Rabbit666 Posted January 18, 2010 Share Posted January 18, 2010 Modele maluje sprayami firmy Crafts. Są to najtańsze lakiery. Ostatnio zauważyłem spray który po naniesieniu ma dać efekt chromu. Czy ktoś wie coś może o tej farbie? Czy faktycznie po naniesieniu daje jakiś fajny efekt? Porównywalny na przykład z chromami na felgach ciężarówek Italieri? Czy warto zainwestować w taką farbę? A jak tak, czy konieczny jest podkład? Z góry dziękuje za komentarz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rabbit666 Posted January 18, 2010 Author Share Posted January 18, 2010 Może jak nie macie nic do powiedzenia na temat tej farby, to może podzielicie się wiedzą, jak łatwo robić chromowane elementy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator jawkers Posted January 19, 2010 Super Moderator Share Posted January 19, 2010 jak łatwo robić chromowane elementy? Większość forumowiczów, maluje chromowane części farbką ALCLAD II LAQUER CHROME 107. Przed malowaniem, należy zanużyć w krecie części by "firmowy" chrom zszedł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rabbit666 Posted January 19, 2010 Author Share Posted January 19, 2010 Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tornado Posted January 19, 2010 Share Posted January 19, 2010 Temat chromu wałkowany był już nie jeden raz. Żadne spraye nie dadzą ci żądanego efektu. Od Alclada II lepszy jest superchrom gunze, ale aby otrzymać lustro najpierw musisz położyć podkład, następnie czarny połysk, wypolerować i dopiero prysnąć chromem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rabbit666 Posted January 20, 2010 Author Share Posted January 20, 2010 Może i były wałkowane, ale wyszukiwarka nic nie pokazała. A trudno mi by było przeszukać wszystkie posty na tym forum. Z resztą pytałem się o konkretny produkt, nie ogólnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts