korni8808 Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 Jako, że od razu zacząłem trzaskać fotki nim się zabrałem do roboty to będzie mała fotorelacja: Oto nabytek: Zaczynamy działać: Pierwsze nerwy bo farba nie kryje tego plajzdyku : Jako, że człowiek się trochę większą motoryzacja zajmuje to poszedłem poszperać i znalazłem podkład; A tu próbka możliwości farby po podkładzie, po prostu bajka w porównaniu do "bez": jak coś się będzie toczyć to dam znać ;] teraz zmywam farbę z brzydkich elementów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 Zmniejsz zdjęcia, bo bardzo sługo się ładują. Czemu malujesz każdy element z osobna ? Nie prościej byłoby skleić całą ramę i ją wówczas pomalować jako jeden element ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korni8808 Napisano 15 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2010 na niektórych forach fotki się same ładnie kurczą... co do malowania dobrze że nie skleiłem bo jakbym teraz miał to oczyścić... teraz są pryśnięte podkładem, więc tak jak mówisz skleję, i później pomaluje; będzie lepiej trzymać :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymek94 Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 I nie popełniaj tego samego błędu co ja. Jak masz pomalowane w miejscu klejenia, to za Chiny sie nie sklei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 Heh, ja mam tą samą scanie w poczekalni, miałem się za nią wziąć dopiero po maturze, ale skoro tak to może zaczne wcześniej i równoległe relacje zrobimy . Czekam na dalszy postęp prac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szoqun Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 I nie popełniaj tego samego błędu co ja. Jak masz pomalowane w miejscu klejenia, to za Chiny sie nie sklei kolega ma absolutną racje... też popełniłem ten błąd, i teraz trochę to szpetnie wygląda jak się ktoś wpatrzy w to miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymek94 Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 i teraz trochę to szpetnie wygląda jak się ktoś wpatrzy w to miejsce Nie tyle że szpetnie wygląda, ale poprostu klej nie chwyci i trzeba zdzierać do gołego plastiku. Tata miał ten sam problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 Zależy też jakiego kleju używasz i jakimi farbami malujesz. U mnie pojawił się taki problem, że klejąc pomalowane już elementy klej wchodził w reakcję z farbą i farba się łuszczyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymek94 Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 No czyli morał z tego taki : Nie maluj elementu tam, gdzie jest klejony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korni8808 Napisano 16 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2010 już sobie palce pociąłem i nie przetarłem tych pierwszych 5 elementów ramy papierem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szupek Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 No czyli morał z tego taki : Nie maluj elementu tam, gdzie jest klejony! Raczej sklej element zanim pomalujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymek94 Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 Można i tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korni8808 Napisano 16 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2010 posklejałem ramę czyszcząc miejsca klejenia: zastanawiam się czy nie pomalować od razu całej tej siatki z częściami podkładem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 Sklejałem te Scanie i powiem ci ,że papierek szpachla papierek i jak sklejisz pomalowane części bez oczyszczenia to ci się rozleci. A tak poza tym Italka rozwaliła mnie tą Scanią niby wszystko cacy model ładny wersja australijska a kierownica po lewej . Pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korni8808 Napisano 16 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2010 z tą kierownicą to też mnie rozbili ale niech im będzie ja jak podepnę naczepę to i tak będzie wanna jak w EU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korni8808 Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2010 trochę podkleiłem; no i próba umiejętności malarskich: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korni8808 Napisano 21 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2010 dzisiaj byłem tak zły że sam popsułem 2 elementy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 Przy tym modelu to dopiero początek czeka cie jeszcze wiele elementów do zniszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badur Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 Dokładnie mi się w rękach rozrząd rozleciał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi