Skocz do zawartości

"Sd.Kfz.182 KINGTIGER HENSCHEL TURRET w/ZIMMERIT"

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Radziłbym usunąć ten spaw z jarzma ponieważ nigdy nie widziałem aby jarzma tego typu miały spaw po środku i na "104" też go nie ma.

Napisano

Niepotrzebnie wymieniłeś plastikowe uchwyty na zapasowe ogniwa na fototrawione. Przyjrzyj się archiwalnym zdjęciom, to był kawał żelastwa.

Pzdr

Napisano

Spawy usunełem.Z zaczepami na wieży nic nie zrobie,gdyż cztery mi gdzieś wcieło i musiałem założyć takie.

• 2 weeks later...
Napisano

Witam po dość długiej przerwie.W niedziele wruciłem do kraju,i od poniedziałku zabrałem sie za Tygrysa.Podłubałem troche przy nim i oto efekt:

5d103ce5c6031fae.jpg

72332a2bdf4acf47.jpg

4f8a22de560c55b9.jpg

ec42731131f8fead.jpg

13452775796fa035.jpg

d9a97fbb2789efb5.jpg

95523a253007d9f1.jpg

Dalsze prace nad modelem w toku POZDRAWIAM.

Napisano

samo malowanie nawet spoko ale te obicia sa krotko mowiac malo finezyjne i wielgachne, poza tym gesi sie za bardzo swieca, kapieli w domestosooctowym roztworze to chyba nie uraczyly co? wanna nad zawieszeniem czysta, wypada usyfic to miejsce. jest co podzialac jeszcze przy nim ;)

Napisano

Dzięki za wypowiedz.Może obicia są faktycznie duże ale,ma być zdewastowany.To nie jest koniec pracy.Pracuje nad nim.

Pozdrawiam.

PS: numer 104 jest biały może na fotkach tak wygląda.

Napisano

mi też się tak wydaje. Na większości schematów tak jest a poza tym w tym batalionie nie byly uzywane biale cyfry. Popraw to.

Napisano

A jaki kolor numerów taktyczny był używany przez 101 batalion;)

Napisano

Dzięki koledzy za wypowiedzi.To więc tak "Żółta obwódka,białe cyfry?

• 2 weeks later...
Napisano

Kiepsko teraz wygląda po malowaniu, te obicia za duże !!!!. Ale rób dalej, ćwicz, moje pierwsze modele też tak wyglądały.