Epheli Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Zgłaszam się do konkursu, moja praca to U-3 od Mirage Fajne maleństwo, dość bogata blaszka, kupiłem na próbę, zobaczymy jak się będzie składało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 17 Stycznia 2010 Super Moderator Share Napisano 17 Stycznia 2010 Faktycznie, maleństwo - ciekaw jestem efektu finalnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fallstart Napisano 18 Stycznia 2010 Share Napisano 18 Stycznia 2010 Witam kolejnego podwodniaka w konkursie. Widać, że flota podwodna rośnie w siłę Jestem ciekaw, czy jakość wykonania i spasowanie będzie lepsze niż w moim modelu Sokoła/Dzika, szczególnie ciekawi mnie jakość elementów żywicznych - u mnie to tragedia Niecierpliwie czekam na zdjęcia z budowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 18 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2010 Elementy żywiczne to niestety tylko to wielkie owalne jajo , model sam w sobie pewnie nie powala jakością, ale mam pewien pomysł jak go uatrakcyjnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2010 Powoli ruszyły prace. Kadłub przygotowany do prac wiertniczych Zabrałem się za kiosk Konieczna jest szpachla Powstaje podstawka Jedna ściana kiosku już bez dziury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 31 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2010 kolejny mały krok w życiu małego modelu Staram się trzymać planów konstrukcyjnych przynajmniej w zakresie ilości i rozmieszczenia otworów przelewowych, ale nie jest to proste ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 4 Lutego 2010 Autor Share Napisano 4 Lutego 2010 Ciąg dalszy.... Pracuję nad kadłubem, blaszki są, zdecydowałem po rekonstrukcji otworu kotwicy we właściwym miejscu, więc na kadłubie sporo zastygniętego cyjano Górna połówka po testowym surferserze. Do złapania właściwego rozstawu połówek kadłuba użyłem plastikowego pokładu z kompletu. Potem pojawi się tu porządna blaszka. Kiosk skleił się ładnie, ale postanowiłem mu dodać nieco uroku czytaj urealnić według wzoru na stole pojawiły się wyrafinowane materiały modelarskie i poszło Reling na ścianie kiosku Dwustopniowa podłoga Pulpit przedni i wieżyczka głównego peryskopu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 4 Lutego 2010 Share Napisano 4 Lutego 2010 No, i to jest to Otwory przelewowe są po modyfikacji "w deseczkę", ale najlepsza akcja jest z kioskiem. Bardzo ładnie, a przede wszystkim - PORZĄDNIE. Tak trzymać, bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 5 Lutego 2010 Share Napisano 5 Lutego 2010 Widzę, że skusiłeś się jednak na blaszki. Kadłub wychodzi bardzo fajnie, kiosk również. Co do kiosku - może wartoby pocienić trochę jego ścianki od wewnątrz? Tyle pracy włożyłeś w jego podłogę, warto by burty kiosku jej dorównały. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 5 Lutego 2010 Super Moderator Share Napisano 5 Lutego 2010 Ale to maleńkie wszystko - fajniutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 6 Lutego 2010 Autor Share Napisano 6 Lutego 2010 Kiosk praktycznie skończony, pocieniłem ścianki na ile się dało, pojawiła się też druga wieżyczka peryskopu. Niewiele chyba dam rady jeszcze przy nim zrobić, na pewno dorobię trąbkę syreny, ale to już po malowaniu. Kadłub sklejony, pomiędzy ścianki burt wstawiłem kawałek gumki, żeby ustawić szerokość zgodnie z szerokością blaszkowego pokładu. Najpierw jednak czeka mnie odtworzenie windy kotwicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 6 Marca 2010 Autor Share Napisano 6 Marca 2010 Kadłub zaczyna nabierać kształtu , choć po przyklejeniu podkładu okazało się, że trzeba jeszcze dorobić kawałek rufy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 14 Marca 2010 Autor Share Napisano 14 Marca 2010 Niestety ten model to porażka konstrukcyjna , teoretycznie załamka, ale ciągnę temat dalej, żeby zobaczyć co z tego bidaka będzie. Z ciekawostek producent zrobił za krótkie wały napędowe do śrub . Respect, chyba chłopaki z Miraga nawet się nie pofatygowali, żeby złożyć ten model na próbę. Dziś na warsztacie montaż części PE. i przymiarka do podstawy i poszedł surfacer zaczynam traktować ten projekt jako pewnego rodzaju wariację o IIA, zobaczymy jak wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 Jak postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi