Spaceman Napisano 8 Stycznia 2007 Share Napisano 8 Stycznia 2007 Może byc to dla kogoś przydatne więc piszę. Niedawno miałem przyjemność wymieniać lusterko zewnętrzne w samochodzie. Lusterko było sterowane ręcznie z wnętrza kabiny. Z ciekawości rozebrałem mechanizm w celu poszukiwania rzeczy przydatnych w modelarstwie i znalazłem takie coś. Otóż w każdym pancerzu (były trzy) była łącząca dzwigienkę regulacyjną z podstawą lusterka stalowa pleciona linka o śr. ok. 0.7-0.8 mm i długości 30 cm. Linka jest bardzo elastyczna i da się z niej robić pętle o śr. 5 mm bez rozdwajania i odkształcenia splotu. Przy pętli ok. 1 cm można ją przykleić dowolnym CA bez obawy, że odpadnie po jakimś czasie z powodu naprężeń. Jest sprężysta, ale na mój gust pozwala się ładnie układać. Dodam, że ładnie wygląda nawet bez malowania. Jeżeli ktoś będzie zainteresowany to mogę wrzucić zdjęcie w Hi-Res, ale będzie to 1.5 MB kobyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 9 Stycznia 2007 Share Napisano 9 Stycznia 2007 Wiadomo do kogo się teraz zwrócić gdy znikną lusterka w samochodach W sumie dobre rozwiązanie, ale ja linki stalowe staram się wykonywać samodzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spaceman Napisano 11 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2007 Jeszcze jedna rzecz odnośnie imitacji linek. W Empiku na wrocławskim rynku zaraz przy wejściu po lewej stronie są akscesoria do robienia biżuterii, malowania itp. i tam zobaczyłem na wieszaku metalową plecionkę o śr. 0.5 mm. Innych średnic nie wypatrzyłem, może nie było w ofercie lub na stanie. Długość ok. 1 m. Wyglądała dość przyzwoicie i cena też była atrakcyjna. To tak celem uzupełnienia wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi