Mierzu Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Model do złożenia w kilka godzin. Pojazd o nazwie własnej Elsabeth z 912 Brygady Dział Szturmowych z okresu walk w Kurlandii w maju 1945 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 (edytowane) A czemu między płytą silnikową, a tylną płytą jest taka gigantyczna szpara? I co się stało z listwą nad włazem dowódcy? Nie ma haków mocujących linę na tylnej płycie, wydech jest wczesny, a wersja pojazdu późna i nie ma km-u na płycie nadbudówki... Nie było tych części w zestawie??? Edytowane 17 Stycznia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 To widać, że w kilka godzin złożony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2010 (edytowane) czemu między płytą silnikową, a tylną płytą jest taka gigantyczna szpara? I co się stało z listwą nad włazem dowódcy? Nie ma haków mocujących linę na tylnej płycie, wydech jest wczesny, a wersja pojazdu późna i nie ma km-u na płycie nadbudówki... Nie było tych części w zestawie??? Co do szpary to raczej jest to przekłamanie na zdjęciu. jeżeli chodzi o listwę nad włazem dowódcy i haki mocujące na tylnej płycie to szczerze powiedziawszy nie wiem o jakich mowa. Ze znalezionego przeze mnie jedynego zdjęcia tego pojazdu w necie wynika, że nie miał on km-u montowanego na płycie nadbudówki. Wersja raczej nie jest późna, gdyż późniejsza wersja budowana na podwoziu Pzkw. IV ausf. J miała 6 kół podtrzymujących a nie 8 i była wprowadzona dopiero do produkcji w grudniu 1944 roku, a zatem wątpliwe, żeby została dostarczona na Kurlandię. Jeżeli chodzi o wydechy to wydaje mi się, że błedu nie popełniłem bo zakładajac, że było to podwozie Pzkw.IV ausf. H to wydech musiał być taki jak na prezentowanym modelu. To widać, że w kilka godzin złożony. Nie wiem, czemu ma służyć ten komentarz. Konfrontacji, wzbudzeniu mojej ciekawości, abym napisał " co miałeś na myśli?Napisz prosżę". Prosze o komentarz ( nawet druzgocący) a nie suche stwierdzenie. Edytowane 17 Stycznia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Sa błędy, o których pisiali przedmócy, od siebie dodam jeszcze fakt, że koła jezdne wiszą w powietrzu. Ale całokształt jest dobry, ładnie pomalowany i wyślizgany, świetne błoto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Oprócz powyższych uwag rzuca się jeszcze w oczy to, że StuG fruwa nad gąskami. Chyba napchałeś za dużo błota w koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Niestety... włożona praca nie przyniosła ładnych efektów... Ale czasem tak bywa - to jakaś odskocznia miała być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2010 Niestety... włożona praca nie przyniosła ładnych efektów... Uzasadnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 To, że są cztery rolki o niczym nie świadczy. Tutaj masz warsztat (tak nieskromnie) do mojego StuG IV, który ma 8 rolek i wydechy późne i jest to pojazd z roku '44 dokładnie obfotografowany jeszcze w werku, więc nie może być mowy o modyfikacji polowej. W moim modelu zobaczysz wszystkie detale, o których wspomniałem: haki na tylnej płycie, na których jest lina stalowa, listwa nad włazem dowódcy i inne. W Twoim modelu brakuje jeszcze innych elementów, których nie można uznać, za zgubione w walce, chociaż rad bym zobaczyć zdjęcie oryginalnego pojazdu. Przekłamania na zdjęciu to raczej to ja nie widzę tutaj - tylna płyta odstaje na każdym zdjęciu - i od góry i z profilu. Tutaj link: viewtopic.php?t=13192&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Tak na szybko - szybka budowa czołgu, to i komentarze szybkie ;) A więc: Modelarsko: pofalowane gąsienice (widać to lewej stronie, zdj 7,9), koła jezdne są nad gąsienicami, na zdjęciu pokazującym tył, widać że prawa gąska jest przekrzywiona i pionu nie trzyma, krzywa antena, co do tej szpary z tyłu - no cienko to wygląda, nie zgrywa się też z bokami wlotów powietrza. Malarsko - trudno tutaj ocenić, bo fotki są prześwietlone - nie widać zupełnie gry kolorów na pancerzu.. obicia nieco za duże, na 6 fotce widać że błoto skleja koła nośne, prawe koło napędowe - srebrna farba pociągnięta po całości, a nie tylko w miejscu w którym nastąpiłoby wycieranie od gąsienic. Na plus fajnie zestarzony tłumik - to akurat widać, zupełnie zerdzewiały - fajnie wyszło, czy realnie - nie będę oceniał. Widzę też próby rozlanego płynu eksploatacyjnego na płycie silnikowej - miły akcent, na pewno dasz radę to zrobić lepiej (czasem pomaga mi póżniejsze potraktowanie boków plamy i środka pędzelkiem lekko zwilżonym rozp - terpentyną, white spiritem). No i na boku kadłuba też jest ślad po smarze - też miły akcent. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano 18 Stycznia 2010 Share Napisano 18 Stycznia 2010 Mój skromny model StuGa IV z widocznym MG42 na górze, to o tym mowa, tak samo o listwie dookoła włazu dowódcy. MG to nie jest problem, mogli go zdjąć, stracić, sprzedać Ruskim na wódkę :P Jednak brak tej listwy ciężko wytłumaczyć... Jednak powtarzam, że model jest niezły i dałbym mu spokojnie 7/10, co jest szkolnym odpowiednikiem 4. Kiedy sam to kleiłem różnież narzekałem na brak zdjęć w sieci... więc wróciłem do książek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi