Jump to content

Scania T142 by Korni -czyli jak opanowac drżące ręce.

korni8808
 Share

Recommended Posts

Jako, że od razu zacząłem trzaskać fotki nim się zabrałem do roboty to będzie mała fotorelacja:

Oto nabytek:

model001.jpg

model003.jpg

Zaczynamy działać:

model002s.jpg

Pierwsze nerwy bo farba nie kryje tego plajzdyku :

1001cq.jpg

1009.jpg

Jako, że człowiek się trochę większą motoryzacja zajmuje to poszedłem poszperać i znalazłem podkład;

1006o.jpg

A tu próbka możliwości farby po podkładzie, po prostu bajka w porównaniu do "bez":

1011ih.jpg

jak coś się będzie toczyć to dam znać ;]

teraz zmywam farbę z brzydkich elementów

na niektórych forach fotki się same ładnie kurczą...

co do malowania dobrze że nie skleiłem bo jakbym teraz miał to oczyścić...

teraz są pryśnięte podkładem, więc tak jak mówisz skleję, i później pomaluje;

będzie lepiej trzymać :]

Heh, ja mam tą samą scanie w poczekalni, miałem się za nią wziąć dopiero po maturze, ale skoro tak to może zaczne wcześniej i równoległe relacje zrobimy .

Czekam na dalszy postęp prac .

I nie popełniaj tego samego błędu co ja. Jak masz pomalowane w miejscu klejenia, to za Chiny sie nie sklei

kolega ma absolutną racje... też popełniłem ten błąd, i teraz trochę to szpetnie wygląda jak się ktoś wpatrzy w to miejsce

i teraz trochę to szpetnie wygląda jak się ktoś wpatrzy w to miejsce

Nie tyle że szpetnie wygląda, ale poprostu klej nie chwyci i trzeba zdzierać do gołego plastiku. Tata miał ten sam problem

Zależy też jakiego kleju używasz i jakimi farbami malujesz. U mnie pojawił się taki problem, że klejąc pomalowane już elementy klej wchodził w reakcję z farbą i farba się łuszczyła.

Sklejałem te Scanie i powiem ci ,że papierek szpachla papierek i jak sklejisz pomalowane części bez oczyszczenia to ci się rozleci. A tak poza tym Italka rozwaliła mnie tą Scanią niby wszystko cacy model ładny wersja australijska a kierownica po lewej .

Pozdrawiam Kuba