Piter Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 Oj Marudek przesadzasz Wymienieni przez Ciebie modelarze to coś na kształt Leonarda Da Vinci w modelarstwie więc mało kogo można do nich porównać . Ja natomiast myślałem, że potrafię zrobić coś z niczego i zrobić to dobrze, natomiast Ty robisz to znacznie lepiej i troszkę zazdroszczę Ci tych umiejętności . Wszystko to kwestia wprawy a nic tak jak budowanie od podstaw jej nie kształtuje - Ty robisz to wręcz perfekcyjnie. Zaglądam do Twoich relacji bardzo często i wiele się nauczyłem także wielkie dla Ciebie . Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 16 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2010 A wracając do motorów to może szarpnął byś się na jakąś 48-kę, tam dopiero mógłbyś Się popisać Na 1:48 w motorach jestem chyba jeszcze trochę za cienki . Skoro w 1:72 staram się odtworzyć detale jakie mają modele w 1:35, to robiąc 1:48 musiałbym się wysilić i upakować wszystko co ma model w 1:9 Dzięki chłopaki za miłe słowa. Chętnie pokazuję wszystko co umiem i jeśli kogoś to interesuje - tłumaczę co jak zrobiłem. Sam też się wiele nauczyłem podglądając wątki na forum. Ogólnie fajnie byłoby znaleźć kogoś kto też robi motocykle w tej nietypowej skali. Acha zapomniałbym - Harley jest już skończony (wkrótce zapraszam do galerii). To chyba każdy kojaży: A tak wygląda w całości: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valpurgius Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 To ja poproszę o masową produkcję i biorę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Na 1:48 w motorach jestem chyba jeszcze trochę za cienki . Skoro w 1:72 staram się odtworzyć detale jakie mają modele w 1:35, to robiąc 1:48 musiałbym się wysilić i upakować wszystko co ma model w 1:9 No właśnie - mam ten model w 1:9 więc będzie trzeba zrobić jak w 1:1 . Ja akurat Twój model traktuje jako dzieło sztuki które cieszy me oko podobnie jak traktuję modele np. Andrzeja Ziobra. To nie jest moja skala co nie znaczy, że nie spotkałem się z podobnymi wielkościami np. w okrętach 1:200 gdzie trzeba było zrobić x działek przeciwlotniczych. Zrobienie w tej skali motocykla to iście zegarmistrzowska robota . Pozdrawiam i czekam na galerie Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 21 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2010 Hej Piter, Dzięki za miłe słowa. Dla mnie robienie tych mikrusów to większa frajda niż tylko oglądanie gotowych. Już rozpocząłem prace nad kolejnum Harleyem, ale najpierw wstawię galerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi