Kameleon145 Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 (edytowane) Witam. Oto mój pierwszy model na forum. Model malowany pędzelkiem i farbami Pactry. Miałem małe problemy z nim, gdyż po sklejeniu kadłuba tył samolotu mi zmięk , lecz po 10 godzinach schnięcia był już normalny. Komentarze oraz uwagi mile widziane. Edytowane 21 Stycznia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 1. Jak już, to trzymaj fotki na jakimś ogólnodostępnym hostingu. 2. Wstaw zdjęcia zgodnie z Regulaminem (żadnych linków). pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 (edytowane) Czy to tak trudno pokazać nam tak: Pamiętaj , że modelarze to lenie i nie chce im się klikać non stop w te linki.... A sam model... no cóż nie wiem czy to wina fotek ale mi się kolory nie podobają - wnętrze chyba za ciemne... kamuflaż wygląda jak dwa szare a nie szary z zielenią... no i działka raczej w kolorze skrzydeł były niż czarne. I tak dam mu 3+ na zachętę PS. Owiewkę pomaluj jeszcze ze dwa razy. Za pierwszym razem nie pokryjesz nigdy dobrze przezroczystych elementów. Edytowane 21 Stycznia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kameleon145 Napisano 21 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2010 U mnie jakoś nie mogę. Jak próbuje to mi wyskakuje jakiś błąd : can't open numfile: No such file or directory. Nie wiem co zrobić. Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 kliknij pod obrazkiem: pobierz pozostałe kody i skopiuj to co masz w okienku : zdjęcie 500mpix na forum lub miniaturka na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kameleon145 Napisano 21 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2010 Bardzo Ci dziękuję ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kameleon145 Napisano 21 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2010 "PS. Owiewkę pomaluj jeszcze ze dwa razy. Za pierwszym razem nie pokryjesz nigdy dobrze przezroczystych elementów." Nigdy nie malowałem owiewki gdyż boje się że pomaluje więcej niż powinienem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Model FAN Napisano 22 Stycznia 2010 Share Napisano 22 Stycznia 2010 zawsze musi być ten pierwszy raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 22 Stycznia 2010 Share Napisano 22 Stycznia 2010 Taśma maskująca Tamiya lub Parafilm i życie staje się prostsze. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kameleon145 Napisano 22 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2010 Dzięki za wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 22 Stycznia 2010 Share Napisano 22 Stycznia 2010 Fajny Spit, jakich farb użyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spitfire Napisano 22 Stycznia 2010 Share Napisano 22 Stycznia 2010 Jestem miłośnikiem tych samolotów i prawdę mówiąc podoba mi się ten model, tylko malowanko nie daje mi spokoju, mianowicie wzorowałeś się na jakimś konkretnym schemacie dotyczącego Spitów? Czy to tylko Twoja wyobrażnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kameleon145 Napisano 22 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2010 Używałem farby Pactry light ghost gray i dark ghost gray. Malowanie to moja wyobraźnia gdyż nie miałem innych kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cieszyniak Napisano 22 Stycznia 2010 Share Napisano 22 Stycznia 2010 musisz zrobić okopcenie rur, potem karabiny, potem linie podziału i na koniec poprawić malowanie sposób malowania kadłuba i będzie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kameleon145 Napisano 23 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2010 Tylko czy pędzelkiem da rade zrobić taki efekt jak aero?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spitfire Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 Na to pytanie jest prosta odpowiedz.... a zatem NIE. Ale jeśli dobierzesz odpowiedni pędzelek, farbę oraz co najważniejsze technikę malowania pędzlem, wówczas efekt może być dobry. Wiadomo, malując samochód nie maluje się go sprayem, pędzlem, dlatego nie ma co porównywać Aero do pędzla. Moje pierwsze modele malowałem pędzlem, nakładając bardzo małą ilość farby na włoski i często malowałem metodą młotkową. Ale naprawdę polecam zakupić Aerograf np: z Allegro od 50zł-100zł na początku takie wystarczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 Mi również podoba się ten Spitfire. Zlikwiduj w miarę możliwości wszystkie błędy jakie podali wyżej koledzy a napewno efekt będzie jeszcze lepszy. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 1 Lutego 2010 Share Napisano 1 Lutego 2010 Troszkę temat odgrzewam, ale dołączę swoje trzy grosze. Użyłeś wiatrochronu w wersji występujacej w Spifire I - V i ich pochodnych PR-ach. A to przecież Mk. IX. Tu powinien być z integralna szyba pancerną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi