stycznia 2010 Share Napisano 20 Stycznia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepek13 Napisano 20 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2010 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 Wysłałem Ci linki na 1 stronie twojego warsztatu. Przejrzałeś je? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepek13 Napisano 21 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2010 Tak przejrzałem Dzięki.Moze są jeszcze jakieś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 Są jeszcze zdjęcia oryginalnej 104-ki w muzeum w Shrivenham ( a propos dowódca Sepp Frantzl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 22 Stycznia 2010 Share Napisano 22 Stycznia 2010 Radziłbym usunąć ten spaw z jarzma ponieważ nigdy nie widziałem aby jarzma tego typu miały spaw po środku i na "104" też go nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 22 Stycznia 2010 Share Napisano 22 Stycznia 2010 Niepotrzebnie wymieniłeś plastikowe uchwyty na zapasowe ogniwa na fototrawione. Przyjrzyj się archiwalnym zdjęciom, to był kawał żelastwa. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepek13 Napisano 22 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2010 Spawy usunełem.Z zaczepami na wieży nic nie zrobie,gdyż cztery mi gdzieś wcieło i musiałem założyć takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepek13 Napisano 2 Lutego 2010 Autor Share Napisano 2 Lutego 2010 Witam po dość długiej przerwie.W niedziele wruciłem do kraju,i od poniedziałku zabrałem sie za Tygrysa.Podłubałem troche przy nim i oto efekt: Dalsze prace nad modelem w toku POZDRAWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 Dunkelgelb trochę chyba za pomarańczowy :/ A numery "104" nie były zółte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 samo malowanie nawet spoko ale te obicia sa krotko mowiac malo finezyjne i wielgachne, poza tym gesi sie za bardzo swieca, kapieli w domestosooctowym roztworze to chyba nie uraczyly co? wanna nad zawieszeniem czysta, wypada usyfic to miejsce. jest co podzialac jeszcze przy nim ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepek13 Napisano 3 Lutego 2010 Autor Share Napisano 3 Lutego 2010 Dzięki za wypowiedz.Może obicia są faktycznie duże ale,ma być zdewastowany.To nie jest koniec pracy.Pracuje nad nim. Pozdrawiam. PS: numer 104 jest biały może na fotkach tak wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 numer 104 jest biały ŻÓŁTY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 mi też się tak wydaje. Na większości schematów tak jest a poza tym w tym batalionie nie byly uzywane biale cyfry. Popraw to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepek13 Napisano 3 Lutego 2010 Autor Share Napisano 3 Lutego 2010 A jaki kolor numerów taktyczny był używany przez 101 batalion;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 A jaki kolor numerów taktyczny był używany przez 101 batalion;) Żółty z białą obwódką (104,105,112) albo bez białej obwódki (123) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 Przejrzałem zdjęcia i na 104 nie zauważyłem żadnych białych obwódek. Wg. mnie są to zwykłe żółte litery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 Przejrzałem zdjęcia i na 104 nie zauważyłem żadnych białych obwódek. Wg. mnie są to zwykłe żółte litery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 Przejrzałem zdjęcia i na 104 nie zauważyłem żadnych białych obwódek. "Nobody's perfect" ...ja widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 Skąd wytrzasnąłeś takie zdjęcie ? Ja też szukałem i myslałem ze nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 Skąd wytrzasnąłeś takie zdjęcie A mam trochę takich różnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepek13 Napisano 4 Lutego 2010 Autor Share Napisano 4 Lutego 2010 Dzięki koledzy za wypowiedzi.To więc tak "Żółta obwódka,białe cyfry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 4 Lutego 2010 Share Napisano 4 Lutego 2010 "Żółta obwódka,białe cyfry? Odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 18 Lutego 2010 Share Napisano 18 Lutego 2010 Kiepsko teraz wygląda po malowaniu, te obicia za duże !!!!. Ale rób dalej, ćwicz, moje pierwsze modele też tak wyglądały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi