kubamich1 Napisano 6 Stycznia 2007 Share Napisano 6 Stycznia 2007 Przedstawiam mój najnowszy model .Na początku zabrałem się za kabinę. Otwierane drzwi zrobiłem przy użyciu pudełek od Tic-Taców. Na fotkach widać po kolei jak wszystko zostało zrobione. Myślę (po efekcie) że to jest bardzo dobry patent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynek Napisano 6 Stycznia 2007 Share Napisano 6 Stycznia 2007 a ta tapicerke na dzwi sam robiles?czy była juz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 6 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2007 Była w zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R+ Napisano 6 Stycznia 2007 Share Napisano 6 Stycznia 2007 Patent fajny, na jaką szerokość otwierają sie drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Stycznia 2007 Share Napisano 6 Stycznia 2007 Widzę Jakub żę bedzie kolejny rarytasik w Twojej kolekcji Niezły patent na zawiasy, ciekawe tylko jak długo wytrzymają No ale w końcu to nie zabawka i nie będziesz ciagle otwierał i zamykał drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 7 Stycznia 2007 Share Napisano 7 Stycznia 2007 Fajny patent sam kiedyś wypróbuje tylko powiedz mi musiałeś chyba spiłować to miejsce gdzie idze ten zawias bo jak inaczej zmieśiła by się tapiderka na drzwiach ? Dobrze mówię ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 7 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2007 No to jak zwykle u mnie model zacząłem od kabiny.Kabina jest już gotowa i pomalowana.Model będzie znacznie przerobiony.Będzie to wersja 6x6 (nie wiem czy taka była , ale ten Daf startował kiedyś w rajdzie Paris-Dakar ,więc chyba była),Na kołach z zestawu akcesorii 720 będą założone terenowe opony od revelowskiego Unimoga.Nie będzie sleepera który jest w zestawie ,i nie będzie siodła z tyłu, bo to wogóle nie będzie to ciągnik siodłowy. Za kabiną zamierzam zbudować od podstaw coś w rodzaju kontenera mieszkalnego, w moim zamyśle ma to być taki pojazd "ekspedycyjny"-może ktoś pamięta z Was były takie pomarańczowe Iveca kiedyś które brały udział w podróży do okoła świata.Potrzebuję ich fotek.Oto fotki kabiny: Miejsce pod zawias musiałem spiłować. Zawiasy nie pękną raczej szybko bo są z elastycznego tworzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 8 Stycznia 2007 Share Napisano 8 Stycznia 2007 No i wypas. Bardzo ładny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 9 Stycznia 2007 Share Napisano 9 Stycznia 2007 Tak, zaczyna się już cos dziać w temacie Super to wyszło z tymi drzwiami, a i dalsze plany brzmią ciekawie. Czekam z niecierpliwością na dalsze relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobi Napisano 9 Stycznia 2007 Share Napisano 9 Stycznia 2007 Modelik zapowiada się spoko i te drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 2 Lutego 2007 Autor Share Napisano 2 Lutego 2007 Wykonałem przednią ośkę do Dafa , z powodu braku jakichkolwiek pomocnych mi fotek w necie musiałem improwizować, ale myślę że będzie dobra : Teraz zajmę się przeróbką skrzyni biegów.muszę ją rozbudować tak żeby w kierunku przodu auta mógł wychodzić wał napędowy do przedniej osi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 3 Lutego 2007 Autor Share Napisano 3 Lutego 2007 Dziękuje za bardzo duże zainteresowanie tematem . Oto ciąg dalszy: Zrobiłem i pomalowałem na grafit koła , na kabinie zamontowałem klimatyzator . Prace idą bardzo powoli z powodu braku chęci do pracy. Powstała też rama i tylne mosty nad którymi w tej chwili działam - zakładam coś w rodzaju dystansów pod poijedyńcze koła na osiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 3 Lutego 2007 Share Napisano 3 Lutego 2007 Dziękuje za bardzo duże zainteresowanie tematem Kuba nie rob jaj. Polukaj na liczbe wyswietlen tematu. Ja sie nie odzywam bo to nie moja dzialka ale podgladam caly czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Lutego 2007 Share Napisano 4 Lutego 2007 Dziękuje za bardzo duże zainteresowanie tematem Kuba nie rob jaj. Polukaj na liczbe wyswietlen tematu. Ja sie nie odzywam bo to nie moja dzialka ale podgladam caly czas No i trudno aby do każdej zamieszczonej fotki piać z zachwytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 4 Lutego 2007 Autor Share Napisano 4 Lutego 2007 No , no jak pisałeś tego posta to już były trzy fotki chyba co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 5 Lutego 2007 Autor Share Napisano 5 Lutego 2007 Trwają intensywne prace nad ramą i zawieszeniem . Przerobiłem tylne osie pod kątem montażu pojedyńczego ogumienia , a właściwie kół. Teraz kombinuje jak przerobić skrzynię biegów , tak żeby wyprowadzić z niej wał do przedniej osi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 5 Lutego 2007 Share Napisano 5 Lutego 2007 Trochę mam wątpliwości co do półosi, trzeba było je zrobić o przekroju okrągłym a na ich końcu dopiero przykleić końcówki ze sworzniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 5 Lutego 2007 Share Napisano 5 Lutego 2007 Musisz jakoś te mosty poprawić, albo je z ramy odpiąć i dać inne. Nie pasi to !!!!! Zastanów się jeżeli wiesz o co chodzi !!!!!! Pozdrawiam Wojtek T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 5 Lutego 2007 Autor Share Napisano 5 Lutego 2007 (edytowane) No i wydumałem i ośka poprawiona: zrobiłem je ze słomki do napojów. Przy okazji zapodaje foto ramy z kołami. No to kolejne fotki w tym temacie z budowy przedstawiają przerobioną skrzynię biegów , i przymiarkę kabiny do ramy. Dorobiony element skrzyni biegów w trakcie szpachlowania. Pomalowany silnik i rama. Przymiarka kabiny i maski. Edytowane 18 Lutego 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 6 Lutego 2007 Share Napisano 6 Lutego 2007 ten przedni most strasznie nieleży oś koła powinna być równo z osią dyfra czyli tak jakby na dół puszczone ten skos wszystko psuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 15 Lutego 2007 Autor Share Napisano 15 Lutego 2007 Dzisiaj zrobiłem co nie co przy Dafiku. Znalazłem w magazynie surowców zabudowę cysternę ze starej zabawki mojego synka , która jest w miarę realistyczna i po drobnym wzbogaceniu w szczegóły nadawałaby się do modelu 1/24. Przymierzyłem ją do Dafa i muszę przyznać że mi się z nią spodobał nawet.Strzeliłem fotki , więc sami zobaczcie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 15 Lutego 2007 Share Napisano 15 Lutego 2007 Kuba będziesz malował na jakiś kolor tą cysternę czy zostanie już na zielono bo chciałbym ci doradzić żebyś tą cysternę pomalował na biały kolor. A i jeszcze jedno zrobiłeś jakąś szynę od podwozia z cysteą jeżeli nie masz taj szyny to znaczy tej ramy wiesz o co mi chodzi to popraw to jak najszybciej pozdrawiam wojtek. !!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 18 Lutego 2007 Autor Share Napisano 18 Lutego 2007 Ostatnio jakoś nie mam zapału do pracy więc modele powstają powoli, dzisiaj Dafik został wyposażony w kilka drobiazgów : lampy , lustra , osłonę przeciwsłoneczną ,wycieraczki , filtr powietrza z wlotem za kabiną i poręcze za drzwiami oraz klamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 18 Lutego 2007 Share Napisano 18 Lutego 2007 No fajniutki model:super: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 18 Lutego 2007 Share Napisano 18 Lutego 2007 nio fajny a ta cysterna tez fajniutko na min wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi