Skocz do zawartości

Harley WLA Military Police 1/72 - budowa od podstaw

Marudek

Rekomendowane odpowiedzi

Oj Marudek przesadzasz Wymienieni przez Ciebie modelarze to coś na kształt Leonarda Da Vinci w modelarstwie więc mało kogo można do nich porównać . Ja natomiast myślałem, że potrafię zrobić coś z niczego i zrobić to dobrze, natomiast Ty robisz to znacznie lepiej i troszkę zazdroszczę Ci tych umiejętności . Wszystko to kwestia wprawy a nic tak jak budowanie od podstaw jej nie kształtuje - Ty robisz to wręcz perfekcyjnie. Zaglądam do Twoich relacji bardzo często i wiele się nauczyłem także wielkie dla Ciebie .

Pozdrawiam

Piotrek

• Odpowiedzi 79
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

A wracając do motorów to może szarpnął byś się na jakąś 48-kę, tam dopiero mógłbyś Się popisać

Na 1:48 w motorach jestem chyba jeszcze trochę za cienki . Skoro w 1:72 staram się odtworzyć detale jakie mają modele w 1:35, to robiąc 1:48 musiałbym się wysilić i upakować wszystko co ma model w 1:9

Dzięki chłopaki za miłe słowa. Chętnie pokazuję wszystko co umiem i jeśli kogoś to interesuje - tłumaczę co jak zrobiłem. Sam też się wiele nauczyłem podglądając wątki na forum. Ogólnie fajnie byłoby znaleźć kogoś kto też robi motocykle w tej nietypowej skali.

Acha zapomniałbym - Harley jest już skończony (wkrótce zapraszam do galerii).

To chyba każdy kojaży:

th_DSC04611.jpg

A tak wygląda w całości:

th_DSC04609.jpg th_DSC04608.jpg th_DSC04607.jpg th_DSC04603.jpg

Na 1:48 w motorach jestem chyba jeszcze trochę za cienki . Skoro w 1:72 staram się odtworzyć detale jakie mają modele w 1:35, to robiąc 1:48 musiałbym się wysilić i upakować wszystko co ma model w 1:9

No właśnie - mam ten model w 1:9 więc będzie trzeba zrobić jak w 1:1 . Ja akurat Twój model traktuje jako dzieło sztuki które cieszy me oko podobnie jak traktuję modele np. Andrzeja Ziobra. To nie jest moja skala co nie znaczy, że nie spotkałem się z podobnymi wielkościami np. w okrętach 1:200 gdzie trzeba było zrobić x działek przeciwlotniczych. Zrobienie w tej skali motocykla to iście zegarmistrzowska robota .

Pozdrawiam i czekam na galerie

Piotrek